Reklama

Reklama

Kadiaľ tečie rieka

  • Československo A rieka tečie (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

V magickom prostredí lesov a potokov Montany vyrastajú dvaja odlišný bratia pod prísnou výchovou svojho otca - presbyteriánskeho duchovného. Ich otec ich od malička vedie k láske k rybolovu a literatúre. Zatiaľ čo starší sa snaží napĺňať predstavy svojho otca, no zostáva iba priemerným spisovateľom a rybárom, mladšiemu rebelantovi neunikne žiadna ryba. Film je príbehom o vzťahu otca a syna, o bratskej i ľúbostnej rivalite o skutočných hodnotách v ľudskom živote v citlivej réžii Roberta Redforda. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (163)

Faidra 

všetky recenzie používateľa

Řeka ovíjející příběh jako stužka dárek a ta největší ryba na háčku coby symbol a smysl života, ale Ota Pavel to není? Brad Pitt uprostřed velkolepých scenérií, ale Legenda o vášni to není? Konflikt dvou rozdílných bratrů v lůně středostavovské rodiny, ale Na východ od ráje to není, jasný pane - co je to? Je to Redfordova tiše plynoucí řeka s poklidnou hladinou střídanou peřejemi a skrývající záludné spodní proudy, plná bystrých pstruhů i dravých štik, moudrá, divoká řeka, která je vždycky svědkem, ale nikdy soudcem těch, kteří žijí a umírají na jejích březích. Řeka, jakých je možná dost, ale neztrácejí tím svou krásu a působivost. A i kdyby Redford-režisér do konce života vstupoval stále do stejné řeky, nevadilo by mi to. Je sice potřeba filmů objevných, šokujících, neortodoxních, ale já osobně budu vždycky potřebovat ty krásné. ()

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa

Za mě teda vyhrává spíš ta nuda no... Redforf jako režisér, no nevim no, nikdy mě nenadchnul.... Tenhle film mi přišel dost často jakoby o ničem. Je tu výborný Pitt, a výborná dobová atmosféra, kostýmy a takové věci, ale až příliš často to nechává unikat myšlenky směrem někam mimo dění na obrazovce. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Táto Redfordova rieka možno pramení v malom lesíku a ústi do búrlivého oceánu, ale my sme svedkami jej toku iba miernymi tokmi a zákrutami, sledovanie filmu pripomína skôr oddychové člnkovanie (alebo ak chcete rybačku), ako divoký rafting. Na tom nie je síce nič zlé, dokonca je to aj príjemné, avšak prítomnosť silnejšej zápletky a dramatizácia v určitých okamžikoch deja by výslednému tvaru rozhodne prospela. Príjemný hrejivý, typicky americký filmík na víkendové popoludnie, ktorý poteší, ale až tak úplne nechápem Redforda, čo ho natoľko na scenári upútalo, že sa ho rozhodol aj sám natočiť. ()

frashmaker 

všetky recenzie používateľa

Tak my zde všichni doporučovali tento film o rybaření a ač jsem nic nečekal, dostal jsem přesně to co jsem chtěl. Rybaření se věnuji už 13 let a tohle pro mě byl nádherný nesplněný sen. Zvláštní na tomto filmu je však to, že člověk celou dobu a každým okamžikem očekává nějaký zvrat a ten příjde až když s ním už nikdo nepočítá. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Na túto snímku potrebujete vek. Aspoň ja som potreboval. Okolo r. 2004 som jej dal 2*. Po pár rokoch sa to ale zmenilo a musím zvýšiť na 4*. To je zmena, čo? Kovboj Redford sa necháva unášať ojedinelou, divokou, spanilou a v tých dobách akoby ešte arogantným človekom neporušenou americkou divočinou. Herecké výkony kvôli miestami až obdivuhodnej umiernenosti budia u nepozorného diváka dojem neviditeľnosti, ale pravda je presne opačná. V príbehu sa "nič moc" nedeje a dialógy a niektoré scény tlačia na pílu, ale aj v tom je čaro tohto filmu. Brad Pitt v tom období hral aj v druhej epickej ságe o skone jednej rodiny, ale Legenda o vášni ma až tak neuchvátila. Stonásobne umiernenejšia A rieka tečie áno. Vždy, keď ju vidím, si spomeniem na výnimočnú novelu Stephena Kinga Telo. "Pozrel som sa naľavo, kde za továrňou plynula Castle River. Nebola už taká široká, ale bola trocha čistejšia. Stále tiekla pod mostom medzi Castle Rock a Harlow. Železničný most 5 míľ proti prúdu už nestojí. Ale rieka tu je. A ja tiež." ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (9)

  • Žádný z herců před natáčením nikdy tímto způsobem nechytal ryby. (Tygrys)
  • William Hurt si chcel zahrať postavu Paula Macleana, a tak sa raz vybral na ryby s Normanom Macleanom. Keď sa Hurt spýtal, či chytá ryby dosť dobre na to, aby mohol hrať jeho brata, Maclean odpovedal: "No, Bill, si celkom dobrý rybár, ale nie dosť dobrý na to, aby si bol mojím bratom." (Arsenal83)

Reklama

Reklama