Reklama

Reklama

Kadiaľ tečie rieka

  • Československo A rieka tečie (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

V magickom prostredí lesov a potokov Montany vyrastajú dvaja odlišný bratia pod prísnou výchovou svojho otca - presbyteriánskeho duchovného. Ich otec ich od malička vedie k láske k rybolovu a literatúre. Zatiaľ čo starší sa snaží napĺňať predstavy svojho otca, no zostáva iba priemerným spisovateľom a rybárom, mladšiemu rebelantovi neunikne žiadna ryba. Film je príbehom o vzťahu otca a syna, o bratskej i ľúbostnej rivalite o skutočných hodnotách v ľudskom živote v citlivej réžii Roberta Redforda. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (163)

Amonasr 

všetky recenzie používateľa

Poklidně odvyprávěný příběh bez větších dramatických zápletek a svým způsobem i bez šťávy. Poetické scenérie a přesvědčivá dobová atmosféra nicméně umožňují překlenout až zbytečnou délku filmu, pokud snad není divák sám zapáleným rybářem. Méně už ale Pittovo přehrávání při obvyklém „líbezném“ ksichtění. Hezká tvářička ještě nedělá skutečné herectví, Craig Sheffer ho zde převyšuje nejméně o třídu. ()

ljukyljuk 

všetky recenzie používateľa

Krásne zábery prírody a vcelku zaujímavý, ale nie nejako extra výnimočný príbeh... to som si hovoril počas takmer celého filmu, ktorý je dobre obsadený, občas smutný, občas úsmevný a ak máte súrodenca (prichádza sentiment), tak vám sa vám viaceré pasáže, či už z detstva alebo dospelosti, zdajú tak nejako povedomé, prípadne vám pripomenú niečo zo života... No a potom prišiel pre mňa nečakaný záver, ktorý vyzdvihol film o čosi vyššie a aj keď to bolo trošku emočné vydieranie, prijal som ho. No a k tomu záverečná pekná pravda "We can love completely without complete understanding" a je to solídnych 73% ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Táto Redfordova rieka možno pramení v malom lesíku a ústi do búrlivého oceánu, ale my sme svedkami jej toku iba miernymi tokmi a zákrutami, sledovanie filmu pripomína skôr oddychové člnkovanie (alebo ak chcete rybačku), ako divoký rafting. Na tom nie je síce nič zlé, dokonca je to aj príjemné, avšak prítomnosť silnejšej zápletky a dramatizácia v určitých okamžikoch deja by výslednému tvaru rozhodne prospela. Príjemný hrejivý, typicky americký filmík na víkendové popoludnie, ktorý poteší, ale až tak úplne nechápem Redforda, čo ho natoľko na scenári upútalo, že sa ho rozhodol aj sám natočiť. ()

Radiq 

všetky recenzie používateľa

V podstatě je to čekání na nějakou tragédii, která by se tam mohla stát, aby ten film nebyl úplně o ničem. Většinu času je to totiž o vychvalování muškaření před klasickým chytáním ryb, o tom jak se tomu hlavnímu bráchovi dařilo v balení své budoucí ženy a o hýřivém mladším bráchovi, kterej zná jen novinařinu, rybaření a hazard. Pak se tam dost často omílaj kostelní móresy, kecy o bohu a od boha, což nemám rád. Tu knížku bych nechtěl číst, musí to být strašná nuda. Ale film je to pěknej. To, jak se Redfordovi podařilo uctít montanskou přírodu, všechny ty kaňony, lesy, louky a samozřejmě řeky, to bylo poetické. Akorát mám dojem, že žádná jiná zvěř než ryby tam nežije. K hereckému obsazení musím souhlasit s většinou - že Brad Pitt se tady opravdu povedl, sympaťák jeden, a není to jen krásnou tvářičkou. Co se mi nelíbilo, tak když říkali, že v 16 letech začal Norman (starší bratr) pracovat v lese, ale vypadal tak minimálně na 25. K tomu navíc ještě mladší bratr v té době vypadal jak dospělej Brad Pitt. Prostě mi nepřišlo uvěřitelné, že by v tak mladém věku vypadali tak vyspěle. Kdo má rád Josepha Gordon-Levitta, ten si ho tady na začátku užije jako dětské ucho. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Rybárskej komunite film možno niečo povie, ale ja k tomu vzťah nemám. Takže mi je jedno, či ide na ryby Pitt alebo Redford, prípadne jeden pri tom režíruje druhého so záplavou patetických rečičiek. Udalosti dvojhodinového filmu sú kompletne zhrnuté v osemriadkovom obsahu a tak je film už len stratou času. Pozerateľná bola len úvodná časť s pár akčnými scénami a splavom vodopádu. Zdá sa mi, že Redford hral v oveľa lepších filmoch, ako sám režíruje. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (9)

  • William Hurt si chcel zahrať postavu Paula Macleana, a tak sa raz vybral na ryby s Normanom Macleanom. Keď sa Hurt spýtal, či chytá ryby dosť dobre na to, aby mohol hrať jeho brata, Maclean odpovedal: "No, Bill, si celkom dobrý rybár, ale nie dosť dobrý na to, aby si bol mojím bratom." (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v Granite Falls (Wyoming), Bozemanu a Livingstonu (Montana) od 17.6 do 31.8.1991. (Tygrys)
  • Několik let přemlouval Robert Redford Normana Macleana k získání práv na ztvárnění jeho novely. (D3VIL)

Reklama

Reklama