Reklama

Reklama

Kadiaľ tečie rieka

  • Československo A rieka tečie (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

V magickom prostredí lesov a potokov Montany vyrastajú dvaja odlišný bratia pod prísnou výchovou svojho otca - presbyteriánskeho duchovného. Ich otec ich od malička vedie k láske k rybolovu a literatúre. Zatiaľ čo starší sa snaží napĺňať predstavy svojho otca, no zostáva iba priemerným spisovateľom a rybárom, mladšiemu rebelantovi neunikne žiadna ryba. Film je príbehom o vzťahu otca a syna, o bratskej i ľúbostnej rivalite o skutočných hodnotách v ľudskom živote v citlivej réžii Roberta Redforda. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (163)

stuplik20 

všetky recenzie používateľa

Ako píše "golfista" niekomu sa tento kúsok Redfordovej práce páči iným nie. Ja sa pripájam k prvej skupine čiže sa mi páči akým štýlom Redford točí a ako skrz kameru dokál zachitiť tento príbeh. Myslím že je to aj vec toho či chodíťe na ryby alebo nie :) ... každý kto obľubuje samotu ,prírodu a ten zvláštny pokoj pri rieke vie o čom teraz práve táram. Netradičný pohľad na ľudský život a veci ,ktoré ľudí spája od malička a sú k tomu upätí bez ohľadu na problémy. Záverečných pár minút ma utvrdilo v tom že tento film nie je len holý scenár bez emócií ,ale prinesie tým čo chcú chvíľku na zamyslenie. Konečné hodnotenie 4*. ()

ljukyljuk 

všetky recenzie používateľa

Krásne zábery prírody a vcelku zaujímavý, ale nie nejako extra výnimočný príbeh... to som si hovoril počas takmer celého filmu, ktorý je dobre obsadený, občas smutný, občas úsmevný a ak máte súrodenca (prichádza sentiment), tak vám sa vám viaceré pasáže, či už z detstva alebo dospelosti, zdajú tak nejako povedomé, prípadne vám pripomenú niečo zo života... No a potom prišiel pre mňa nečakaný záver, ktorý vyzdvihol film o čosi vyššie a aj keď to bolo trošku emočné vydieranie, prijal som ho. No a k tomu záverečná pekná pravda "We can love completely without complete understanding" a je to solídnych 73% ()

Reklama

BarryLyndon 

všetky recenzie používateľa

Krásný malý poetický film s excelentním mladým Pittem a Craigem Schefferem, který hraje jako budoucí velká hvězda, ze které nebylo vůbec nic.  Naprosto chápu, že film někomu nesedne. Objektivně se tu stane jen pár momentů, ale o jejich nezapomenutelnou právě film je. Myslím, že před pár lety bych to hrozně vyhejtil. 8/10 ()

Emzet 

všetky recenzie používateľa

"In our family, there was no clear line between religion and fly fishing." Pro někoho (má drahá polovička) nuda k uzoufání, pro někoho katarze, která nebohého diváka hodiny později zpoceného vytrhává ze spánku. Co je však nejhorší, krásu Řeky nelze moc dobře popsat ani přiblížit. Ten film musíte vidět a pocítit; možná si později řekneme, jestli jsme se shodli či nikoliv, ale to je tak asi vše. Není to jen Redfordovou režií, ani Rousselotovou kamerou (ač ten Oscar je bezpochyby zasloužený), ani bezchybnými výkony všech zúčastněných (rád bych tady vypíchl občas opomíjeného Skeritta; bez něj by ten film byl třetinový), je to něčím v předloze a v jejím převodu na plátno. Možná Redfordův voiceover, kde předčítá přímo z knihy, nevím. Takovýto pocit po zhlédnutí filmu nemívám. Podobně silný, podobně dobrý, ale nikdy to není quite like this. A ještě nikdy jsem neviděl film, který by se zabýval myšlenkami transcendence, který by je zároveň uměl tak svěle vyjádřit. Jedinečný zážitek. "I am haunted by waters." ()

DannyBoy80 

všetky recenzie používateľa

Komorní drama zasazené do nádherné krajiny Montany. Výborná kamera. Herecké výkony nadprůměrné, dokonce i u Pitta, kterého jinak nemusím. Drama dvou rozdílných bratrů a jejich otce, kteří mají společné jen muškaření. Přes veškerou rozdílnost spolu všichni vycházejí harmonicky. Obrazová alegorie, která nenudí i když akce a zvraty chybějí. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (9)

  • William Hurt si chcel zahrať postavu Paula Macleana, a tak sa raz vybral na ryby s Normanom Macleanom. Keď sa Hurt spýtal, či chytá ryby dosť dobre na to, aby mohol hrať jeho brata, Maclean odpovedal: "No, Bill, si celkom dobrý rybár, ale nie dosť dobrý na to, aby si bol mojím bratom." (Arsenal83)

Reklama

Reklama