Reklama

Reklama

Sexi Jexi

  • Česko Sexy Jexi (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Phil je závislý – od svojho mobilného telefónu. Nemá žiadnych kamarátov, osobný život ani žiadnu priateľku. Ale jeho status na Facebooku sa čoskoro zmení. Keď mu odíde starý telefón, kúpi si novší model s neočakávanou funkciou JEXI. Je to životná koučka a virtuálna asistentka v jednom. S jej pomocou si konečne začne užívať život a jeho závislosť na mobile postupne slabne. Lenže umelá inteligencia začne zrazu žiarliť a rozhodne sa svojmu majiteľovi poriadne komplikovať jeho milostný život... (Forum Film SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (63)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Jexi" reálne ako komédia nefunguje. Prečo? Lebo keby sme tento film rozobrali do detailu, tak tam kopec vecí nedáva zmysel a nemá to šancu v reálnom svete takto fungovať. Čo je aj najväčší problém celého filmu. Predstavme si, že by taká apka skutočne existovala. Ktorá by takto mohla riadiť náš život. Neviem si to predstaviť. V prvom rade, očividne je to funkcia nových telefónov. Reálne by sa JEXI skutočne venovala len Philovi? Nie je v telefónoch iných ľudí? Okrem toho si ju kúpi s novým telefónom. Keby možno dostal telefón s prototypom operačného systému, ktorý by mal ešte testovať, tak si to viem reálne predstaviť fungovať. Lenže spôsob, akým túto komédiu tvorcovia robili nedáva celému svetu žiadnu logiku. Je to proste príliš pritiahnuté za vlasy a nedáva zmysel. Okrem toho si nemyslím, že Adam Devine bol vhodne zvolený do hlavnej role. Chalan vie robiť komédiu, no reálne nemám z neho v tomto filme pocit, že by sa tu skutočne našiel. Často je jeho výkon dosť strojený a nevie sa reálne v tomto svete pohybovať. Predstavil by som si tam viac asi Setha Rogena, alebo niekoho podobného. Toto moc nefungovalo. Napriek tomu, že sa snaží tomu dať všetko, čo môže. Humor miestami funguje, no potom sú tu momentky, ktoré sú za hranicou môjho chápania. A pôsobí to, že sa nás až zúfalo tvorcovia snažia rozosmiať. Jediné čo vo filme aspoň čiastočne funguje je romantická linka medzi Philom a Caty. Majú medzi sebou dobré momentky a fungujú. Film sa snaží mať dobré posolstvo a chce nám ukázať niečo, z čoho by sme si mali vziať príklad, no nerobí to podľa mňa správnou cestou. Výsledok je ten, že keď to začneme analyzovať, všetko sa to rozsype do peknej hlúposti. Hlúposti, ktorá nedáva žiadny zmysel. Takže osobne film odporúčať nemôžem, no som za to, aby si niekto vzal tento koncept a prepísal to nejako inak. Možno nie nutne ako komédiu. Možno by sa z toho dala spraviť dráma alebo thriller. Potenciál tu je, ale tvorcovia to skutočne chytili za nesprávny koniec. Tento telefón nerobí náš život lepším. Bohužiaľ. Hodnotenie: D ()

JADIM 

všetky recenzie používateľa

U filmoch a seriáloch mám často problém s postavami typu Phil. Som proste rozmaznaný všetkými sympatickými postavami z kopec iných filmov, do ktorých sa dokážem vcítiť a ktoré robia (podľa mňa) správne rozhodnutia a niekedy sú mi podobní alebo majú aspoň pár rovnakých vlastností ako ja. To sú dôvody, prečo sa mi nedá pozerať napr. na Sexual Education, kde ma hlavná postava vyslovene irituje. Samozrejme musím pochopiť, že filmy nie sú iba o takýchto hrdinoch. Avšak u Phila to bolo celkom iné. Na jeho zvláštnosti som sa skôr zabával a bolo príjemné sledovať, ako sa mu za 80 minút svižným tempom mení život. Je to klasická schéma - človeka zmena nepríjemne prekvapí, potom ju začne využívať, potom to začne byť zlé, ale nakoniec sa to skončí tak, ako sa to má skončiť. Bál som sa, že to bude nudné, ale nakoniec som sa pár krát aj pobavil. 6/10 (Videné na Netflixe, 29.8.2020, Originálne znenie) ()

Reklama

Henry007 

všetky recenzie používateľa

Dobrá premisa ještě neznamená dobrý scénář. Nápad s telefonem, který šikanuje majitele je super. Ze začátku filmu lze poznat, že tvůrci se snaží i o kritiku dnešní "online" společnosti, degenerované články typu "TOP 10 koček, co vypadají jako Ryan Gosling" a civící do krabiček v ruce místo toho, aby se bavili s dalšími lidskými bytostmi. S přibývajícími minutami se ale tento aspekt vytratil, což je škoda. Ku prospěchu filmu je, že nemá ani hodinu a půl, protože romantická linka není příliš nosná, vtipy se také postupně vytrácí a sází se zbytečně na vulgarity. Škoda, v perech lepších scénáristů se mohlo jednat o něco víc než jen o "OK" nenáročnou komedii na jedno zhlédnutí. ()

Bozvav 

všetky recenzie používateľa

V podstatě děsná ptákovina, u které jsem se naprosto úžasně bavila. JEXI by potřebovalo tak 98% lidí na planetě. Já ne, neb můj "hloupý mobil" akorát tak telefonuje a esmeskuje a mizerně fotí. Sociální sítě nepěstuji, ale když vidím ty mraky blbů, jak pořád civí do mobilu, tak Jexi by byla na místě. Vtipné, milé a zábavné. Za mne 90% - nadsazuji, ale fakt zábavné. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Film „Jexi“, akože na poukázanie modernej závislosti ľudí na mobile a využívanie moderných technológií (s dôrazom „bez prečítania podmienok použitia“), vôbec nie je zlým nápadom. To, že ho chcú zabaliť do takej komédii, ktorá postráca inteligentný humor, je už zlý nápad a hlavne problém. Pozadie príbehu je klišé, plných tuctových a občas zbytočných vtipov (to však musím uznať, že sex typu „cable in/out“ ma „pobavil“). Výkony hercov sú ploché, bez snahy byť naozaj seriózny. Z tohto príbehu, hlavne z pohľadu „odkaz / otázky pre ľudí“, by sa dalo vyťažiť aj viac. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama