Reklama

Reklama

Šaman

  • Česko Šaman (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Sean Connery hľadá v amazonskej džungli revolučný liek proti rakovine. Prácu mu však komplikuje nielen nová nekompromisná asistentka Lorraine Braccová, ale aj ničitelia ekosystému dažďového pralesa - jediného miesta na svete, kde ešte môže vyrásť kvet, čo spasí celé ľudstvo.
Výstredný vedec dr. Robert Campbell už dlhé roky hľadá v džungli liek proti rakovine. Farmaceutický inštitút, pre ktorý pracuje, požiada o asistenta a prístroje. Keď sa ukáže, že asistentom je „iba žena", spočiatku ju odmieta, hoci dr. Rae Craneová je úspešná a talentovaná vedkyňa. Napokon mu však nezostane nič iné, len sa o ňu postarať, pretože je v džungli stratená. Keď sa to tak vezme, je pekná a dokonca sa jej v džungli skutočne páči. Dokonca ju vytiahne na vrcholky stromov, odkiaľ je krásny výhľad. Idylu však kazia firmy, ktoré nemilosrdne ničia ekosystém dažďového pralesa výstavbou diaľnice. Obaja sa rozhodnú bojovať za jeho zachovanie, pretože len v ňom ako celku môže vyrásť kvet, ktorý spasí ľudstvo... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (156)

GodComplex 

všetky recenzie používateľa

Jerry Goldsmith hned v uvodu da jasne najevo kdo v tomhle filmu bude panem. Zanedlouho na to, se k nemu prida dalsi master - Sean Connery. Vse se odehrava pod reziserskou taktovkou McTiernana v krasnem prostredi destneho pralesa, ve kterem uz to ma reziser nacviceno z dob nataceni Predatora. Nicmene ano, jinak je ten film vlastne dost nudny a dalo se z nej vytriskat vic, nemluve o tom, ze Lorraine Bracco patri do zenskych kousku z kategorie extremne otravnych. 6/10 ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Nevim, proč tak malý hodnocení. Podle mě to je dobrej dobrodružnej film s originálním nápadem, kterej je i dobře a zábavně zrežírovanej. Myslim si že McTiernana udělal určitě dobře, že do hlavní role obsadil Seana Conneryho, v tý džungly vypadá naprosto přirozeně, nikdo jinej v jeho věku by se na tu roli nehodil víc. Taky mě docela překvapila Lorraine Bracco, ta byla taky hodně dobrá. Celkově je to peo mě výbornej film, kterej sice svý mouhy má, ale vždycky se na něj rád kouknu. ()

Reklama

zahadum 

všetky recenzie používateľa

Tento film by si zaslúžil lepšie spracovaný scenár, lebo námet je pomerne originálny a zaujímavý. Výprava je fantastická a McTiernan sa zase ľahko a profesionálne pohybuje v pralese. Podľa mňa je najslabším miestom v príbehu iskrenie medzi Connerym a Bracco..film je tak zbytočne miestami vtipný kde sa to nehodí. Suché a ironické hlášky by sa viacej hodili Clintovi Eastwoodovi. K čomu mám 100 % obdiv je soundtrack ! Vo filme je cítiť aj obohratú ekologickú agitáciu. Celkovo film hodnotím nízko a len vďaka hudbe a krásnej prírode dávam slabé tri hviezdičky. ()

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa

Dle hodnocení se spoustu lidí dokonce nadprůměrně pobavilo, jenže já měl k aspoň průměrný zábavě dost daleko. Nejvíc mi vadilo často až násilný přeskakování v rámci filmovejch žánrů. Dobrodružnou nebo badatelskou scénu najednou z ničeho nic následoval pokus o romantiku nebo komedii, přičemž nějaký komediální scény mi svym hudebnim doprovodem a stylem humoru přišly vhodný spíš pro dětský publikum. Situaci kupodivu nezachránil ani Sean Connery, kterej prostě neměl co hrát. Výprava byla jediná věc, co se mi fakt líbila. ()

ostravak30 

všetky recenzie používateľa

Šaman by mohl být dobrodružnějším filmem a možná by si ho člověk pustil i znovu. Jenže jeho hlavním tématem není hledání léku na rakovinu v prostorách džungle. Je hlavně o tom, že Robert Campbell je už tak sžitý s džunglí, že je skoro jeden z místních. A Rae to poznává na vlastní kůži. Místní zvyky, rozsáhlost džungle a její kouzlo. A asi pro diváka ani není překvapivé, kam to mezi dvěma hlavními hrdiny směřuje, je to očekávatelné. Jen ten vývoj a hledání léku nikam úplně nesměřuje. Více než šedesátiletý Connery se tu měří s mladšími místními protivníky a o dvacet let mladší Lorraine Bracco k němu úplně nesedí. Možná je škoda, že tvůrci nerozehráli a neapelovali na diváky více co se týče ničení pralesů, biodiverzity a domova místních lidí. To by mohlo být hlavnějším tématem, které se ale dostává na přetřes až na konci. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (4)

  • Sean Connery dostal za tento film 10 milionů USD. Tom Schulman dostal za scénář 3 miliony USD. (Bauer)
  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (Terva)

Reklama

Reklama