Reklama

Reklama

Americký priekupník diamantov Lucas Hill (Keanu Reeves) vyráža do Petrohradu predať vzácne modré diamanty pochybného pôvodu. Keď sa mu obchod čoskoro skomplikuje, vydá sa na Sibír hľadať svojho partnera, ktorý zmizol aj s ich diamantmi. Tam sa zamiluje do Katje (Ana Ularuová), majiteľky sibírskej kaviarničky. Čím ďalej tým viac sa zaplieta nielen do vášnivého vzťahu, ale tiež do zradného podsvetia obchodu s diamantmi, z ktorého sa už nedokáže vymaniť sám bez cudzej pomoci. Lucas zúfalo hľadá únikovú cestu zo sveta, odkiaľ niet návratu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (127)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý pre Keanua by aj mohol sedieť. Ale rozhodne nie s takým scenárom a takto spackanou réžiou. Zopár mierne otvorenejších milostných scén to rozhodne nezachraňuje. Bolo v tom viac. P.S.: Strašne by ma zaujímalo, že prečo na to „Neo“ kývol? Osobné hodnotenie: 58% (*) ()

jioex13 odpad!

všetky recenzie používateľa

Rozmýšlel jsem, jestli dát hvězdu nebo odpad. Bohužel ve mě film nezanechal vůbec nic. Očekávání, kdy Keanu vytáhne nějaký chvat jako Neo nebo se objeví jako neporazitelný John Wick je v tomhle filmu úplně pasé. Scénář je tak klišoidní, že kdejaká tuctovka třeba s Cagem je v porovnání trhákem. Zkrátka hodina a půl úplně zbytečně ztracené. No a konec to totálně zabil ... ()

Reklama

merops 

všetky recenzie používateľa

Když už někomu stojí za to natočit thriller o americkém překupníkovi, co chce střelit cinklé diamanty ruskému mafiózovi, tak se divím, proč ještě nikdo nenatočil thriller o Karlovi H., který za statisíce prodával prokazatelně neúčinnou léčbu smrtelně nemocným pacientům. Že by kmenové buňky netáhly tolik, co modré diamanty? ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Siberia nie je žiadnou cieľavedomou kriminálkou alebo napínavým thrillerom. Do žánru neprináša nič než podpriemernú snahu s výnimočným hercom, ktorý však pri podobne nezáživnom scenári nemôže urobiť žiadne veľké zázraky. Ak nepatríte medzi skalných fanúšikov Keanu Reevesa, filmu sa pokojne oblúkom vyhnite. A možno to urobte aj v prípade, že Reevesovi tak ako ja veľmi fandíte. Neprídete skutočne o nič. 3/10 ()

McGuffin 

všetky recenzie používateľa

Místo děje: Sankt-Petěrburg a Sibiř, Siberia; autor: Scott B. Smith; hlavní postava: americký obchodník s falešnými modrými diamanty, mluví i rusky; překážky: krabička, která falzifikát spolehlivě odhalí a gauner, který obchodníkovi zaplatil zálohu na nákup pravých modrých diamantů a má také krabičku; důsledek: smrt; povinná ženská postava: ano, mluví rusky i anglicky, na sblížení se s Američanem doplatí, ne ale životem; konec: moc pozdě. P.S. To jsou řádky o příběhu, ne o filmu z něj. https://www.macguffin.cz/ ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (2)

  • Značka vodky Sibirskaya Rosa – v překladu „Sibiřská rosa“, která se objeví ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (ČSFD)
  • Natáčelo se Winnipegu v Kanadě a v Rusku v St. Petersburgu. (ČSFD)

Reklama

Reklama