Reklama

Reklama

Nevera po slovensky

Obsahy(1)

V slovenskej podhorskej dedine sú hanblivý Domino, poslušný mamin synáčik,  a vynaliezavý Karči, vidiecky Edison, už roky dobrí kamaráti. Spolu s partiou lesných robotníkov a miestnym horárom netrpezlivo očakávajú príchod sezónnych brigádničiek - lazníčok. Vízia vášnivých nocí sa čoskoro premení na krutú skutočnosť a muži si uvedomia, že nevera po slovensky nie je vôbec taká jednoduchá. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (90)

ferika 

všetky recenzie používateľa

Este aj americke sroty plne nacionalizmu a spievania dementnych vojenskych vycvikovych pesniciek, proti ktorym bol Major Zeman propagaciou rydzej demokracie, som dokazal vydrzat az do konca. Nie tak tento film. Budem vdacny komukolvek, kto mi povie, na com sa mam pri tomto diele aspon pousmiat. Protagonistom nedokazem venovat dost mojich sympatii, aby som kvoli nim vydrzal pozerat aspon prvych 30 minut. Vzdy som hovoril, ze Slovaci vedeli robit spicove televizne inscenacie (ktore sa nechali zhnit na dazdi pri budove Slovenskej televizie), ale na komedie a filmy pre deti mali patent "cesti bratri". ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Nech je amerických variantov na podobnú tému koľko chce, Jakubisko vystihol tuzemskú mentalitu v tomto smere dokonale. Sedliaci a nevera. Neskutočné množstvo úsmevných sexuálnych situácií, do ktorých sa dostávajú neohrabaní truľovia, lesní robotníci. Ako starci platia dievčatám 'Uisky Bľek en Vajt' alebo zhotovia vibračnú kolísku, na to sa jednoducho oplatí pozrieť. Len škoda, že to všetko sa kľudne mohlo spratať aj do menej ako dvoch hodín a amatérske výkony tiež brzdia pomer zo spokojnosti. 70%. ()

Reklama

pravo 

všetky recenzie používateľa

Jakubiska veľmi nemusím, ale tento film sa vôbec nepodobá na ostatné jeho filmové počiny a aj pre mňa je najľahšie stráviteľný. Množstvo rozmanitých postáv v sedliackej komédií, kde idylu ich života naruší až možnosť tehotenstva jednej dievčiny. Osobne mám najradšej postavu Edisona, ktorá ma vždy rozosmeje. Nechápem síce tých, ktorí tomu dali menej ako ***, ale pravdepodobne ide o českých kolegov, ktorým vyššie hodnotenie zhatila buď jazyková bariéra alebo ide o intelektuálov, pre ktorých je toto príliš prízemný humor. Jedno či druhé abo nebodaj iné faktory ich v tomto filme zaskočili, ja musím napriek svojej averzií k tvorbe najznámejšieho slovenského režiséra iba potvrdiť, že týmto filmom splnil svoj účel, ktorým bolo pobaviť diváka. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Hodnotím iba tretí diel, pretože je jediný, ktorý som videl. Asi by som mal s hodnotením počkať, až kým neuvidím všetky, ale pochybujem, že budem mať na ne iný názor, ako na Trest. Jakubisko vie, ako pracovať s hercami, vie vystihnúť náturu slovenského národa skoro rovnako, ako Forman, ale Trest nemá ani napriek svojej krátkej stopáži žiadny spád. Je to skôr úsmevné, ako vtipné, žiadna scéna vám neutkvie v pamäti a zo žiadnej sa nestane kult. ()

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Trojdielny Jakubiskov film, ktorý sa pre mňa a moju rodinu už stal pomerne klasickou záležitosťou a raz rok si ho určite zopakujeme. Snáď ani netreba vravieť, že je to mimoriadne vtipná záležitosť hlavne pre pamätníkov, ale každý by sa pri tom mal pobaviť. Všetky tri diely sú vydarené, ale najradšej mám asi predsa ten prvý. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (17)

  • Chata, na ktorej boli ženy ako brigádničky ubytované, kedysi skutočne plnila svoj účel. Bola určená robotníkom na prespávanie, no v roku 2005 ju zrovnali so zemou, aj keď snahy o jej zachovanie boli dosť intenzívne. (Zdroj: topky.sk)
  • Trojicu takmer neznámych hercov, Stanislava Kubiša (Močiarsky), Antona Tróna (Jašterčiak) a Andreja Šilana (Hurdiš), objavil a odporučil režisérovi Vladimír Strnisko, ktorý bol pri filme pomocným režisérom a pár mesiacov pred natáčaním filmu hosťoval v prešovskom divadle, kde všetci traja pôsobili. Na filmovanie ich potom vozili z Prešova do Čierneho Balogu trikrát, štyrikrát do týždňa. (Raccoon.city)
  • Václav Baur (Domino) a Zuzana Kronerová (Zlatka), ktorí sa vo filme stali manželmi, prežili počas nakrúcania skutočný milostný románik. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama