Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obrovitý opičák z pralesa se zmocnil krásné dívky a zahořel k ní láskou. Když byl chycen, putoval v kleci do Ameriky. Podařilo se mu však uprchnout a zmocnit se své milované. Závěrečný akt dramatu se odehrává na střeše bývalého nejvyššího newyorského mrakodrapu... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (209)

tron 

všetky recenzie používateľa

Snímka môjho detstva, ale nie príliš dobrý film. Fantastická úvodná atmosféra. Kráska v gumenom člne, nekonečný oceán, ostrov zahalený v hmle a nezakreslený v mape. Potom sa gorilí nad-samec dostane do veľkomesta a napriek všetkej demolácii je to jedna veľká nuda. Nejedná sa o prúser, ale verzie z rokov 2005 a 2017 sa mi páčili oveľa viac, na 4*, toto ide skôr k dvom hviezdam, než trom, ale z nostalgie prižmurujem oko. Divákom sa snímka páčila, stála na svoju dobu solídnych 24 miliónov, ale na celom svete zarobila temer stovku, takže ma prekvapilo, že sequel King Kong žije od rovnakého režiséra a pre zmenu s Lindou Hamilton vznikol až o 10 rokov neskôr. Kino Považan NMnV 1990 ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $24miliónovTržby USA $52,614,445Tržby Celosvetovo $90,614,445║ Spomienky na detstvo sú krásne, rovnako ako na tento film, keď som ho videl asi v 8rokoch, vtedy to bola nesmierne fascinujúca podívaná a zážitok ako hrom. Dnes už to nemá až také silné čaro ale stále je to kvalitná filmárčina a môj najobľúbenejší film zo série King Kongov, vždy sa rád k tomuto počinu vraciam a rád zaspomínam aké zimomriavky som mal pri prvom pozretí filmu, bolo to niečo úžasné a tak ostávam už navždy verný tejto klasike s podarenými trikmi a hlavne sympatickou "naivnou" Jessicou Lange. ()

Reklama

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Strašně mě zklamaly ty disproporce opice v jednotlivých částech filmu. Na ostrově se do jeho stopy vejde dospělej chlap, Kong má ramena nad korunami vzrostlých stromů, a pak najednou ho v pohodě nacpou do nádrže tankeru, kterej je sice širokej a dlouhej jak letadlová loď, na hloubku je malej a to je ještě opičák v nádrži jak poslední utopenec ve třílitrovce. A to ani nemluvím o tom, že břichem trhá dráty vysokýho napětí na Manhattanu, ale pak se v pohodě chytne železobetonovýho roku WTC a šplhá nahoru, aniž by cokoliv poničil nebo odřel. Asi by stálo některým původním myšlenkám z námětu ustoupit ve prospěch věrohodnosti. Marek Vašut na Jeffa Bridgese, vyloženě paráda, a Jessica Lange v náznaku erotické scény, taky super. Nejlepší byl ale ten příchod na ostrov, to byla pastva pro oči. Béčko, které ale původně být béčkem asi nemělo. ()

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Profláknutý fantastický příběh, s jehož zápletkou je většina z nás důvěrně obeznámená ... a zdá se, že nebohý sesazený King je široko daleko jediným opravdovým hercem, který se v něm vyskytuje. Hercem, jehož velikost se zdaleka nepoměřuje jen fyzickými rozměry. Jeho vzhled sice není perfektní, ovšem za to on sám nenese žádnou zodpovědnost. Ve všech ostatních ohledech se zhostil své nelehké úlohy se ctí, což bohužel nelze říct o žádném z dalších účinkujících. Všichni bez rozdílu tvoří sice početný, leč nepříliš přesvědčivý komparz a jejich herecké kreace jsou poznamenané buďto a) nedostatkem talentu, nebo b) neschopností režie - můžete si vybrat ... řekla bych, že b) je správně. Lidštější pohled na poněkud přerostlého lidoopa je sice chvályhodný, ale k lepšímu hodnocení nestačí ... 2,5* ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

úplne pôvodný, klasický čiernobiely som nevidel a na toho jacksonovho sa ešte len chystám, no tento remake, ktorý som videl prvýkrát veľmi dávno ako malý chlapec a teraz si pozrel znova, bude u mňa subjektívne braný ako ten "pravý king kong". má to veľmi dobrý úvod (po stránke atmosféry, stavania príbehu), má to skvelého sympaťáka bridgesa a krásnu mladú langeovú a dokonalého konga, ktorý je tak zostrojený, že tiež hrá výborne a je tým pádom tretím adekvátnym hercom. veľkolepé akčné finále je stručné, aby nestihlo nudiť, a po efektovej stránke naozaj prepracované, pár scenáristických barličiek je človek naozaj naklonený prehliadnuť, rovnako ako miestami pomalšie tempo (či umelé nadlžovanie niektorých pasáží). pôvodný obsah (= king kong je v podstate akousi náboženskou metaforou) je zachovaný a nevtieravo (a nepateticky - na to, že sme v hollywoode) ľahko "šmrncnuté" ekológiou - ale to všetko sú len bočné linky, pretože king kong je, vždy bol a vždy aj musí byť, veľmi divnou romancou, variáciou na krásku a zviera, a do tejto verzie polovice 70.rokov sa podarilo prepašovať fluidum sexuálnej osudovosti (a osudovej sexuálnosti). ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (35)

  • V scéne, v ktorej Kong demoluje vozne nadzemnej dráhy, si možno všimnúť, že vozne sú prázdne, hoci zábery zvnútra svedčia o opaku. (GTS_PUNK)
  • Natáčení trvalo od 15. ledna 1976 do 27. srpna 1976. (WolfR)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (viac)

Reklama

Reklama