Reklama

Reklama

Babadook

(festivalový názov)
Trailer 2

Amelia prišla počas tragickej autonehody o svojho manžela. Ťažkú životnú situáciu jej neuľahčuje ani syn Samuel, ktorý trpí poruchou správania. Samuel ju navyše každý večer presviedča o tom, že sa v jeho izbe nachádza postava zo strašidelnej knihy, "Mr. Babadook". Je skutočným dôvodom jeho nevypočítateľného správania choroba? Alebo je Amelia natoľko unavená, že nie schopná vnímať skutočnosti, ktoré sa okolo nej dejú? (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (430)

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,MAMI, ZASE JSEM MĚL TEN SEN…" /// To vám takhle paní spratka měla. Hyperaktivní hovádko, který se navíc Bubáka bálo. A bylo to s ním čím dál horší, takže si paní ani nemohla v klidu zamasturbovat. Není proto divu, že se postupně Bubáka začala bát taky… Tak ten sráč je krásnej hororovej psychopat (ano lásko, mluvím o tom chlapečkovi…). Na sračky z něj budete mnohem víc než z Bubáka. Stejně jako paní, místo který by tady klíďo mohl psychotikovat Jack Nicholson. Strašidelný je to jen lehce, (ne)rodinný povahy spíš pobaví maminčina drsná ,,proměna“. Divnej příběh, svým (hororovým) způsobem zajímavej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám pro parchanty zábavný leporelo na dobrou noc. 2.) Přítelkyně by chtěla děti. Chlapečka... /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Babadook už svojou synopsou naznačuje, o čom v skutočnosti bude, teda nie o skutočnom bubákovi, ale o bubákovi vnútri tragédiou a osamelosťou zničenej duše/duší. No a priebeh filmu mi v podstate nič extra nové nepovedal. Samozrejme je to inteligentne nakrútené, s kvalitnými hereckými výkonmi a hodnotiť film podľa miery strašidelnosti ľakačiek a samotných situácií by znamenalo nepochopenie režijného zámeru. Nakoniec už výber domu, kde sa človek bojí pohybovať aj za dňa, mi stačilo k navodeniu stiesnenej atmosféry. Osobne aj pointu považujem za logické "metaforické" vyústenie predchádzajúceho deja. 70% ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Takto intenzívny rozbeh som nezažil už dlho, resp. on tam rozbeh ani neni, film šlape od začiatku; od začiatku postavy sprevádza obrovská nervozita, neskôr prerastajúca v psychické poruchy (to nie je spoiler, uvidíte). A tak to ide zhruba polku filmu, potom príde ten pomyselný flop, čo som celých pätnásť minút považoval za kameň úrazu, kým sa to zase nespravilo, pritlačením na hororovú strunu. Dávam 4*, zato maximálne ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Vedle Lipstick Demona a Owlmana, jedno z nejoriginálnějších hororových monster posledních let hlavním "strašákem" ve filmu, který v sobě míchá nemalé odkazy na různé horory. Máme tu jistou podobu s již zmiňovaným Lipstick Demonem z Insidious, našel by se tu i kus Vymítače ďábla, v největší míře je zde však viditelné Osvícení. A nakonec také uvidíme, jak to dopadne, když je Mamá Sama doma:) Essie Davis předvádí herecký koncert a v roli utrápené a věčně nevyspalé matky je úžasná. Noah Wiseman je zase nehorázně protivné, otravné a uřvané děcko. Když měl však chvíle klidu, líbil se mi a bylo mi ho i dokonce líto. Škoda, že Mister Babadook nemá ve filmu větší prostor. Většinu času jen přebývá někde ve stínech. A díky obsáhlé diskuzi na IMDb jsem se také dozvěděla spoustu podstatných dějových informací, které by mě hned asi ani nenapadly. Ta nejdůležitější z nich v sobě skrývá celou pointu snímku. Takže díky tomu bych k žánrům přihodila i ten "psychologický." Více než děsivý horor, je snímek spíše jakousi psychologickou sondou do temné duše jedné ženy, jíž se postupně začnou zjevovat její démoni, kteří její nitro zakalili temnotou a postupně jí začínají odebírat kousky zdravého rozumu. Jsou však skuteční...? ()

Bachy 

všetky recenzie používateľa

Nesnáším, když se bojím a nudím zároveň. Přijde mi to, že si pak sám nerozumím, co teda jako dělám. Jenže ony se ty pocity nevylučujou. Abych se nebál, když mi je stokrát naznačeno, že na mě teď něco vyletí ze skříně a zařve to tak, že nadskočí i kočka ve vedlejší místnosti...a abych se nenudil, když i ta kočka věděla od přečtení knihy, jak to bude dál. Babadook, ale není průšvih. Stojí na dvou velkých hereckých výkonech. I mrňouse i Essie Davis bych rád ve filmu viděl častějc - Babadooka ne. A ta citovaná pasáž s čtením knihy je dostatečně creepy, ale hele, to je asi málo. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (4)

  • Postava Babadooka sa v roku 2017 stala významným symbolom LGBT (lesbický, gay, bisexuálny a transrodový) komunity. Pomohol tomu aj fakt, že ho Netflix zaradil medzi tieto tipy filmov. (Marceloo)

Reklama

Reklama