Reklama

Reklama

Neporaziteľný bojovník

  • Slovensko Muž tajči (viac)
Trailer

Príbeh o zdanlivo obyčajnom čínskom mladíkovi, ktorý žije so svojimi rodičmi v Pekingu a pracuje ako poštový doručovateľ. Volá sa Chen Lin-Hu (Tiger Hu Chen) a majstrovsky ovláda bojové umenie taiči. Napriek varovaniu svojho majstra sníva o tom, že sa jedného dňa stane uznávaným bojovníkom. Práve preto si ho vyhliadne záhadný podnikateľ Mark (Keanu Reeves), ktorý mladíka zatiahne do svojich nelegálnych zápasov bez pravidiel. Mark za to pochopiteľne zhrabne poriadny balík peňazí. Chen Lin-Hu čoskoro začne svetu nelegálnych turnajov prepadať a mení sa na krvilačný stroj na likvidáciu protivníkov. Po čase sa Chen Lin-Hu opäť stretne so svojím majstrom, ktorý podľa bojového štýlu spozná, že zápasí len pre peniaze. Postupom času si však uvedomí, že tieto súboje nezodpovedajú jeho čestným spôsobom, a rozhodne sa skončiť. Lenže Mark s ním má iné úmysly. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (262)

verbal 

všetky recenzie používateľa

Tak nám Kínu dostal pár komouškých Jüanů, aby debutoval, a dovezl zpátky z Číny kontejner narvaný bezskrupulózním plagiátem, který by mohl z fleku zamířit do vietnamských tržnic. V osmdesátých letech by možná tyhle trampoty zabijáckého, ťamanského chiropraktika, co se svými třicet kily porovná v aréně záda a klouby všemožným stokilovým hovadům, protože má vytuněné Či, kterým dokonce dokáže do dvou metrů i vyváženě zabít, vzbudily nějakou tu drobnou erekci u fanoušků Fandamovek, ale ve 21. století se tomu musí smát i obstarožní otyloňové, co na nich vyrostli. Navíc ta komediální vložka, kdy ze sebe Neo nakonec udělá kataristického mistra nad mistry, skáče tam jako malé slůně, snaží neohrabaně zabít svého ortopeda a všechno to maskuje střihem, je vskutku k popukání. Naneštěstí své Či tolik netrénoval, a tak je v pi-Či jak s rolí, tak s celým filmem. Skvělý Auwais se v tom jen tak prošel a trochu protáhl a já moc doufám, že na to v provincii Šen-si pár zotročených rolníků skákne do Cinestáru a pro obrovský sukces jedničky tak bude mít Kínu příležitost udělat ze sebe čuráka i ve dvojce, jenž bude o bojové akupunktuře s názvem Man of needle penetration ()

SaNcHeZ_cz 

všetky recenzie používateľa

"Debut Keanu Reevese v asijské koprodukci, kde budou bojová umění hrát prim? Sem s tím!" Aneb jak si krásně naběhnout. Tak nezaujatý snímek, u kterého nejde myslet na nic jiného než na citoslovce "meh" při každém druhém záběru. Keanu Reeves podává zaručeně nejhorší výkon svojí kariéry coby herec a jako režisér to příliš nespravil. Většinu času slušná akce, nicméně bez nápadu, bez zápalu a naprosto bez atmosféry. Man of Tai Chi je zbytečný snímek, který je ukázkovou ztrátou času. I když, ty dialogy jsou občas tak blbé, že jsou až zábavné. Jednoduše a prostě: hodina a třičtvrtě soubojů lepší i horší kvality a prachmizerné vše ostatní co tohle cvičení dělá filmem. [30%] ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Na režisérsky debut vôbec nie zlé. Dokonca to má aj peknú myšlienku a pekne si to pohráva z mytológiou cesty hrdinu. Ale v konečnom dôsledku je to veľmi odťažité a chladné aby to vzbudilo nejaké emócie. Postava učiteľa až nepríjemne v úzadí a aj keď je hlavný hrdina sympaťák a rozdá pár skvelých rán, tak akosi ma jeho osud nechal ľahostajným. Keanu Reeves sa síce ako obvykle provtriedne mračí a vrčí, ale hlavne vo finálnom súboji pôsobi nechcene smiešne. Celkovo je to ale pekne réžijne zvládnuté. Niektoré veci ako digitálne auto si to mohlo odpustiť, ale prúser to rozhodne nie je. Ale na druhú stranu filmy s touto tématikou sú natoľko na vysokej úrovni, že Reeves musel spraviť niečo mimoriadne aby film posunul na novú a zaujímavejšiu úroveň. To sa nestalo. S podobnou témou a s omnoho výraznejšou epikou dáva tento film do vrecka aj nový Karate Kid s Chanom. ()

ywo666 

všetky recenzie používateľa

Je to skutočne tak špatné ako to hodnotia užívatelia? Ja si myslím že nie. Film má veľa kladov. Očividne lepší rozpočet ako je bežné u arénoviek. Takže máme slušný vizuál, slušné obsadenie. Príbeh je ohraný, ale Keanu sa snaží klasickú schému obohatiť o niekoľko originálnych prvkov. Darí sa mu to čiastočne. Najdôležitejšie vo filme sú súboje. A tie sú výborné. Nechápem tých, čo ich označili za slabé. Samozrejme je to totálne nereálne. A ku koncu sa to s tými lanami už trošku prehnalo. A ten energetický výboj ma nasral do nepríčetna. Otázku budí Reeves. Jeho postava je na prelome super drsného cool gangstra a mimóznej grotesky, ktorá to nemá v hlave v poriadku. Ja som mu to ešte žral. Ale veľmi na hrane. Dávam 69% veľmi silné 3*. Som rád, že film natočil. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Takze cistej prumer musim pochvalit solidni souboje no ten finalni uz byl pravda dost prehnanej ale jinak se povedli Reeves evidentne pracoval v nizkorozpoctovych podminkach a lacinost z filmu srsi v kazdem zaberu po strance deje nebo postav to taky neni nic prevratnyho Revees jako zaporak ujde hlavniho hrdinu neznam ale aspon se umi bitkarit no vidim to celkove mezi dvema az trema hvezdama za slusny fajty to nakonec zaokrouhlim na ty 3* film kterej je dobry si pustit a mozna se k nemu i po nejaky dobe vratit zkratka naprosto prumerna zalezitost ktera nevyvola nadseni ale nemela by ani urazit ()

Galéria (130)

Zaujímavosti (9)

  • Predstaviteľ hlavného hrdinu Tiger Chen Hu sa pozná s Keanu Reevesom (Donaka Mark) z natáčania filmov Matrix Reloaded (2003) a Matrix Revolution (2003), kde robil kaskadéra bojových scén a trénoval Reevesa v Kung fu. (ywo666)
  • Iko Uwais, mistr indonéského bojového umění pencak silat, se arénou sotva mihne, takže jeho jméno na plakátech k filmu je na hraně podvodu. (Terva)
  • Filmovanie prebiehalo v čínskej metropole Peking, v Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

17.09.2013

Nějak se mu ten comeback nedaří. Jeho režijní debut Man of Tai Chi moc slávy ani peněz nepobral a obludně předražená samurajská fantasy 47 Ronin (rozpočet údajně přesáhl 200 milionů dolarů) vypadá na… (viac)

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (viac)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (viac)

Keanu Reeves jako zlý kungfista

Keanu Reeves jako zlý kungfista

17.12.2011

O projektu Man Of Tai Chi jste už u nás četli. Keanu Reeves si pro svůj režijní debut vybral klasické téma: příběh o mladíkovi, kterého jeho bojové schopnosti přivedou do světa „úžasných možností a… (viac)

Reklama

Reklama