Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pýchu svetovej vedy, raketoplán Moonraker unesú priamo počas letu. James Bond (Roger Moore) sa pri pátraní dostane na stopu priemyselnému magnátovi a šialencovi v jednej osobe Hugovi Draxovi (Michael Lonsdale). V tajných laboratóriách už má v zálohe vyvinutý nervový plyn, ktorý by mohol vyhubiť celé ľudstvo. Drax má totiž príliš šialené plány na to, aby zostali len tak nepovšimnuté. Svetu hrozí katastrofa a na pomoc Bondovi už prichádza aj americký kolega, aby sa spoločne podujali na významnú misiu… (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (428)

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Agent 007 patří na naši planetu a ne do vesmíru na tom trvám.Jinak film nepostrádal akci, myslím když byl Bond ještě ve svých oblíbených Benátkách, ta ve vesmíru byla urážka. Vojska temné síly má likvidovat někdo jiný,ne ? Ještě že 007 nezbratřili s Vinnetouem i když k tomu taky nebylo daleko viz melodie ze Sedmi statečných. Poslat Bonda do Brazílie byl vynikající nápad, ovšem nezastínill nevýrazného padoucha a nevýraznou Bondgirl. Bondíku vrať se zpátky na zem ! ()

HAL 

všetky recenzie používateľa

Slušný díl na kterém už konečně je vidět i slušná technická vyspělost a obrazová kvalite která přišla se začátkem osmdesátých let... čím Moonraker vybočuje je dost silné komediální ladění... a začíná být hodně vidět že je na tuhle roli už Rogwr Moore hodně starý. Sice ještě pořád zvládá bez větších problémů, ale rezervy už vidět docela jsou. Ještě že je tu Jaws se svou cute árijkou. 7/10 ()

Reklama

choze 

všetky recenzie používateľa

"Měli bychom se spojit" - "To by mohlo být příjemné." Konečně svižná a zábavná postarší bondovka. Unesený raketoplán je originální startovní bod a finále ve vesmíru totální over the top. Pár hlášek a nápadů mě odbouralo, ale vystřihl bych ty nejpitomější fóry, to jest celou linii s Jawsem, a přitlačil na akční choreografii - akce je dost, dokonce jsou tu hned dvě honičky motorových člunů, ale bitky jsou chabé a laserovou bitvu ve vesmíru v bondovce snad nikdo vidět ani nechtěl. Taky mě zamrzelo, že Corinne Cléry, pro kterou mám slabost, odešla ze scény tak brzy, i když měla stylovou smrt. Moore byl na můj vkus trochu moc koženej, Drax mě bavil víc než Blofeld, ale pořád to není nějak úžasný záporák. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

#11 - Z dovtedy natočených bondoviek sa jedná podľa môjho asi o najslabšiu variantu špiónových príbehov. Dej nemá až takú účinnú zložku, ktorou doteraz prekvapovali jeho časti, nemá dobrú bond-girl, nemá dobrého Bonda. Moore nám starne a je to očividné. V súbojoch na telo už nestíha a keď mázviesť nejakú ženskú obeť, príde mi tá staroba neprirodzená. Navyše parodickosť v niektorých scénach je nanajvýš nevkusná, 'Čeľuste' už tiež nebol až taký účinný ako predtým a laserová myšlienka u mňa tiež stroskotala. 55%. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Moonraker je veľmi zvláštny film. Počas jeho sledovania som sa nemohol ubrániť porovnávaniu s inými snímkami s tej doby. Hlavne ku koncu je inšpirácia Kubrickovej vesmírnej odyssei a Lucasových hviezdnych vojen badateľná, ALE bol som veľmi prekvapený, že aj napriek tomuto uvedomeniu, pre mňa film nestratil nič na svojej hodnote. Pretože nech sa delo na plátne čokoľvek tak som vždy sledoval Jamesa Bonda, a aj keď porušoval všetky základné fyzické a reálne zákony, ako opäť nenudil a predviedol - aspoň mne osobne - kus poctivého dobrodružstva. Gilbertová posledná Bondovka sa dá ľahko porovnať s jeho predchádzajúcou - Agent, ktorý ma miloval - v ktorom zase hlavný hrdina chce vytvoriť vlastné podvodné mesto - v Moonrakerovi je to vesmírne miesto a aj keď majú tieto dve Bondovky na prví pohľad veľa spoločného, každá je rozdielna. Osobne sa mi to veľmi páčilo. Roger Moore dokázal, že je rovnako dobrý Bond ako Connery a jeho vystupovanie je sebavedomé a hlavne omnoho viacej ironické ako v Conneryho prípade. Plus Richard Kiel ako Jaws bol ako obvykle neprekonateľný. ()

Galéria (131)

Zaujímavosti (39)

  • Kvůli scéně, v které se Bond (Roger Moore) a padouch ve volném pádu přetahují o jeden padák, musela dvojce kaskadérů vyskočit z letadla osmdesátkrát. (DominikV)
  • Natáčení probíhalo ve Francii, Itálii, Brazílii, na Guatemale a v USA. Některé speciální efekty jsou pak dotočeny v anglickém studiu Pinewood. Natáčelo se od 14. srpna 1978 do 27. února 1979. (Terva)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (viac)

Reklama

Reklama