Reklama

Reklama

Mediálny magnát Elliot Carver (Jonathan Pryce) potrebuje nejakého sólokapra pre svoju novú globálnu televíznu sieť, a tak sa rozhodne rozpútať vojnu medzi Veľkou Britániou a Čínou. Pomocou telekomunikačného satelitu odchýli z kurzu britskú vojenskú loď, ktorú vzápätí potopia pri čínskych brehoch, a na konflikt je zamiesené. Proti Bondovi (Pierce Brosnan) stojí okrem iných Carverov pomocník Stamper (Götz Otto), ktorý má vďaka vrodenej genetickej chybe zamenenú bolesť a pôžitok. Bond musí odcestovať až na ďaleký Východ, aby odvrátil nebezpečenstvo atómovej vojny. Rovnocennou partnerkou sa mu stane agentka Wai Lin (Michelle Yeohová)... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

TV spot

Recenzie (440)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Pierce Brosnan je podľa mňa najlepší predstaviteľ Jamesa Bonda v dejinách a že ich bolo celkom dosť. Bondovské 90. roky majú skrátka nové vyznenie a nový zvuk. Toto ju už druhá Bondovka s Pierceom. Všetko sa mi zdalo skvelé, od hudby po dej, cez akciu po vtip. Začiatok bol pre mňa jeden z najlepších filmových začiatkov vôbec. Vadila mi len japonská bondgirl, ale v 90.rokoch sa Japonci pchali do každého amerického filmu, takže nič nové. Vrelo odporúčam vidieť. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Nejslabší Brosnanova Bondovka. Jakože pár věcí je tu vymazlených, ale pak jsou tu další které to zbytečně srážejí. Hlavně mizerní záporáci. Pryce naprosto šíleně přehrává. Od začátku mě sral a přál jsem mu pořádně potupnou smrt. Nápad je tu výbornej, ale mě to prostě neuchvátilo. Snad jenom Michele Yeoh jako bondgirl co umí řádně nakopat chlapům prdele potěší. Jinak po všech stránkách pouze průměr.50% ()

Reklama

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

S radostí mohu oznámit, že Zítřek nikdy neumírá je nejlepší Bondovkou pro vaše oči; ne, tohle je jen mé zbožné přání. Pierce Brosnan mi v roli Jamese Bonda přijde přjemným zpestřením oproti přechozím představitelům a i Michelle Yeohová v roli Bond girl je příjemná pro oči. Teri Hatcherová, která se zde také objeví v roli milenky Jamese Bonda je k nakousnutí (když zapomenu na její roli v Supermanovi). Jonathan Pryce, tentokráte v roli záporáka je také dobrý, ale ne zase tak dobrý jako v Roninovi. Tohle herecké obsazení filmu určitě prospívá, ale akce, která je zde nutností, je příliš těžkopádná. A to je největší zápor filmu. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Dosť často som počúval, že je niekto unavený a má chuť si pozrieť niečo, pri čom nebude musieť rozmýšľať, iba sa dívať. Žiaden art. Pravdupovediac príliš som im neveril, pretože z filmov, ktorým venovali pozornosť by sa dalo usúdiť, že sú permanentne unavení. Ja s tým nemám problém. Už som sa síce zapovedal, že žiadnu ďalšiu bondovku nechcem vidieť, ale ako obvykle som svoj sľub porušil. Bol som zaslúžene potrestaný prebytkom akčnosti, a absenciou nápadov, ktoré v súhrne nudili. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

#18 - Brosnan sa vytrvalo snaží o to, aby jeho Bond obstál vo všetkých aspektoch, až je to do očí bijúce. Miluje, riskuje, zachraňuje svet a popri tom všetkom nemá problém odskočiť si na pohárik alebo do postele s mladou Nemkou. Pomerne príjemne plynúca bondovka, ktorá dodržiava zásady tradičnej bondovskej zápletky. Po kadejakých záporákoch od výmyslu sveta, cez atómové hrozby až po chemické, ži prírodné katastrofy, prichádza nová hrozba - zneužitie moci multimédií. Tej sa tvorcovia chopili celkom slušne a Jonathan Pryce ako multimediálny magnát s psychopatickými sklonmi sa svojej úlohy zhostil na výbornú. Scenár ale nepôsobí až tak konzistentne, dialógy miestami škrípu a záverom som sa dokonca trošku nudil, pretože záchrana sveta v poslednej sekunde je tak trošku vykalkulovaná a podradná. A konieckoncov škoda aj vlastizrady v symbole britských značiek vozidiel, ktoré bondovky reprezentovali po desaťročia. 75%. ()

Galéria (165)

Zaujímavosti (60)

  • Děj druhé poloviny filmu byl umístěn do Vietnamu, ale tamní ministerstvo kultury natáčení nepovolilo. Produkce se tak rozhodla použít Thajsko a Saigon byl přepsán na Bangkok. (becki_tu)
  • Podľa zákulisných zdrojov bola Teri Hatcher (Paris Carver) nespokojná so svoju malou úlohou a požadovala od producentov viac času na plátne. (ash99)

Súvisiace novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (viac)

Reklama

Reklama