Reklama

Reklama

Jim Grant je právník a osamělý otec, který vychovává svou dceru v poklidném předměstí ve městě Albany ve státě New York. Když ale mladý a průbojný reportér Ben Shepard odhalí Grantovu skutečnou identitu bývalého protiválečného radikála, hledaného v sedmdesátých letech pro vraždu, život, jaký posledních více než třicet let znal, vezme za své. Dlouholetý právník Grant se musí dát na útěk. Je na něj vyhlášeno pátrání samotnou FBI, která je mu v patách, a on se vydává na pouť za jedinou osobou, která je schopna jeho jméno očistit. Zatímco Grant znovu otvírá staré rány a setkává se s bývalými členy své protiválečné skupiny Weather Underground, uvědomuje si Shepard, že mu na tom všem cosi nesedí. FBI je Grantovi stále blíž a Shepard mezitím odhaluje překvapivá tajemství, která Grant posledních třicet let střežil. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (10)

Trailer 2

Recenzie (238)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

V současné době, kdy vznikají film jako "30 minut po půlnoci" nebo "Argo" jsou "Pravidla mlčení" přece jen jednodušším dílem, které tolik nenadchne. Chce nám ukázat, jak hluboko mohou sahat různé intriky, jak jedna událost dokáže ovlivnit životy ostatních, ale je to prostě moc jednoduché, moc laskavé. Kdyby Redford přitvrdil, mohl z toho být zajímavější hon na jednoho člověka, ale takhle je to jen politický thriller, který úplně nenaplňuje dnešní potřeby. Ač nezávislý, pořád velmi hollywoodský. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/05/pravidla-mlceni-2012-50.html ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Na můj vkus až příliš dlouhý a předvídatelný film. Během úvodní čtvrthodiny je vlastně naprosto jasno, kam film bude dál směřovat, on pak také další hodinu a půl tím směrem jde, a nakonec to skončí, jak se dalo čekat. Chápu, co chtěl RR říci, například o dnešních mladých, kteří nejen, že nemají ideály, ale jde jim jen o senzaci, ale ani by za takové ideály nebojovali. Že navzdory teroristickým aktům oni aspoň drželi tehdy před 30 lety při sobě. Jenže žádná scéna nepřekvapí, vše je jak z brožurky Jak natočit politický thriller snadno a rychle, chybějí nějaké napínavé a nepředvídatelné pasáže, prostě jen sledujeme, jak se film šine tempem motoráku ke svému závěru, užíváme si starých herců, někdo si užívá Shiy, mně se líbila kamera a výprava filmu, ale to je asi tak vše. Znovu to rozhodně vidět nemusím. Jo, a taková úvaha na závěr - stát se to v ČR, všechny trestné činy jsou již několikrát promlčeny, takže by staříky nikdo nehonil. ()

Reklama

Nathalie 

všetky recenzie používateľa

Prosty pomník staromodniho idealismu, rodinnych hodnot a vecnych revolucionaru, co veri v lepsi zitrky a krizove vypravy za svou pravdu. Film, ktery vypadl z prelomu sedesatych a sedmdesatych let, kam vizualne i ideove patri. A ani ostentativni googlovani ci kluk z Transformeru na tom nic nezmeni. P. S. Neodpustim si povrchni estetickou poznamku: Robert Redford je porad ten zlaty americky chlapec s modryma ocima, co nestarne. 70% ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

Film je šikovný a má napínavý scenár pripomínajúci americké thrillery zo 70. rokov. Šokuje publikum odhalením, stále vyvoláva ďalšie otázky a vzbudzuje ďalšie podozrenie, robí to však bez náznaku vlastnej dôležitosti a ladne sa vyhýba nafúknutému napätiu. Pri všetkých týchto vkladoch, však režisér Redfort sa nevyhne postupom, ktoré skúsený divák veľmi rýchlo odhade. 6,5/10 ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Robert Redford, je lepší herec ako priemerný režisér, tu zastáva obidve úlohy, ako pred kamerou, tak i za ňou, s brilantným hereckým obsadením, film obsahuje enormný výskyt hereckých veteránov, ktorí tu ale nemajú dostatok priestoru, najviac ho má, vtedy ešte normálny ? - Shia LaBeouf, ktorý si zahral horkokrvného novinára, ktorý chce odhaliť pravdu, takto zistí, že istý - právnik Jim Grant, je v skutočnosti - niekto úplne iný, skrýva svoju identitu, aby sa neodhalilo, že je Nick Sloan, ktorý bol v „Hnutí mieru” , čo boli členovia radikalizmu, ktorí sa angažovali na domácej - americkej pôde v činoch, ktoré mali zastaviť vojnu vo Vietname. ( A koľko - krát to boli nepekné veci, napríklad - teroristické útoky, aby sa tam - tí debili - hore, spamätali... ) Týkalo sa to aj trestného činu, keď prepadli banku, vtedy zastrelili ochrankára, ale háčik je v tom, že Nick zrovna pritom nebol, teraz je na úteku, aby očistil svoje meno, pričom chce, aby sa pôvodná členka - priznala, že tam bola Ona a nie On. Áno, boli pritom, táto spomínaná žena ( Mimi Lurie ), ktorá žije momentálne inkognito, kde tam bola ešte ďalšia žena - ( Sharon Solarz ), ktorú po 30. rokoch čapli - dolapili na benzínke, a ona bude mať konverzáciu s novinárom - ( Ben Shepard ), kde za sklom načúva F.B.I , a to je najlepšia pasáž filmu ! Inak, film je skôr veľké zívanie, ako niečo, čo by ma nadchlo, nie je to nič svetoborné, dá sa to vstrebať, pričom som sa viac nudil, ako niečím - zaujímavým kochal. Ledva priemer ! Ale mám úctu - voči niektorým hercom, ktorí sa tu na pár scén - objavili... ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru. (Terva)
  • Film měl premiéru 6. září 2012 na 69. Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách, kde Robert Redford získal dvě ceny Giovani Giurati del Vittorio Veneto Film Festival Award a Open Prize. (Terva)
  • Identifikačné číslo na chvoste policajnej helikoptéry vo filme bolo N7241P. Rovnaké číslo bolo použité aj v snímke Rituál (2006). Do tretice môžeme na toto číslo naraziť vďaka tomu, že ho malo skutočné lietadlo, ktoré havarovalo v roku 1985. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (viac)

Reklama

Reklama