Reklama

Reklama

Jim Grant je právník a osamělý otec, který vychovává svou dceru v poklidném předměstí ve městě Albany ve státě New York. Když ale mladý a průbojný reportér Ben Shepard odhalí Grantovu skutečnou identitu bývalého protiválečného radikála, hledaného v sedmdesátých letech pro vraždu, život, jaký posledních více než třicet let znal, vezme za své. Dlouholetý právník Grant se musí dát na útěk. Je na něj vyhlášeno pátrání samotnou FBI, která je mu v patách, a on se vydává na pouť za jedinou osobou, která je schopna jeho jméno očistit. Zatímco Grant znovu otvírá staré rány a setkává se s bývalými členy své protiválečné skupiny Weather Underground, uvědomuje si Shepard, že mu na tom všem cosi nesedí. FBI je Grantovi stále blíž a Shepard mezitím odhaluje překvapivá tajemství, která Grant posledních třicet let střežil. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (10)

Trailer 1

Recenzie (238)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Podpriemerny priserne nudny film tak trochu so spionaznou zapletkou od rezisera CervenehoForda /Tece tudy Reka, Ordinary People/. Pribeh miestami priserne nudi a divak stale caka kym sa film rozbehne - no a naraz koniec. Nuda k posrani, alebo odborne- zase nieco pre vystudovane filmove teoretiky- elitare. 35 % ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Podobne ako v Hrdinoch a zbabelcoch sa Redford nebojí zájsť do ohrádky kontroverzie a vytiahnuť tému, ktorá Američanov trochu páli. Tentoraz je to domáca fronta vietnamského konfliktu, ktorej niektorí aktéri sú stále v hre. Jedným motívom je minulosť, ktorá vás vždy doženie, druhým kritika vojny vo Vietnam, a tretím kolízia hodnôt a manipulácia s verejným portrétom osôb, ktorých sa chce štát zbaviť v súčasnej Amerike. Len škoda toho úbytku tempa v druhej polovici, vďaka čomu film začína nudiť. Viac v recenzii. ()

Reklama

Remedy 

všetky recenzie používateľa

Žurnalistická posedlost „sólokaprem“, dávné hříchy z minulosti a v popředí všeho ušlechtilý rodičovský motiv, který je klíčem a možná i zdánlivým všelékem. Ten film je dobrý i na úrovni střetu generací, kdy se LaBeoufova postava může něco přiučit „o životě“ od té Redfordovy a vlastně i naopak. Ve výsledku jde mnohem více o jakési lehce meditativní krimi-drama, které není nijak thrillerově strhující a v podstatě neobsahuje žádné akční scény. Jenže Robert Redford to prostě celé utáhne a má k ruce herce, ke kterým až na jednu výjimku chovám téměř bezmeznou úctu. [75%] ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Nemám rád kebyzovanie, no pre teraz si ho neodpustím. Film sa radšej mal volať "Pravidlá premlčania" a venovať sa otázke, či čin spáchány v dávnej minulosti je potrebné stále po rokoch trestať väzením. Najmä v protiklade s preukázateľne sporiadaným životom páchateľa. Aký je po takto strávených rokoch vlastne výchovný motív trestu? U ľudí, ktorí zločin spáchali v puberte a neskôr žili čosi celkom iné? Redford namiesto toho ponúka príbeh pobehujúceho starca. Prekvapuje pritom iných dôchodcov. Všetko exkumpáni z protivojnovej grupy, neváhajúcej v mene mieru kedysi dávno aj prepadávať banky a klásť bomby. Za pätami má otravne drzého pisálka a všetko monitorujúcu FBI. Všetko v mene zistenia, či starček kedysi kdesi bol alebo nebol. V hre je pokračovanie jeho hrania sa s dcérou. Plusom je pár výpovedí bývalých členiek radikálnej grupy o neúnosnej mocenskej politike kapitalizmu, neštítiacej sa vrážd a zločinov. Čiže dôvodov, prečo rovnaké prekračovanie zákonov zo strany odporcov moci je z ich pohľadu oprávnené. ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Taková ta lehce špionážní klasika, která toho zase tak moc komentovat nechce. Redfordovi vrásky mu ubraly na vytrvalosti, ale přidali na režisérském umu. Škoda jen, že lépe nevyužívá radikální pozadí k troše toho politikaření, ale pouze jako katalyzátor rodinné šlamastiky. Když se ale Shia baví s Redfordem je to fajn. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (3)

  • Film měl premiéru 6. září 2012 na 69. Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách, kde Robert Redford získal dvě ceny Giovani Giurati del Vittorio Veneto Film Festival Award a Open Prize. (Terva)
  • Identifikačné číslo na chvoste policajnej helikoptéry vo filme bolo N7241P. Rovnaké číslo bolo použité aj v snímke Rituál (2006). Do tretice môžeme na toto číslo naraziť vďaka tomu, že ho malo skutočné lietadlo, ktoré havarovalo v roku 1985. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru. (Terva)

Súvisiace novinky

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (viac)

Reklama

Reklama