Reklama

Reklama

Lóve

Trailer

Když se mluví o love, nemusí jít nutně o lásku, může jít i o peníze. A o obojí jde také v novém milostném dramatu ze současné Bratislavy. Slovensko-český koprodukční film Love mladého talentovaného režiséra Jakuba Kronera se stal během pár týdnů největším diváckým hitem ve slovenských kinech za posledních několik let. Hlavní hrdina Maťo (Michal Nemtuda) bydlí společně s kamarádem Tomášem (Jakub Gogál) na sídlišti ve slovenské metropoli a nežijí si vůbec špatně. Dennodenně se však pohybují za hranicí zákona, protože se živí krádežemi aut. Jednoho večera vstoupí do Maťova života studentka Veronika (Kristína Svarinská), do níž se zamiluje, ale v lecčems jí neříká pravdu. A ta se nakonec za velmi dramatických okolností provalí. Jednu z rolí v tomto bezpochyby autentickém filmu ztvárnila i zpěvačka Tina, v Čechách známá jako moderátorka, dále hrají Ľuboš Kostelný nebo Roman Luknár. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (403)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchá žánrovka o nemožnosti spojiť lásku so zločinom, a paradoxne aj o láske prekonajúcej takmer nemožné. O prestrelenom scenári, miestami nevierohodných dialógoch, no predsa tak našské slovenské. Internátny život v Mlynskej doline zachytený vcelku ok, rovnako tak autíčkárska línia. Záver posunutý do polohy super sa vrstviacej náhody na náhodu, ústi do nádejného povstania bájneho Fénixa z popola viny a trestu. Na jednej strane, keď na Teba: Lóve kukám, jaká si Ty pičovina, na druhej strane fajn. Nič nijako extra nerušilo, odsýpalo to a absurd scéna v hoteli dovtedy tuhnúci dej odľahčila a na pravom mieste pobavila. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Film ako taký nemá v porovnaní so svetovou filmografiou takmer žiadnu váhu. Keďže ide ale o pokus slovenskej produkcie, tak sa musím prikloniť k vyššiemu hodnoteniu. Príbeh je úplne klasicky vykonštruovaná zápletka vhodná tak do jednej časti Paneláku. Akosi sa ju však podarilo natiahnuť na takmer hodinu a pol dialógového trápenia. Niektoré hlášky sú celkom slušné, niektorí herci tiež. Režijne priemerné, nevedel som ktorým smerom sa vlastne film uberá. Či má ísť o teenagerskú komédiu, krimidrámu, no a na konci to vyzeralo na nejaký thriller. Rozpoltený film, rozpoltené dojmy. Ale aj toto je len ďalšie potvrdenie, prečo som rád, že nebývam v našom hlavnom meste. 70%. ()

Reklama

Anarvin 

všetky recenzie používateľa

Lóve je důkaz toho, že i v našich podmínkách je možné natočit moderně vypadající snímek od mladých tvůrců pro mladé diváky. Čistě z technického hlediska si zaslouží obdiv, protože podobně natočenou záležitost v česko-slovenském prostoru hned tak neuvidíte. K tomu si připočtěte uvěřitelnou romantiku, porci humoru a poměrně přesvědčivě zachycený život generace mladých sobců, pro které je největší hodnotou povrchní zábava a vlastní potěšení. Bohužel, jakýmkoliv vyšším ambicím podráží nohy slaboučký scénář, který vrší klišé na klišé a vkládá postavám do úst tak strašně umělé a rádoby dramatické dialogy, až to vyloženě bolí. Zradu všeho povedeného dokonává vyloženě dementní konec, který snad ani nejde brát vážně. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Budem veľkorysý. Scenár je deravý ako ementál, niektoré veci sa len tak vyskytnú a nikoho nezaujíma, prečo k nim prišlo. Nebudem ich menovať, dosť by som spoileroval, ale každý ich určite pobadal. So scenárom súvisí aj nevídané množstvo vulgarizmov, ktoré síce navodzujú drsnú atmosféru, niekedy však pôsobia samoúčelne, no a niektoré dialógy zamilovaných sú ako vystrihnuté z telenovely. Moja veľkorysosť pramení zo všetkých ostatných aspektov. Film má veľmi dobré herecké výkony ( bezchybný Gogál ), kvalitnú hudbu, zaujímavú kameru a dobrý strih. Aj režisérska práca mladého Kronera je na úrovni a určite sa nám rodí režisér so sľubnou budúcnosťou. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

V tuhle chvíli se snad setkávám s prvním slovenským filmem, který ve mně opravdu probudil zájem. Jen mě mrzí, že Slováci se o své talenty nedokáží opřít a podporuje je český fond pro kinematografii. Nicméně nutno dodat, že podpořil opravdu povedený film. Lóve je takový upřímný film o generaci současnosti, kterou nelze ovlivnit, protože v dnešní době, ač to někomu přijde jednoduché, ve skutečnosti není zase tak jednoduché žít a tak si svojí radost každý hledá po svém. Výsledkem pak budiž zápletka, kterou vymyslíte snad jenom ve filmu. Nejsmutnější je, že i takové příběhy se občas stávají. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (15)

  • Prvý slovenský a český film, ktorý má svoju vlastnú aplikáciu na AppStore. (harryy)
  • Hlas človeka, ktorý volá vo filme Dušanovi Cinkotovi a zháňa svoje ukradnuté Audi, patrí slovenskému hercovi Jánovi Kronerovi - otcovi režiséra filmu Jakuba Kronera. (toi-toi)

Reklama

Reklama