Reklama

Reklama

Martha Marcy May Marlene

  • Česko Martha Marcy May Marlene (viac)
Trailer 1

Martha (Elizabeth Olsenová) po dvoch rokoch utečie zo sektárskej komunity a snaží sa vrátiť späť do normálneho života s pomocou sestry a jej manžela. Pobyt v sekte ju však príliš poznamenal, začína trpieť paranoidnými stavmi a prestáva rozoznávať sny od reality. Má ešte nejakú nádej, alebo už je príliš neskoro? (TV JOJ)

Videá (22)

Trailer 1

Recenzie (92)

Kamca_ 

všetky recenzie používateľa

Hodně drsný příběh. Plnou pozornost jsem věnovala filmu po celou dobu, ale stejně mi tam pořád něco chybělo. Proto to nižší hodnocení. Tyhle psychologický dramata mi hodně sedí. Tady se z toho dalo podle mě vytřískat daleko víc. I když je fakt, že z některých scén šel mráz po zádech.. Jen ten konec mě malinko zklamal. 60%. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Výborná Elizabeth Olsen ako holka labilná, a pomalý nepríjemný filmík, ktorý vám privolá rýchlu a neustupujúcu depresiu. Debut pôsobivý, kým ale Durkin (ak to zase nezrušia) natočí životopis Janis Joplin, musí sa ešte naučiť pracovať s divákom a nielen mu zobrať chuť do života na najbližší týždeň, dva. ()

Reklama

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Vzbudit se a být sodomizován rachitickým Brucem Springsteenem, který o vás pak napíše krásný šlágr? Některým uživatelům by to prospělo, nejdřív do ucha a pak do voka. Hnusný, dusivý, schizoidní debut člověka, který před sebou klidně může mít stejně zářnou budoucnost jako PTA, na nějž jsem si při sledování tohoto dívčího existenciálního hororu párkrát vzpomněl. To, co Durkin vyvádí s předkamerovým prostorem (mezi námi pseudoinetelektuálním nýmandy se tomu říká mizanscéna - scéna pro mizantropy) považuju za bezprecedentní podpásovku s cílem máchat diváka v podexponovaném blátě agónie, nejistoty a schízy. Dávám pět, protože mám rád, když film skončí a já mám chuť si vysprchovat mozek. Protože svět už je takovej. Víc až umřu. Jeden z filmů roku. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ďalší dôkaz o tom, ako sa presadzujú tie veľké herečky. Skoro každá sa v nejakom prvom filme ukázala nahá, koľko sa len dalo, a odrazu to v kariére šlo. Proste ten správny impulz je byť ekologický tým, že budem mať na sebe čo najmenej šiat, hoci to vôbec do deja filmu nepasuje, viď scéna s jazerom. Ale ako samotná Marilyn Monroe povedala, na začiatku kariéry mala dosť ošúchané kolená. Inak film celkom zbehne, najmä pri 1,25 až 1,5 násobnom zrýchlení a Olsen aj oblečená dokazuje, že je od svojich dvoch jednoducho sestier na míle ďaleko. Inak film o kulte, ktorý sa nestal kultovou záležitosťou, a na vyššie hodnotenie by potreboval, aby to prešlo aspoň do nejakej mansoniády. Ale to by už asi bol horor, zatiaľ čo tu to bola dráma s podivnými vsuvkami, pretože zvyčajne sestra sestre počas sexu do postele nevojde. ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Můj tajný tip na letošní nominace Cen akademie. Skoro pokaždé se mezi nominovanou desítku vklíní nějaký ten mrazivý thriller, stavící převážně na prostředí, komunikační syrovosti a výborných hereckých výkonech - loni to byly hned dva filmy, podobně syrová Winter's Bone a v hereckých kategoriích ještě Blue Valentine s Ryanem Goslingem a Michelle Williams. Mimochodem, ani jeden ze zmíněných nebyl v ČR v kinodistribuci a zatím ani nevyšel na DVD.... co dodat? Jen že MMMM je film, který se nebude zdaleka líbit každému. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (18)

  • Sean Durkin chcel film natočiť ako niečo zážitkové a nie politické, preto bagatelizoval ideológiu a ciele kultu. (Arsenal83)
  • Vo filme sa nachádza niekoľko odkazov na tvorbu speváka a skladateľa Jacksona C. Franka. John Hawkes hrá pieseň "Marcy's Song", zatiaľ čo pieseň "Marlene" zaznieva počas záverečných titulkov. Dá sa predpokladať, že Patrick (John Hawkes), vytvoril mená Marcy May a Marlene na základe týchto piesní. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama