Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Pulowski je tvrdý policajt. Pri zatýkaní zlodeja áut zastrelili jeho parťáka. Dostal nového, neskúseného Davida, chlapca z bohatej rodiny. Nicka ako rukojemníka oslobodí a zachráni mu život... (TV Dajto)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (127)

voleman 

všetky recenzie používateľa

Přes poměrně nízké hodnocení tady, musím říct, že mě se to poměrně líbilo. Film poskytuje takový ten nádech začátku devadesátých let, což je nejlepší období právě na takovéhle akční krimi komedie. Eastwood má přesně na míru ušitou postavu postaršího zahořklého policajta, který hláškuje a táhne kupředu v podstatě celý film. Jako celek to sice není nic hodnotného, ale jako oddechová akční komedie to je výborné a nudit se určitě nebudete. 75% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Akcny buddy movie je pre Eastwooda netradicny zaner, ale v tej dobe bol tento typ filmov v kurze, tak sa mu nevyhol ani on a dopadlo to celkom solidne. Eastwood tu vlastne hra znova drsneho Harryho Callahana akurat mu zmenili meno. Po nevydarenej akcii vyfasuje noveho partaka Charlieho Sheena, ktory ru hra taku divnu postavu. Prvu polovicu je dost nezaujimavy jak sa neustale zoziera kvôli mindraku z mnulosti a snahe uniknut z nalinkovaneho zivota bohatych rodicov. Ale aj mimo jeho otravneho motivu je prva polovica filmu strasne pomala a nie a nie sa rozbehnut. K tomu konecne dôjde az v druhej polovici v ktorej sa koncen poriadne k slovu dostanu akcne sceny. Väcsina z nich je po kaskadrskej stranke pôsobiva, ale su nasnimane tak tuctovo, ze nakoniec ziadne z akcnych scen poriadne neohuri. Ukazkovym prikladom je uvodna velkolepa nahanacka v ktorej zlocinci z kamionu spustaju na Eastwooda osobne auta. Je to tak nezazivne nasnimane az to nudi. Pritom rovnaku scenu o par rokov neskôr natocil Michael Bay v Bad Boys 2 a je z toho nezabudnutelny zazitok. Akurat ma napadlo, ci Bad Boys 2 obsahuju aspon jednu akcnu scenu, ktora by nevykradala ine filmy, hehe. Sklamanim je aj slaba chemia medzi ustrednou dvojkou. Cely film si idu skôr solo sami za seba. Ale Eastwood aspon hadze suche hlasky a Sheen sa snazi v akcnych scenach. Potesi aj kvalitny zaporak Raul Julia. R-kovy rating a nekompromisne skoncovanie so zaporakmi ake sa dnes uz nenosi. Musí existovať sto dôvodov, prečo by som ťa nemal zabiť. Lenže ja si práve teraz na žiadny nespomínam. Takze celkovo aj ked ma film dost hluchych miest a po rezijnej stranke to nie je tak uchvatne ako top akcniaky, tak je to stale solidny nadpriemerny buddy movie a pre Eastwoodovych fanusikov povinnost. 6/10. ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Clint Vychodnyles aj v neskorych 80. rokoch nemal dohromady stale co ponuknut, okrem podpriemernych az niekedy priemernych filmov. Tento The Rookie nie je ziadnou vynimkou. Scenar by nebol najhorsi, a dejova linia obcas mala aj nieco do seba /akcne sceny, zaverecna prestrelka/. Co vsak film stahuje na priemer, je len stale ta ista jednorozmernost Eastwooda ako herca. Dalej dej miestami nudi, a dialogy casto vysumia do prazdna. A podla mna /ale ide len o cisto sukromny postoj/ sa to az prilis vezie na vlne tzv. buddy movies /Tango a Cash, Lethal Weapon/. Lenze pokial Lethal Weapon sice nebol genialny film, bol aspon postaveny na 2. navzajiom kontrastnych, ale vyborne sa doplnujucich policajtoch Gibsona a Glovera. Dvojka Vychodnyles a a Sheen moze o niecom takom len snivat, nema na to proste. Znesitelny priemer, ale na viac sa pan Vychodnyles v roku 1990 nezmohol. 67 % ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

V tone klišé sa brodiaca krimi s dobrým obsadením, ktoré pôsobí paradoxne občas až parodicky. V 80. a začiatkom 90. rokov bolo natočených tak akurát kvalitných buddy filmov a Zelenáč je akosi navyše. Nájde sa zopár fajn momentov a poteší sem tam kamera, celok je však absolútne bez atmosféry a film by sa mohol odohrávať aj v Rimavskej sobote (bez urážky) a výsledok by bol rovnaký. On totiž Zelenáč pôsobí ako zákazka a čiže ako aj Eastwoodova strata času. ()

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Čirá pomstychtivá detektivka zpestřená osobními frustracemi hlavní postavy. Typicky hollywoodská akce působí jako pěst na oko( zejména skok autem na střechu následujíce pádem do skladu). Scénář je naprosto rutinní věc bez trochy důmyslu. Ačkoliv ve filmu takového rázu je to vcelku přehlédnutelný aspekt. Eastwoodovi šlo především o zábavu a z tohoto hlediska byl účel filmu splněn výbornou. Kadence sarkastických hlášek je uspokojivá a nasrané pózy hlavních představitelů jsou rovněž humorné. Kontrole se vymkla snad jen nucená soulož únosce s rukojmím. Přesto má Zelenáč šarm a v rukávu několik es v podobě výtečných gagů. Pro fandy neodkladná záležitost. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (15)

  • V tomto filmu se objevilo mnohem vice kaskadérů (87), než herců (37). (Sinecod)
  • Boaz Yakin a Scott Spiegel vytvořili postavu policisty Nicka Pulovského jako muže mrzutého, ale oddaného své práci, čímž chtěli vystihnout jistou podobnost s Eastwoodovou starší slavnou rolí - detektiva Callahana. Dohlíželi také na to, aby se děj Zelenáče odvíjel stejným směrem jako série o Drsném Harrym a vznikl tak snímek plný akce, výbuchů a honiček za účasti více než osmdesáti kaskadérů. (ClintEastwood)
  • Charlie Sheen po natáčení prohlásil, že obdivuje Eastwoodovu připravenost a profesionalitu. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama