Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Pulowski je tvrdý policajt. Pri zatýkaní zlodeja áut zastrelili jeho parťáka. Dostal nového, neskúseného Davida, chlapca z bohatej rodiny. Nicka ako rukojemníka oslobodí a zachráni mu život... (TV Dajto)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (127)

m.a.t.o. 

všetky recenzie používateľa

„Chcem záruku, že sa môjmu synovi nič nestane.“ – „Ak chcete záruku, kúpte si mixér.“ Nahláškovaný buddie movie, ktorý vôbec nie je vtipný. Charlie Sheen bol na prelome 80. a 90 rokoch začínajúca hviezda a Clint, ten už bol hviezda zabehnutá. Spolu im to ale príliš neklapalo. Chémia medzi nimi bola veľmi slabá, a nedopomohol tomu ani mdlý scenár s nudne vykreslenými charaktermi (Sheenove mindráky boli otravné, Clintova motivácia dosť slabá). Za zmienku stojí iba zopár kvalitných akčných scén, ktoré sa však v dvojhodinovej stopáži stratia, a tak sa zo Zelenáča stáva iba veľmi rýchlo zabudnuteľný film na jedno pozretie. 40 % ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Podpriemerný akčný film, ktorý neprináša nič nové. Skúsený detektív ide po vrahovi svojho parťáka, pričom dostane za parťáka zelenáča, z ktorého sa z ničoho nič stane rovnako drsný skúsený policajt. A filmu, v ktorom je scéna, keď zloduch mieri na policajta a vysloví toľkokrát otrepané "Zbohom" (to znamená, že ten kto zomrie nebude ten policajt) nemôžem dať viac ako dve hviezdičky. ()

Reklama

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Clint Eastwood a Charlie Sheen, jako policejní kolegové v dnes již trochu pozapomenuté buddy-movie, no čekali byste to? Zaručeně vás ale dostanou. Eastwood obsadil mladého Sheena do takřka hlavní role (v závěrečné půlhodině, rozpoutá zelenáč nad městem doslova peklo, aby zachránil svého parťáka - hlavně ohnivá scéna v baru je skvělá) a to se ukázalo jako výborná volba. Oba herci si na plátně parádně rozumí a Clint zde natočil asi nejzábavnější a nejvýbušnější akční snímek své bohaté kariéry. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Eastwoodovo rozloučení se se 70. a 80. léty, kdy šel z jednoho béčkového akčňáku či westernu do druhého, než se v 90. letech vrhl na áčkové a umělecky ambicióznější snímky. Co naplat, jeho sláva nepříjemně stagnovala a tak po neúspěchu posledního, pátého Harryho už jen setrvačností natočil RůŽOVÝ CADILAC a ZELENÁČE, který se svezl na dobové vlně buddy movies. Starý vlk samotář Clint tu vyfasoval tehdy už solidně hicující hvězdu Charlieho Sheena a podle sevřeného žánrového mustru (policajt přijde o parťáka, kterého se následně snaží pomstít a pod nohy se mu při tom plete nový parťák, který je úplně jiný než on, oba se nesnáší, ale dopracují se k vzájemnému respektu a přátelství) vystřihli jinak klasický Eastwoodovský akčňák s dobrou akcí, svižnými dialogy a vtipnými hláškami. Pozastavil bych se snad jen nad tím, že ve filmu o gangu kradoucím auta je jen jedna, byť slušná honička, kterou o třináct let později v druhých MIZERECH obšlehl a brutálně vytunil Michael Bay. Charlie Sheen usedl na motorku ještě dva roky nato v kvalitním motorkářském béčku VE STÍNU GANGU. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Stačí premenovať Clintovu postavu a kľudne to môžete brať ako nepriznaný šiesty diel Drsného Harryho. Tento film obsahuje moju najobľúbenejšiu filmovú hlášku vôbec. Clint (mieriaci po záverečnej naháňačke na dobitého Raula Juliu tradičnou veľkokalibrovou búchačkou): "Musí existovať sto dôvodov, prečo by som ťa nemal zabiť. Lenže ja si práve teraz na žiadny nespomínam." BANG! :-) ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (15)

  • Ve snímku jde najít i poklonu snímku Rio Bravo (1959). Jde o scénu, ve které se Pulovski schová za mrtvé tělo v šachtě výtahu a prozradí ho kapající krev. (ClintEastwood)
  • Když David v čistírně řekne: "Balíček pro pana Monga", cituje přesně řeč Cleavona Littla ze zábavné parodie Mela Brookse Ohnivá sedla (1974). (ClintEastwood)

Reklama

Reklama