Reklama

Reklama

New Orleans uprostred zúriaceho hurikánu Katrina. Detektív z miestneho oddelenia vrážd Terence McDonagh zachráni väzňa pred utopením, ale zaplatí za to neznesiteľnými bolesťami chrbta, ktoré zvláda len s pomocou silných liekov. Z akcie si odnesie povýšenie a slušnú závislosť. Napriek tomu je z neho o pár rokov jeden z najlepších vyšetrovateľov v okolí. Počas vyšetrovania brutálnej masakry rodiny afrických prisťahovalcov zo Senegalu sa dostane na stopu miestneho drogového dílera. Očitý svedok vraždy sa pre neho stane nepohodlným a Terence ho má chrániť. Lenže Terence zrazu nevie, či má riešiť seba, korunného svedka alebo problém svojej lásky, luxusnej prostitútky Frankie, ktorú zmlátil klient. Jeho život sa dostáva do veľmi nebezpečnej špirály a je otázne, či ešte dokáže zaradiť spiatočku... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (526)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Detektiva McDonagha bolí záda a kromě analgetik, kokainu, cracku, trávy a heroinu má na utišení bolesti ještě jednu metodu. Vlastní penis ve velmi blízkém kontaktu s ocelově chladnou hlavní .44 Magnum.. Filmem Abela Ferrary údajně nepolíbený Herzog tomu vdechl svéráznou poetiku a šmrnc zkaženosti, své si řekne genius loci Louisiany a místy je to neskutečně vtipné a podvratné (převelet fetujícího poldu do depozitu je jako udělat z tchoře správce kurníku). Škoda poslední čtvrthodinky, kdy sebezbožštěnému Terrymu začaly chodit až moc dobré karty a také obsazení Cage, který se občas nebezpečně pohyboval na hranici parodie. Jaký by byl na jeho místě dvakrát se mihnuvší Michael Shannon se už asi nedozvíme.. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $25miliónovTržby USA $1,702,112Tržby Celosvetovo $10,583,889Tržby za predaj DVD v USA $4,029,925 //počet predaných kusov 261,108║ Bol som zvedavý ako Nicolas Cage zvládne vážnejšiu úlohu po tých všelijakých fantasy filmoch ale nakoniec to bolo bez šance na úspech, lebo režisér Werner Herzog až moc uletene popustil uzdu pri tvorbe tohto filmu. Ťažko sa tu je niečoho zachytiť, čo vlastne chcel týmto pokusom povedať, lebo toto išlo dosť mimo mňa, taktiež tie dokumentárne zábery zvierat boli fakt mimo. /videl v kine: 30%/ ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

"Message? There´s no message. If I wanted to say some message, I would send SMS or e-mail." Niečo také vraj odpovedal Herzog nejakému novinárovi, ktorý s ním robil rozhovor a opýtal sa ho na margo filmu Bad Lieutenant "Whats the message of this film!" V poslednej dobe som zaregistroval niekoľko vetiev vo filmovej guilty pleasuer. Buď je to akčný smer (Taken, CRANK), comixová štylizácia (Kick-Ass), alebo - nazvime to pre výstižnosť - "tarantinovka" (Basterdi, Death Proof). A zrazu prišiel pán Herzog a vytrel Američanom na ich vlastnom dvorčeku kocúra. Neskutočne dobrý film! Cage po dlhej dobe v hereckej forme hraje ako kráľ, Mendes vo svojej "forme" predvádza sexepíl a tento drzý Nemec sa s divákom hrá ako mačka s myšou. Po Angel Hearte ďalší vynikajúci americký neonoir z prostredia južanského New Orleansu (aj keď oba filmy sú každý výrazne niekde inde). Popri tom bonusíky ako Fairuza so sexy telíčkom, rôzne plazy, výborná hudba a naozaj skvostné scény a dialógy. "I'll kill all of you. To the break of dawn. To the break of dawn, baby." ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Vôbec nie špatnej film, ale rovnako, ako policajt v názve, ktorý nie je je až tak špatnej ako divnej, je tento Herzogov americký remake amerického originálu, ktorý skoro nikto nepoznáme, poriadne šľahnutý. Herzog chcel asi do kín dostať niečo, na čo nie je bežný divák zvyknutý a urobiť tým poriadny vietor. Bohužiaľ mu na to neskočili príliš ani diváci, ani kritici a nie je sa čo čudovať. Detektívna zápletka je v pohode, ale to ostatné je skôr pre undegroundových podivínov. ()

Vavča 

všetky recenzie používateľa

Výborný film, Nicolas Cage v roli poldy, co má problémy s drogami a morální integritou, mnoha dalšími věcmi, podává úžasný výkon, po Lord Of War další role, na kterou se nezapomíná, nevím zda se to dás něčím srovnat, protože i podobně laděné fláky jako Training Day mi přijdou málo realistické oproti tomuhle. Cage se tu dostává do čím dál větších průšvihů a je zajímavé, sledovat ho pod tlakem jak si s tím poradí a ty jeho drogové vidiny jsou taky mazec, ženský má prostě na háku, kolegy umí odhadnout, zločince si stejně podá. Film, který si dám s chutí znova. Komediální prvky, zde nevidím a i ten černý "humor" bych bral trochu s rezervou, byť pár momentů vás určitě může rozesmát lehce. Je to velmi splašený a divoký film svým způsobem, ovšem, mě se to líbí není to samoúčelná magořina. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (10)

  • Režisér Werner Herzog o filmu prohlásil, že ho nepovažuje za remake ani sequel, ale jako přehodnocení původního snímku Poručík (1992). (Lumberjack)

Súvisiace novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (viac)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (viac)

Reklama

Reklama