Reklama

Reklama

Traja dobrodruhovia sa vyberú do guatemalskej džungle, aby tam hľadali stratené mesto Aztékov a v jeho strede chrám plný zlata. V arizonskom bare sa stretnú dobrodruhovia Max Donigan a Leo Porter s atraktívnou Patriciou Goodwinovou. Tá ich prehovorí, aby jej pomohli pri hľadaní legendárneho pokladu Inkov. Podarená trojica to však nebude mať ľahké. Cestu za pokladom jej skomplikujú partizáni, banditi a ešte aj vojaci. A všetci chcú ich misiu prekaziť! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (44)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Sterilna nizkorozpoctova variacia Indiana Jonesa. Zapletka je totalne nezaujimava, akcnych scen je minimum (trochu zaujme snad len priemerna bitka v bare), sexy deva mi prilis pekna nepripadala a ustredne duo dobrodruhov ma tiez nenadchlo. Akurat sa scenaristom podarili par vtipne hlasky, ktorymi sa vzajomne spickuju, ale zas tak vela ich nie je. Film s ktorym nema cenu stracat cas. 3/10. ()

JFL 

všetky recenzie používateľa

Po sérii ideologicky podbarvených akčních béček pro firmu Cannon Films, které Chucka Norrise pasovaly na vousaté beranidlo reaganovské Ameriky, a absurdním mramorizačním televizním projektu "Chuck Norris: Karate Kommandos" se hvězda rozhodla využít svého exkluzivního kontraktu u Cannonů ke zkoušení nového typu rolí. Prvním projektem z tohoto ranku byl právě "Firewalker", jenž měl z kopálisty udělat dobrodruha typu Indiana Jones. Scénář se sice snaží vršit nadsazené dobrodružné scénky a doplňovat je o hlášky, jenže vše krachuje na tom, že Norris nemůže hrát hrdinu, jenž se nebere vážně, prostě proto, že on sám se bere smrtelně vážně. A to nemluvě o zoufalé nesympatičnosti hlavního dua a naprosté absenci šarmu a odlehčenosti, které jsou pro film tohoto žánru klíčové. Zatímco předchozí Chuckovy tituly utkví v paměti svou nabuřelostí a nesoudností, "Firewalker" je příznačně zcela nevýrazný a zapomenutelný. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho najslabšie filmy. Môže za to hlavne to, že to nie je akčný film ako skoro všetky Norrisove filmy, ale hlavne dobrodružný film s prvkami komédie a akcie. Má iba priemerný príbeh o hľadaní pokladu a ešte ani nie je moc dobre spracovaný, takže aj ked´ nenudí, ale aj tak nemá moc čím zaujať. Akcie tu moc nie je, ale ked´ sa už objaví, tak je celkom dobrá. Najviac sa mi páči bitka v bare, kde Norris porazí mnohých protivníkov a ešte je to aj celkom zaujímavo natočené. Dosť dobre tu fungue komediálna vložka, pretože sú tu viaceré dobré hlášky a vtipné situácie. Som tu spokojný aj s výpravou, miesta sa pomerne často striedajú, ale ked´ sa dej presunie do jaskyne, tak sa to vždy podstatne zhorší a preto je koniec s prehľadom najhoršia časť filmu. Je tu aj celkom dobré herecké obsadenie, okrem Norrisa poteší aj Louis Gossett Jr. Norris tu ani vôbec nie je taký dokonalý ako v ostatných filmoch, napríklad ani moc nevie strieľať. Celkovo sa jedná o film, na ktorý sa dá bez väčších problémov pozrieť, ale pravdepodobne neuspokojí milovníkov dobrodružných filmov a ani fanúšikov Norrisa, ktorý v tej dobe točil podstatne lepšie filmy. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 57%. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Trápny pokus režiséra J. Lee Thompson natočiť akúsi dobrodružný film s Chuckom Norrisom, ktorý je silne inšpirovaný snímkami Indiana Jones. B-čková záležitosť zo všetkých strán, jedinou mierne vydarenejšou scénou je malá bitka v krčme. Chémia medzi Chuck Norris a Louis Gossett Jr. miestami nefunguje podľa predstáv (podobne je to aj s tými „vtipnými“ dialógy). Osobné hodnotenie: 62% (**) ()

noriaki 

všetky recenzie používateľa

Mohl bych zkritizovat prakticky cokoliv, ale stačí když zmíním ten vůbec největší problém, což je neschopnost režiséra vyvážit nadsázku a napětí. Správný dobrodružný film musí být trochu osudový, trochu odlehčený, trochu komediální, trochu vážný a hodně zábavný. Tohle je křečovitě nevtipné, bere se to smrtelně vážně, ale zároveň to občas vypadá, že J. Lee Thompson točí parodii na svůj vlastní film. Do marného snažení stvořit dalšího Indiana Jonese mu házela vidle i hudba, která by se hodila do mysteriózního dramatu, ale do dobrodružné akční komedie ani omylem. Chuck Norris měl zůstat u mlátiček. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (10)

  • Záslepka na Coyotově (Sonny Landham) oku mění v průběhu přiběhu levou a pravou stranu obličeje. (Rominator)
  • Na filmu pracoval tehdy pouze jako kaskadér Branscombe Richmond v titulcích uvedený jako Branscom Richmond, kterého diváci nejspíše dobře znají z televizní obrazovky jako Bobbyho Sixkillera ze seriálu Odpadlík (od r. 1992). (Rominator)
  • Ako značka vedúca k indiánskemu pokladu je použitý kresťanský symbol. (beso74)

Reklama

Reklama