Reklama

Reklama

Elementy

  • Česko Mezi živly (viac)
Trailer 1

Film štúdií Disney a Pixar Elementy je úplne nový, originálny celovečerný film, ktorý sa odohráva v meste živlov, kde spolu žijú obyvatelia ohňa, vody, zeme a vzduchu. Príbeh predstavuje Ember drsnú, pohotovú a ohnivú mladú ženu, ktorej priateľstvo so zábavným, roztopašným a prúdivým chlapcom menom Wade spochybňuje jej presvedčenie o svete, v ktorom žijú, a o osobe, ktorou chce byť. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (240)

Kwaichi 

všetky recenzie používateľa

Pixar ako zvyčajne nesklamal. Svojské a unikátne spracovanie známeho príbehu o Rómeovi a Júlii, kreatívne nápady a pôsobivý vizuál. Toto sú príbehy, ktoré majú sledovať dnešné deti ak chceme podporiť globalizáciu a zmieriť homofóbne názory verejnej mienky. Neviem ako to u Pixaru robia, no ich príbehy vždy trafia do čierneho. ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Spojení Disney a Pixar nám přineslo další originální snímek. Animace je naprosto božská, fakt na oko je to dokonalé a užívala jsem si každou scénu, takže velký klobouk dolů animátorům a speciálním efektům, vážně super. S příběhem to ale trochu vázne. Má to docela zajímavý námět, ale není to dostatečně dobře zpracované, aby z toho byl krásný originální příběh, který není předvídatelný. Já to chápu, je to film převážně pro děti, takže nemůžu čekat kvalitní drama, ale zas toho přece nechci tak moc? Hodnotím 3,5. Rozhodně jedna z lepších pohádek poslední doby. ()

Reklama

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Pixar ide na istotu a prináša jednoduchú love story s nádhernou animáciou. Dizajn mesta živlov nie je tak dokonalý ako napríklad v Zootropolise, emócie nie sú tak uveriteľné ako v Coco a povedzme si pravdu, drvivú väčšinu deja viete s prehľadom predvídať. Hlavná dvojka je sympatická ale tiež nejde o extra prekreslené charaktery. Čakal som niečo silnejšie, dospelejšie a najviac ma bavil vizuál a humor. Pár originálnych nápadov bolo, no na Pixar je to málo. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Vizuálně nádherný animák v ohraném a nijak zajímavém příběhu, který sice skrývá téma rasismu, xenofobie a šikany, ale nedokáže vše spojit do poutavého celku. Vznikl tak na oko krásný ale jinak docela nudný animák, který mě donutil přemýšlet nad fungováním světa a zjistil jsem tuny nesmyslů, které mi výslednou podobu ještě trochu zkazily. Snesitelné ale doby, kdy měl Pixar ve svých filmech promyšlené vrstvy navíc, jsou pryč. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Pixar opäť servíruje skutočne prvotriednu animáciu, akurát tentoraz v pomerne obyčajnom animáku, kde niekto vymyslel síce originálny nápad so živlami, ale vlastne ostalo iba u neho a už ho nikto nerozpracoval do pútavého scenára. Svet živlov, tak ostane pomerne nevyužitý, aj vtípkov je tentoraz pomenej a aj keď samotná love story medzi ohňom a vodou dokáže chytiť za srdce, tak nemôžem si pomôcť, ale je to akosi málo. Hlavne od Pixaru, ktorý už neraz dokázal, že vie správne nakombinovať zaujímavý príbeh, pridať vtípky pre malých, aj dospelých, a primiešať aj nejaký ten presah (Inside Out, Up ...). V Elemental všetko z toho funguje len tak z polovice. Vo výsledku síce pekný animák, ale pomerne zabudnuteľný. CELKOVO: 6/10 ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (10)

  • Peter Sohn povedal, že nápad na film bol inšpirovaný jeho skúsenosťami ako syna imigrantov v New Yorku v 70. rokoch. Povedal: "Moji rodičia emigrovali z Kórey začiatkom 70. rokov a postavili rušný obchod s potravinami v Bronxe. Boli sme medzi mnohými rodinami, ktoré sa odvážili ísť do novej krajiny s nádejami a snami – všetci sme sa zmiešali do jednej veľkej šalátovej misy kultúr, jazykov a krásnych malých štvrtí. To ma priviedlo k Elementalovi." (Arsenal83)
  • Postava vo filme sa volá Ghibli podľa renomovaného japonského animačného štúdia Ghibli. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

včera

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (viac)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (viac)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (viac)

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

16.07.2023

Po mizerných příjmech Flashe, Mezi živly a pátého Indiana Jonese se očekávalo, že na záchranu, podobně jako loni s Top Gunem, přispěchá Tom Cruise s Mission: Impossible Odplatou - První částí. Teď má… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené