Reklama

Reklama

Elementy

  • Česko Mezi živly (viac)
Trailer 5

Film štúdií Disney a Pixar Elementy je úplne nový, originálny celovečerný film, ktorý sa odohráva v meste živlov, kde spolu žijú obyvatelia ohňa, vody, zeme a vzduchu. Príbeh predstavuje Ember drsnú, pohotovú a ohnivú mladú ženu, ktorej priateľstvo so zábavným, roztopašným a prúdivým chlapcom menom Wade spochybňuje jej presvedčenie o svete, v ktorom žijú, a o osobe, ktorou chce byť. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 5

Recenzie (240)

Steven47 

všetky recenzie používateľa

Nová Pixarovka je sice fajn, ale nemá čím překvapit a vlastně nedokáže ani výrazněji zaujmout. Animace je nepřekvapivě na vysoké úrovni a bonusem je zvolená stylizace, jež do celku přimíchává prvky kresby. Město srší nápady, je plné různých malých detailů a působí opravdu živě (nebo živelně?). Je nicméně škoda, že slouží spíše pro potřebu různých gagů, než že by se jeho fungování prozkoumalo do větší hloubky. Pokud se nepletu, tak je poprvé (v rámci Pixarovek) středobodem romantický vztah dvou postav, což je příjemné ozvláštnění. Vlhoš i Jiskra jsou sympatičtí a jejich postupné sbližování je milé i vtipné zároveň. Problémem je, že sází na ta nejohranější klišé, čímž značně snižuje možný emocionální dopad. To je příznačné pro celou zápletku snímku, jež působí dost obyčejně a i když nakousne třeba téma migrace, tak s ním nezvládá zajímavěji pracovat. Mezi živly tak plyne, plyne, občas nabídne fakt povedený fór či náznak emotivní scény, a najednou skončí. I když jsem si film ve výsledku celkem užil, tak ve mně takřka nic nezanechal a tipuju, že ho za pár dní vypustím z hlavy. 6/10 ()

moviefreak 

všetky recenzie používateľa

Ufff, a to som myslel, že Spíďo nebude mať tento rok žiadnu konkurenciu!!! A Elementy majú aspoň u mňa navrch hlavne neskutočnou originalitou nielen vizuálneho zobrazenia sveta, ale aj dialógov a príbehu. Nádherný príbeh plný protikadov, ktorý chytí za srdiečko od začiatku a už nepusti. Ale je to aj tým, že som sa nielen ja videl v hlavných postavách... Tento rok si na oscara nastavím 😅 ()

Reklama

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Nádherná vizuální stylizace a celková propracovanost Města živlů dělá z každého záběru umělecké dílo. V kombinaci s neselhávající Newmanovou hudbou jde o nejkrásnější zážitek co prosvištěl kinosály. Trošičku slabší je příběh, který nepřináší extra nic nového byť skvěle osypá a romantika funguje na jedničku. Mezi Jiskrou a Vlhošem to jiskří i přes kostrbatou seznamovací linii. Akce je dynamická, chytře využívá okolní prostředí, humor funguje. Většinu filmu jsem byl bombardován dceřinými všetečnými otázkami, jako kde má kdo taťku, včetně toho co to znamená umřít, takže si to asi ještě někdy pustím sólo. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Pekná romantika o prisťahovalcoch. Paradoxne to je ale cielené hlavne na dospelých, lebo ani náznak nejakého humoru som si nevšimol. A predsalen mi tu humor chýbal. Nie detinsky infantilný, ale hocijaký. Zápletka je jednoduchá a nie sú tu žiadne vedľajšie línie a ani veľa postáv tu nie je. Film sa venuje ústrednému páru a rodičom hlavnej hrdinky. Zvyšok je len do počtu. Tú štvrtú hviezdu dávam hlavne za vizuál a tú parafrázu na prisťahovalcov. Párkrát sa aj dosť vážne dotknú tejto témy. Za mňa najlepšia Pixarovka za veľmi dlhú dobu napriek tomu, že Pixar už dávno nie je ten, čo určuje trendy. 7/10. ()

Mrkvič 

všetky recenzie používateľa

Živly vypadají nádherně. Zezačátku a v menší míře i v průběhu filmu baví svým zapracováním jednotlivých živlů do běžných lidských činností. No a potom se rozjede love story jak z Romea a Julie. Výsledný dojem kazí jen místy nesmyslné a přehnané chování některých z hlavních postav. Závěr je ale doják jak prase. Snad bych Mezi živly svým dojemným koncem přirovnal k Příšerkám s.r.o. nebo Době ledové. I když... ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (10)

  • Prvý film spoločnosti Pixar od série Autá (2006), v ktorom nevystupujú žiadni ľudia. V tomto filme sú len prvky/elementy. (MikaelSVK)
  • Peter Sohn povedal, že nápad na film bol inšpirovaný jeho skúsenosťami ako syna imigrantov v New Yorku v 70. rokoch. Povedal: "Moji rodičia emigrovali z Kórey začiatkom 70. rokov a postavili rušný obchod s potravinami v Bronxe. Boli sme medzi mnohými rodinami, ktoré sa odvážili ísť do novej krajiny s nádejami a snami – všetci sme sa zmiešali do jednej veľkej šalátovej misy kultúr, jazykov a krásnych malých štvrtí. To ma priviedlo k Elementalovi." (Arsenal83)
  • Postava vo filme sa volá Ghibli podľa renomovaného japonského animačného štúdia Ghibli. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

včera

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (viac)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (viac)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (viac)

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

16.07.2023

Po mizerných příjmech Flashe, Mezi živly a pátého Indiana Jonese se očekávalo, že na záchranu, podobně jako loni s Top Gunem, přispěchá Tom Cruise s Mission: Impossible Odplatou - První částí. Teď má… (viac)

Reklama

Reklama