Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dokumentárny

Recenzie (5 532)

plagát

The Seeding (2023) 

Občas si je dobré pomôcť s popisom filmu z ImDb ako v tomto prípade pretože človek by mal potrebu rozpísať sa o jeho obsahu viac. Tých niekoľko málo akože mysterióznych prvkov filmu uškodilo, inak by sa to dalo považovať za ďalší pomerne vydarený kúsok k filmom ako Hory majú oči či Pach krvi v kombinácii s Posledným domom naľavo, niektoré scény, nebolo ich veľa, by bolo lepšie vynechať a dopadlo by to ešte lepšie. A inak skrytý podtext k tomu aké zlé je mať deti tam nevidím ani náhodou, skôr vodca "svorky" mi prišiel trochu pristarý a scéna z (to by bol spojler riadny) pripomína Kukuričné deti a to že dospelý by v tejto svojskej komunite už nemali mať miesto. Celkom dobre zvládnuté.

plagát

Frogman (2023) 

Na tú asppoň jednu hviezdičku sa veľmi ťažko hľadal dôvod, napokon to ten záver ako tak vytiahol nad úplnú nulu, toto je jeden z prípadov keď je aj tých 27% asi priveľa...na druhe strane na ImDb to má 4,8/10 takže v našich končinách na tom nie sme až tak zle...

plagát

La niña de la comunión (2023) 

Pri súčasnej kvalite hororov je tento film rozhodne tým lepším, celkovo tento ducharský žáner španielom celkom ide, určite bolo v poslednom období aj v kinách v našich končinách uvedených veľa podstatne slabších hororov ako tento. Opäť platí že fanúšikovia žánru si prídu celkom na svoje a ostatní...no tak ja romantické komédie tiež nepozerám a nehodnotím, teda v posledných rokoch.

plagát

Three Blind Mice (2023) 

Nepodarená napodebnina Pachu krvi, veru už od jednotky prešlo 21 rokov a Tri slepé myšky by boli ešte aj na tú dobu miernym sklamaním, teraz to rezonuje ešte viac. Nakoľko mám slabosť pre béčkové nízkorozpočtové horory, pre tie z Británie asi najviac, tak dám 2* ale nie je to teda žiaden zázrak, ani myšlienka založená na detskej riekanke avšak ten rozpočet je vidieť, aktuálnych 14 je možno trochu krutých videl by som to skôr na 35 alebo aspoň na tých 2,9/10 z ImDb. Film pre hororových nadšencov ktorý znesú aj väčšie blamáže.

plagát

South Park: The End of Obesity (2024) (TV film) 

Posledné epizódy sú kvalitou ako na hojdačke a tentokrát to autorom vyšlo, nakoľko sa tak trochu zabudlo na korektnosť, pobavil Randyho príchod do školy po dcéru aj maminy pipiny ktoré sa obliekajú ako šesťnástročné čajky pred diskotékou. Je to jedným z trendov v dnešnej dobe že teda nesmejme sa niekomu zaváhu, na druhej strane vidieť niektorá prevažne ešte mladé slečny s vystrčenými pneumatikami tak zato by sa nemusel hanbiť ani maskot Michelin a predsa len aspoň trocha sebareflexie nikdy nezaškodí.

plagát

Atlas (2024) 

Časy kedy som očakával takmer novú hru s očakávaním, občas s predobjednávkami sú už dávnejšie preč ale prečo ma asi po 20 minútach tohto filmu napadlo že čochvíľa sa zrejme objaví nový Titanfall? A čuduj sa svete potom som objavil akýsi článok že údajne chlapci z elektronik aids naozaj medzi predobjednávky zaradili titanfall tretí.Svojim spôsobom v dobe keď každý vypína všetky povolenia aplikácii, keď sú kroky winu či smart telefónou, televízorov a hodiniek tak zabrzdené že s radosčou kupíte tie od xiaomi za 35 eček československých ako nejaký výkladný kúsok od džíšoku za 280 v ktorom vydrží batéria niekedy aj celý deň kým tá v xiaomi mi dala s prehľadom 9 dní sa niet čomu čudovať že niečo podobné vzniklo, teda najmä to ako skeptička nakoniec prijala užívateľské nastavenia svojich hodiniek...alebo robota či čo to bolo. Svojho času sa to hre Destiny oplatilo, staviť na masívnu reklamu tak asi Titanfall stavil na podobnú kartu a zavátal na Netflix. Či to bude mať (d)efekt, ukáže čas. Filmový ťažký priemer až podpriemer ktorý by naozaj uspel skôr ako počítačová hra, aj tie herecké výkony vyzerajú ako vyrobené AI...

plagát

The Boy Behind the Door (2020) 

Porovnávam s remakom, celkom v pohode to bolo, ázijský pokus bez dialógov bol slabší...nelogických krokov milión, nakoniec vykompenzovali aj to že biely ujovia s bielou tetou robia čo robia, síce prečo Bobbyho vzala so sebou nedáva zmysel ale v pohode...pravidlá dnešnej doby, film v k torom by änoscovia čiernej farby pleti uniesli čierneho chlapčeka a zachránil by ho malý beloško by vzniknúť nemohol, ale napriek tomu celkom dobrý film, bez toho označenia mysteriózny, v tom sa ázijská verzia odlíšila a bola lepšia...

plagát

Monster (2023) 

Tak možno to neskôr porovnám aj s pôvodnou verziou, človek sa musí iba pousmiať že v amíckej verzii zachráni bieleho chlapca čierny mini alfasamec a v ázijskej chlapca mladé sebavedomé dievča...tých nelogických vecí je tam naozaj dosť, trochu irituje aj vykradnutie Osvietenia so sekeráčinou, hudba európskemu divákovi asi tiež nebude po chuti ale iný kraj iný mrav. Pointou bolo zrejme vytvoriť atmosféru aj bez dialógou čo sa darí zhruba do príjazdu policajta, potom to je čoraz horšie ale celkovo je to relatívne zaujímavy remake určený pre ázijského diváka.

plagát

Chata (2019) 

Boli chvíle keď som si naozaj myslel že to vyšperkujú ako Tí druhí, nakoniec sa tvorcovia držali viac pri zemi a ponúkli nám naozaj solídny psycho triler, aj keď teda Dobrú noc, mami to rozhodne nebolo. Jeden z filmov o ktorých som ani len netušil a výnimočne sa rozhodol pozrieť si ho lebo som si tu rozklikol profil Jaedena Martella po pozretí filmu Arcadian. Nakoniec Riley Keough sa svojím výkonom nevyrovnala Susane Wuest z Dobrú,mami a aj preto 3*, ale solídne.

plagát

Arcadian (2024) 

Jasné že sa to aktuálne porovnáva s Tichým miestom a aj preto sa mi zdá tých iba 48% veľmi krutým hodnotením. Ja dokážem odpustiť aj naozaj slabšiu kameru, prižmúrim ucho (aj to sa dá?) nad úplne nevhodnou hudbou a nadelím solídne 4*, predovšetkým za dvojičky ktoré sa na seba už ani viac nepodobať nemôžu z ktorých zahral uveriteľnejšie predsa len menej skúsený Maxwell Jenkins a za prekvapivo zaujímavé postapokalyptické tvory. Film nie je žiaden zázrak dialógy aj dejová línia je určená predovšetkým mladým dospelým a viac dievčatám ak by si však človek mal vybrať film ktorý dokáže pozrieť so svojim potomkom v spomínanom veku Arcadian bude zrejme dobrou voľbou.