Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenzie (25)

plagát

Insidious: Kapitola 2 (2013) 

K dovjke Insidious už len krátko, jedná sa vlastne o priame pokračovanie prvého dielu ktorý skončil clifhangerom ako nejaká telenovela. Dej rodiny Lambertových sa tak teda uzavrie a všetko dobre dopadne, alebo nie? Koniec filmu zase naznačoval možné pokračovanie ďalšieho dielu ságy, no už s inou rodinou. Myslím, že niekedy je to lepšie skončiť to v najlepšiom, a Wan si povedal asi to isté, a tak trojku nám už priniesol iný režiser, zatial čo Wan nás desil v novej hororovej ságe The Counjuring. Hodnotenie: Solidné pokračovanie prvého dielu, 4/5.

plagát

Insidious (2010) 

Nadpriemerná hororovka od Jamesa Wana, ktorý v posledných rokoch definuje samotný žáner. Síce niektoré časi s duchmi neoplývali extra hereckými výkonmi, ale narozdiel od iných hororoviek je James Wan originálny a nezakladá si na strachu vytvorenom pár "jumpsacremi" ale buduje atmosféru každou jednou maličkosťou ktorá sa vo filme udeje. Trochu zamrzel koniec filmu ale aj tak za mňa slušných 4/5.

plagát

Dunkirk (2017) 

Na začiatok musím, určite podotknuť, že Nolan nesklamal, jednoznačne sa opäť jedná o viac než nadpriemerný film. No určite sa nejdená o najlepší film Christophera Nolana, to určite nie. Od tohto režiséra sme už videli niekoľko lepších kuskov. Niektoré scény vo filme su zbytočné vygradované soundtrackom do maxima, aj tam kde o neni nutné, čo vo výsledku pôsobí viac otravne a nepríjemne než ako bolo pôvodne zamýšlane. A to škodí filmovému zážitku ako takému, za mňa teda 4/5.

plagát

Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti (2016) 

Hodnotiť tento film, nie je ozaj jednoduché, a je nutné sa naň pozrieť z viacerých pohľadov, a to ako z pohľadu mainstreamového diváka tak z pohľadu fanboya. Ja ako mainstreamovy divák musím uznať že to bola "jízda" . No nie taká ako si predstavoval, a akú nám viac než rok ukazovali v traileroch. Scénar bol zmätočný, že asi aj sám scénarista nevedel kde to začína a kde končí. Neustále narúšanie už aj tak zpatlaného deja nejakými nezmyselnými snami Bruca Wayna už tomu len nasadilo korunu. Kde Man of Steel pochybil tam Batman vs Superman pochybil dvojnásobne. Celý film vedie k samotnému stretu dvoch hrdinov čo musí byť jasné každému čo si len prečíta názov filmu, no ich dôvody pre spoločný boj sú až absurdné. A tak nakoniec film pôsobí len ako akési predstavenie nových hrdinov ktorých budeme najblížších pár rokov stretávať na filmovom plátne. Už teraz mám obavy čo všetko ešte bude následovať.

plagát

Kult hákového kríža (1998) 

Myslím, že je zbytočné sa tu dlho rozpisovať o tomto filme, proste skvelý príbeh, skvelé herecké výkon a vynikajúca hudba, Edward Norton vo svojej najlepšej úlohe. to proste treba vidieť.

plagát

Udri a zdrhni! (2012) 

Síce to nie je žiaden oscarový film, ale aj takéto filmy musia existovať. Filmy ktoré si radi pozriete, "vypnete" pri nich, zasmejete sa, a po skončení filmu si ešte zahmkáte pesničku z filmu. Vo filme sa ukázalo mnoho známych tvári. Niekedy sa film snažil byť vtipný aj v momentoch kedy to proste nešlo, no to nevadí, pre mňa je to za pekných 3,5*.

plagát

Muž z ocele (2013) 

Podľa mňa , zatiaľ najlepší Snyderov film, a dokázal to aj bez svojich efektných spomalovačiek. Audiovizuálne orgie. O hudbu sa postaral sám Hans Zimmer, čo je záruka kvality ako keď si kúpite IPhone. Skvelé herecké obsadenie. Už sa nemôžem dočkať keď si to pozriem znovu. 5*

plagát

Svetová vojna Z (2013) 

Zombie tématika je v dnešnej dobe dosť populárna, existuje veľké množstvo zombie filmov dobrých ale aj tých menej dobrých, ktorých je väčšina. World War Z je nadpriemerný v tejto kategórií, a ostatný by si z neho mohli vziať príklad, originálny zombíci ( nie taký akých môžme vidieť v každom druhom filme) , skvelé vizuálne efekty, najmä tá časť filmu čo sa odohrávala v Jeruzaleme, a v neposlednom rad, vynikajúco spracovaná zvuková stránka filmu. Taktiež nemôžem zabudnúť na Brada Pitta ktorý sa do tejto role hodil asi najviac. Odporúčam pozrieť, zaslúžené 4*.

plagát

Ralph Rozbi-to (2012) 

Dať tomu menej ako 5* by bol odo mňa viac než nevhodné, po každej stránke je tento animák vysoký nadpriemer, nie je o čom sa veľmi rozpisovať, treba vidieť. PS: Hráčovia hier nech si k hodnoteniu kľudne prihodia ešte jednu hviezdičku.

plagát

Braček, kde si? (2000) 

Napíšem to jednoducho, tento film vo mne zanecháva stopu, aj keď dej nie je nijako extra hlboký ale celkový spojením, atmosféry ktorá je neskutočná a to hlavne vďaka hudobnému doprovodu ktorý je geniálny, si zaslúží tento film 5*. Samozrejme nezaostávaju ani herecké výkony a mená ako George Clooney a John Goodman sú záruka istej kvality, môžem len odoporučiť.