Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dobrodružný

Posledné recenzie (1 212)

plagát

Hibike! Euphonium - Kakedasu Monaka (2015) (epizóda) 

Tu sa vlastne dozviete čo robila skupina žiakov čo nevystupovali a ako cvičili a čím sa zaoberali. Podľa mňa sa to oplatí vidieť, je to síce len dodatok, ale dodáva to záujem o ďalších členov kapely. Členovia pomenovali túto skupinu Monaka. Dá sa povedať, že hlavný rozmer je taký, že sa tu dáva priestor vedľajšej postave Hazuki Katou, ono Katou je celkom dôležitá postava, aj do budúcnosti napriek tomu, že nepatrí medzi tie úplne najhlavnejšie. Ak sa plánujete zamerať na vzťahy viac ako na vystupovanie a úspechy kapely, tento diel dodáva informácie nie len o Katou, ale je dôležitý aj z pohľadu Shuuichiho, alebo Kumiko, takže tento diel fakt odporúčam pozrieť, lebo to nie je obyčajný filler (vymyslený diel), v ktorom sa nič nestane a nič sa nestane ani, keď si ho nepozriete, podľa mňa by mal svoje miesto, aj v hlavnej dejovej linke.

plagát

Gekidžóban Hibike! Euphonium: Čikai no Finale (2019) 

Chikai no Finale nie je zlý film, treba si uvedomiť, že to v prvom rade úplne nemá na Hibike! Euphonium, alebo Season 2, ale ako pokračovanie to má svoj zmysel. Kumiko je v druhom ročníku a jej role sa postupne menia a je dobré vidieť to ako sa z niekoho, kto len počúval, musí postupne stať ten čo rozhoduje. Prváci trochu vadia to je holý fakt, hlavne preto, lebo tretiaci čo odišli boli naozaj vynikajúce charaktery a tu v tomto Chikai no Finale pôsobia prváci naozaj divne, proste divák sa musí adaptovať na to, že sa charaktery proste pomenili. Emotívne a vzťahové to stále je, ale nie úplne všetky emócie sa k divákovi dostanú v dostatočnej miere, ale to je môj subjektívny názor. Ináč dostaneme v týchto sto minútach vlastne úplne všetko, emócie, nových žiakov, vzťahové problémy, konkurz o to kto bude hrať s kapelou, dosť silné nezhody medzi žiakmi, cvičenie žiakov, vystúpenie a dokonca, aj konečný výsledok ako sa kapele darilo. Sto minút je na tieto všetky skutočnosti fakt málo, ale čo sa dá robiť, ono sa im to nejak s odretými ušami podarilo, aby sa to dalo sledovať a aby som si nepovedal, že to bola strata času a je to dôležité zrejme, aj, aby sme videli vývoj a lepšie si vychutnali Season 3.

plagát

Hibike! Euphonium - Season 2 (2016) (séria) 

Ja reálne ani neviem, ktorá séria ma bavila viac či prvá, alebo druhá, u mňa osobne sú tak skoro úplne na rovnakej úrovni, ale v každej bolo dobré niečo iné. V prípade tejto druhej série, dostaneme trochu lepšie hranie na city (nebrať v zlom), nie prvoplánové, zároveň rozťahané na viac dielov. Ono teda lepšie fungujú emócie, keď sa niečo nevyrieši veľmi skoro, ale trvá to viac dielov. Kumiko už viac nepôsobí ako divák, toho čo sa okolo nej deje, tu sa naopak aktívne zapája a dejú sa veci jej, dojemné a vynikajúco spracované. Asuka sa posúva v tejto druhej sérii ako hlavný charakter a musím povedať, že jej príbeh bol dobre spracovaný, ešte viac zapojil Kumiko do príbehu a celé to malo emotívny charakter a tak isto občas trocha nervozitu pre diváka, že čo sa bude diať ďalej. Táto druhá séria teda má výrazný plus v tom, že Asuka sa častokrát chovala naozaj veľmi divne v prvej sérii, ale ono to nakoniec vyplynulo z toho aká bola a čím si vlastne prechádzala celú dobu. Dirigent Taki sa tiež posúva vyššie v tom, že jeho charakter dostáva výraznú hĺbku a Reina sa začína chovať viac uveriteľne, občas jej chovanie predtým vyzeralo, ako keby bola polovičný android. Ďalšie vzťahové veci boli výborné, ale keby si mám vybrať čisto len hudobné anime, tak ak sa nad tým moc zamyslím, asi je prvá séria o maličký kúsok lepšia. Druhá séria, ale výborne nadväzuje na prvú a robí veľa vecí o kúsok lepšie.

Posledné hodnotenia (3 610)

Hibike! Euphonium - Kakedasu Monaka (2015) (epizóda) (S01E14)

03.06.2024

Tokubecu hen Hibike! Euphonium: Ensemble Contest hen (2023)

31.05.2024

Furiosa: Mad Max sága (2024)

30.05.2024

Gekidžóban Hibike! Euphonium: Čikai no Finale (2019)

29.05.2024

Hibike! Euphonium (2015) (seriál)

28.05.2024

Hibike! Euphonium - Season 2 (2016) (séria) (S02)

28.05.2024

Hibike! Euphonium - Season 1 (2015) (séria) (S01)

22.05.2024

Jókoso džicurjoku šidžó šugi no kjóšicu e - Season 3 (2024) (séria) (S03)

20.05.2024

NieR:Automata Ver1.1a - Season 1 (2023) (séria) (S01)

15.05.2024

Reklama