Reklama

Reklama

King Richard je životopisná dráma, natočená podľa skutočného príbehu, ktorý inšpiruje celý svet. Príbeh Richarda Williamsa (Will Smith), trénera a otca svetovo preslávených tenistiek Venus a Sereny, ktorý má geniálny plán ako dostať svoje dcéry z ulíc Comptonu v Kalifornii na svetovú tenisovú scénu. Hlboko dojemný príbeh ukazuje silu rodiny, vytrvalosť a nezlomnú vieru ako prostriedok k dosiahnutiu nemožného. (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (240)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Milujem športové drámy. Šport prináša (poväčšine) tie najčistejšie emócie. No a presne to som očakával aj od samotného filmu podľa skutočnosti, ktorý by mi mal také niečo ponúknuť. Ja netvrdím, že sa nestalo, že je samotný snímok zlý, no záver ani z ďaleka neponúka takú emocionálnu nálož ako by sa žiadalo. Dokonca mám pocit, že je pomerne narýchlo odseknutý, bez akejkoľvek snahy mimoriadne zasiahnuť. Akoby si povedali: “už to točíme príliš dlho, je na čase spustiť oponu, lebo ľudia zadriemu”. Lepší priemer asi áno, no veľké očakávania ostali nenaplnené .. ()

Algernons 

všetky recenzie používateľa

Povedené sportovní drama, které o to více ocení fanoušci tenisu. Pozoruhodný příběh dvou sester, které se vypracovali až na vrchol a to z velké části díky muži, který za nimi stál, cepoval je a podporoval je. Solidně zahraná záležitost, která vkusně zpracovává tento příběh i rasové problémy s ním spjaté. Will Smith toho oscara chce, ale občas až moc tlačí na pilu. Přesto jsem se do příběhu sester a rodiny krále RIcharda zažral a ke konci. jsme byl velmi napjatý. Jen to mohla být trochu větší emocionální horská dráha, místo velkých obratů emocí, jsem dostal jen takové lehké vlnění. Zároveň mi přijde trochu škoda, neukázat věci trochu více z perspektivy Sereny, aby i ten finalní moment a proslov k ní, lépe fungoval. Příjemná podívná o rodině a o tom, že cílem každého rodiče by mělo být, aby se jeho děti měli lépe než on! 7/10 ()

Reklama

dO_od 

všetky recenzie používateľa

// Výborný sportovní drama s nejlíp natočeným tenisem ever troufám si říct, které není zbytečně slzopudné, a místo toho vsází na obyčejnou lidskou autenticitu rodiny Williamsových. A funguje to ve všech možných ohledech, i když to pak logicky nemůže excelovat jako film, protože na to je to příliš... obyčejné. Já si ten příběh díky tomu ovšem o to víc vychutnal a jestli Smith za tohle dostane Oscara, nebudu s tím mít absolutně žádný problém. Klobouk dolů i před dívkami. Parádní biopic. 8/10 ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Neškodný športový životopis pre celú rodinu. Nemá to koho čím uraziť, nemá to koho čím pobúriť, vyhýba sa to všetkým zložitejším témam, napr. prečo je Richard Williams tak posadnutý úspechom svojich dcér. Zato ponúka taký staromilský životopis s až idealisticky podaným príbehom o tom ako sa sestry Williamsové dostali z chudobnej černošskej štvrti Compton v Kalifornii až na tenisové kurty vo Wimbledone. Celé zabalené do takej tej feel-good atmosféry, ktorá má zahriať u srdca celú rodinu, vrátane vašej prababičky. Navyše to aj pri pomerne robustnej, takmer dva a pol hodinovej stopáži rýchlo ubehne, aj vďaka parádne natočeným tenisovým duelom a má vynikajúceho Willa Smitha po dlhom čase v serióznej úlohe. Film, ktorý síce mohol a asi aj mal byť vynikajúci, no je "iba" dobrý. Nevravím, že som nečakal oveľa viac, ale raz za čas poteší aj taký pozitívny filmík, ktorý nijak netlačí na city, ani hlbšie témy, len chce diváka zahřát u srdíčka. CELKOVO: 7/10 ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Instantný životopis, ktorý prakticky od začiatku do konca len tak sterilne a hlavne nezávadne kĺže po povrchu bez poriadnej dramatizácie. Len v dvoch scénach sa objavia nejaké temnejšie mráčiky. Jednu odbijú po pár sekundách a v druhej sa konečne trochu k slovu dostane aj nejaká iná postava ako ústredný hrdina.  V tej manželskej hádke sa aspoň na pár minút prejaví trochu hmatateľnej uveriteľnej ľudskej drámy a následne to znova zabŕdne do sterility a ani finálny zápas žiadnu gradáciu, či už emocionálnu alebo napínavú neprináša.  Väčšina filmu je proste Disneyovsky nezávadný príbeh pre celú rodinu, ktorý má zvýšiť hrdosť u černochov. Proti čomu nič nemám, len je vtipné, že do kina na to nikto neprišiel. Ani černosi. Tak neviem, či kašlú na hrdosť, na Smitha alebo na príbeh Richarda Williamsa a jeho zázračných dcér. A ani z hercov ma tu nikto neuchvátil. Smith ma celý čas jeden priblblý výraz otravného podomového predavača. Ostatní sú len do počtu. Strašne tu chýba pohľad dcér na tú tvrdú drezúru, ktorú zažívali. Jak to znášali. Stálo im to za to? Je to len jednostranne podaný film. Ale dobre, nech si Will konečne toho Oscara získa a už neotravuje v takýchto cajdákoch a konečne nech zase natočí niečo poriadne. 5/10. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (16)

  • Serena Williams v rozhovore s Jimmym Kimmelom potvrdila, že scéna, v ktorej jej otec predpovedá, že hoci Venus bude svetovou tenistkou č. 1, ona sa stane najlepšou tenistkou všetkých čias, sa skutočne stala. (lemonova)
  • Herec Liev Schreiber bol pôvodne obsadený do role Paula Cohena. Vo filme na začiatku natáčania aj účinkoval, no kvôli padnémii COVID-19, prerušeniu natáčania a jeho pracovnej vyťaženosti, sa k filmu nevrátil a nakoniec jeho rolu prevzal herec Tony Goldwyn. (MikaelSVK)
  • Saniyya Sidney (Venus Williams), ktorá je ľaváčka a nikdy predtým tenis nehrala, stvárnila Venus Williams, ktorá je v skutočnosti praváčka. Jej vyčerpávajúci tréningový režim od pondelka do piatku zahŕňal prísnu diétu a cvičenie a mnoho hodín pozerania videí Venus, počnúc jej víťazstvami na veľkých turnajoch ako sú US Open a Wimbledon. (belinko)

Súvisiace novinky

Will Smith se po roce vrátí před kameru

Will Smith se po roce vrátí před kameru

12.03.2023

Je to rok od posledních Oscarů, které nevstoupily do historie tím, jaký snímek vyhrál nejlepší film (pokud si na to vůbec někdo vzpomene), ale tím, jak herec Will Smith vystoupil na pódium, aby… (viac)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (viac)

Will Smith vydal omluvu

Will Smith vydal omluvu

30.03.2022

Je úterý, takže touhle dobou už nejspíš zpráva o facce, kterou dal Will Smith během oscarového večera komikovi Chrisi Rockovi za nepovedený vtip na adresu jeho manželky Jady Pinkett Smith, dorazila i… (viac)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (viac)

Reklama

Reklama