Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elle Woodsová (Reese Witherspoonová) dobyla Harvard a teraz začína právnickú prax v jednej veľkej firme. Balansuje medzi náročnou kariérou a prípravami na svadbu s mužom svojich snov, Emmetom Richmondom (Luke Wilson). Keď však zistí, že klienti jej zamestnávateľskej firmy zneužili rodinných príslušníkov, resp. matku jej milovaného psa, čivavy Bruisera, stane sa odhodlanou bojovníčkou za psie práva, proti zneužívaniu nemých tvárí k nehumánnym pokusom. Fenku totiž objaví zatvorenú v laboratóriách kozmetickej firmy. Keďže sa ozve nahlas, vo firme dostane na hodinu výpoveď. Jej existencia je zničená, ale ona je nezlomná optimistka. Slečna Woodsová vyráža do Washingtonu, aby vzala veci do svojich vlastných rúk, ozdobených francúzskou manikúrou. Chce presadiť nový zákon zakazujúci testovanie kozmetiky na zvieratách. Snaží sa preniknúť všade tam, kde sa ťahá za politické nitky. Pritom z modrej šede, černe a námorníckej modrej vyčnieva ako ružový palec. Politici nie sú práve nadšení „poslankyňou Barbie“ a Washington D. C. nie je ľahké pôsobisko pre dievča – síce s právnickým diplomom z Harvardu, ale predovšetkým s neomylným zmyslom pre módu. Prefíkaná senátorka Victoria Ruddová (Sally Fieldová), u ktorej Elle hľadá pomoc, však iba predstiera, že mladú právničku podporuje. Elle však svojím neodolateľným šarmom, inteligenciou a odhodlaním obludný systém premôže a nájde si iné spôsoby, ako získať Kongres na svoju stranu. Každá politička si totiž rada posedí u kaderníka a aj ten najneprístupnejší senátor tají v srdci lásku k zvieratám. Obhajobou Bruisera a jeho rodiny nakoniec inšpiruje ostatných, aby tiež vyjadrili svoj názor... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (260)

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Odpad som nedala len z jedného dôvodu a tým je láska a rešpekt k pôvodnému Legally Blonde a k Reese Witherspoon a jej postave Elle Woods z jednotky. Schválne som napísala z jednotky, pretože z múdrej a inteligentnej Elle urobili v dvojke hlupučkú Elle. Ešte šťastie, že meno autorky knižnej predlohy tu nie je uvedené. Nechápem, ako mohol takýto výslovene trápny scenár niekto schváliť?!!! A vôbec napísať?! Jeden z najhorších a najhlupších scenárov ever! Byť toto môj výtvor, tak sa hanbou prepadnem pod zem! Ako Sequel je Legally Blonde 2 úplné sklamanie. Pri jednotke som sa veľa nasmiala a celý čas som sa náramne bavila, dvojka nie je ani vtipná a ani romantická. V hlavnej úlohe nie je vlastne Elle, ale jej čivava!!! Asi to už nemohlo ani horšie dopadnúť. Dopozerala som to celé, čakala som, že aspoň svadba Elle bude za to stáť, ale ešte aj tú svadbu odflákli. Párkrát som to mala chuť vypnúť, nikdy viac! Keď raz je to blbo napísané, ani super casting nepomôže - okrem Reese ešte Sally Field, Jennifer Coolidge, Regina King. Majú šťastie, že ich kariéra nebola týmto filmom ukončená. Vrelo NEodporúčam ANI na jedno pozretie, jednotku však kedykoľvek. A prečo vlastne je v názve aj Red a White, tak to som už vôbec nepochopila. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Reese Witherspoon nabídli 15 miliónů, takže kývla na pokračování úspěšné komedie, aniž by se zabývala takovými detaily, jako že scénář není jen obyčejně špatný, ale vyloženě dementní. Ovšem ne až tak dementní, aby byl zábavný. Ta jedna hvězdička není až tak úplně zasloužená, ale viděl jsem ještě horší pokusy o komedie (10%). ()

Reklama

bouncer 

všetky recenzie používateľa

Jednička mě nijak neuchvátila, ale celkem jsem se bavil, v duchu toho, že dvojky jsou horší, je tento film příšerný - ubíjející nuda vytvořená bůhví pro koho. Tu jednu hvězdičku dávám za růžový klobouček ve stylu Che Guevary :) a pár jakýchstakýchs vtipů. Stejně ale jako film nemůžu doporučit, to bych se propadl v pekle... ()

atlee 

všetky recenzie používateľa

Ďalší exemplárny príklad toho, ako sa producenti snažia vytrieskať čo najviac prachov z pokračovania komerčne úspešnej prvej časti. Najhoršie na tom je, že sa im to neskutočne podarilo a to aj napriek tomu, že Legally Blonde 2 je ešte väčšia hovadina ako jej staršia sestra. Úplne rovnaké chabé náznaky komickosti, ešte plytkejší príbeh. Trapošina, ktorú si už určite nepozriem. ()

hudryhudry odpad!

všetky recenzie používateľa

Něco tak hrozného jsem už dlouho neviděl. Kdybych měl vyjmenovat všechny zápory tohoto filmu, je to na pět stránek, shrnuto: absolutně nehorázná hovadina. Nejlépe ve filmu hlaje ta čivava a Witherspoon je docela hezká, jinak vše ostatní je hrozné. Scénář nechutně blbý, herecké výkony strašné, no děs! ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (17)

  • Během úvodní scény jedna z dívek ukáže na fotku Elle (Reese Witherspoon) s kongresmankou Rudd (Sally Field) a pronese: "That's two kick-ass women. I like them. I really like them." Jde o odkaz na projev Sally Field, když v roce 1985 přebírala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon ve filmu Místa v srdci (1984). (HappySmile)
  • Producent David Nicksay si zahrál jednoho z kongresmanů, které Elle (Reese Witherspoon) žádá, aby podepsali petici na propuštění pokusných zvířat. (HappySmile)

Reklama

Reklama