Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elle Woodsová (Reese Witherspoonová) dobyla Harvard a teraz začína právnickú prax v jednej veľkej firme. Balansuje medzi náročnou kariérou a prípravami na svadbu s mužom svojich snov, Emmetom Richmondom (Luke Wilson). Keď však zistí, že klienti jej zamestnávateľskej firmy zneužili rodinných príslušníkov, resp. matku jej milovaného psa, čivavy Bruisera, stane sa odhodlanou bojovníčkou za psie práva, proti zneužívaniu nemých tvárí k nehumánnym pokusom. Fenku totiž objaví zatvorenú v laboratóriách kozmetickej firmy. Keďže sa ozve nahlas, vo firme dostane na hodinu výpoveď. Jej existencia je zničená, ale ona je nezlomná optimistka. Slečna Woodsová vyráža do Washingtonu, aby vzala veci do svojich vlastných rúk, ozdobených francúzskou manikúrou. Chce presadiť nový zákon zakazujúci testovanie kozmetiky na zvieratách. Snaží sa preniknúť všade tam, kde sa ťahá za politické nitky. Pritom z modrej šede, černe a námorníckej modrej vyčnieva ako ružový palec. Politici nie sú práve nadšení „poslankyňou Barbie“ a Washington D. C. nie je ľahké pôsobisko pre dievča – síce s právnickým diplomom z Harvardu, ale predovšetkým s neomylným zmyslom pre módu. Prefíkaná senátorka Victoria Ruddová (Sally Fieldová), u ktorej Elle hľadá pomoc, však iba predstiera, že mladú právničku podporuje. Elle však svojím neodolateľným šarmom, inteligenciou a odhodlaním obludný systém premôže a nájde si iné spôsoby, ako získať Kongres na svoju stranu. Každá politička si totiž rada posedí u kaderníka a aj ten najneprístupnejší senátor tají v srdci lásku k zvieratám. Obhajobou Bruisera a jeho rodiny nakoniec inšpiruje ostatných, aby tiež vyjadrili svoj názor... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (262)

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Odpad som nedala len z jedného dôvodu a tým je láska a rešpekt k pôvodnému Legally Blonde a k Reese Witherspoon a jej postave Elle Woods z jednotky. Schválne som napísala z jednotky, pretože z múdrej a inteligentnej Elle urobili v dvojke hlupučkú Elle. Ešte šťastie, že meno autorky knižnej predlohy tu nie je uvedené. Nechápem, ako mohol takýto výslovene trápny scenár niekto schváliť?!!! A vôbec napísať?! Jeden z najhorších a najhlupších scenárov ever! Byť toto môj výtvor, tak sa hanbou prepadnem pod zem! Ako Sequel je Legally Blonde 2 úplné sklamanie. Pri jednotke som sa veľa nasmiala a celý čas som sa náramne bavila, dvojka nie je ani vtipná a ani romantická. V hlavnej úlohe nie je vlastne Elle, ale jej čivava!!! Asi to už nemohlo ani horšie dopadnúť. Dopozerala som to celé, čakala som, že aspoň svadba Elle bude za to stáť, ale ešte aj tú svadbu odflákli. Párkrát som to mala chuť vypnúť, nikdy viac! Keď raz je to blbo napísané, ani super casting nepomôže - okrem Reese ešte Sally Field, Jennifer Coolidge, Regina King. Majú šťastie, že ich kariéra nebola týmto filmom ukončená. Vrelo NEodporúčam ANI na jedno pozretie, jednotku však kedykoľvek. A prečo vlastne je v názve aj Red a White, tak to som už vôbec nepochopila. ()

becki_tu 

všetky recenzie používateľa

Špatné, bez nápadu a bohužel někdy i dost trapné.Tohle pokračování nemělo vzniknout. První díl se mi líbil, ale tohle jsem asi radši vidět neměl. Všechen ten nadhled, vtip a romantika z jedničky se poděly neznámo kam a já jsem jen nevěřícně zíral, na čem že se to tvůrci rozhodli postavit tohle nešťastné pokračování. Netrvalo dlouho a všechny ty právní taškařice, týkajících se boje za práva pejsků, mi začaly lézt na mozek a tak jediné, co drželo mou pozornost byla opět sladká Reese Witherspoon. Tak si říkám, kolik asi ti scénáristé stráví času nad podobným scénářem... ()

Reklama

Greg 

všetky recenzie používateľa

“Snaps for Congresswoman Hauser!“ Tak to ne, celou dobu jsem vlastně jen přemýšlel, nad tím, proč se tomu Reese upsala. Protože vlastně ona je jediný důvod, proč jsem se film vůbec dodíval až do konce. Jinak je celý film dost hloupý, bez většího náznaku nějakého vtipu, s absolutně předvídatelným scénářem plným klišé a také s hloupými a divně jednajícími vedlejšími postavami. Aby té kritiky náhodou nebylo málo – už tak k dost nepovedenému filmu vybrali tvůrci otravné popové písničky, že ještě více zkazili výsledný dojem z filmu. Nevím, co bych na filmu pochválil – snad jenom krásnou Reese, která roli blonďaté právničky hraje s velkým přehledem. Je mi líto, že musím tak kritizovat film s mou nejoblíbenější herečkou, ale pravdou zůstává, že nikdo není ve výběru filmů dokonalý. Jedna hvězdička za Reese a ta druhá…vlastně ani nevím za co. Myslím, že na tento film už se podruhé dívat nemusím, to si radši pustím první díl. ()

Likan7 odpad!

všetky recenzie používateľa

Pravá blondýnka nikdy neměla dostat pokračování. Všechno bylo řečeno v jedničce, všechny alespoň trochu vtipný a inteligentní scénky byly použity v prvním dílu. Jenže Reese si zase vzala na sebe růžový kostýmek a vyrazila měnit svět. A po druhý to bolí už mnohem mnohem víc. Humor se prakticky vytratil, není tu žádná legrační scéna, všichni se chovají jako pitomci, ale na rozdíl od jedničky tu jsou nesympatičtí. Witherspoon si jede svou, ale tady se už vůbec nesetkala se stravitelným scénářem. ()

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Velké množství natočených filmů nese nějaké poselství a konkrétně u tohodle to není možné přehlédnout. Je to praštěná komedie se vším všudy, přistihla jsem se jak kroutím hlavou nad stupiditou jednotlivých postav, hlavně těch v místní americké, politické scéně. Tak aby se na plné kolo a před všemi kamerami hlasitě rozeštkala jedna zákonodárkyně kvůli tomu, že na své rty použila rtěnku Malina č. 6 a druhý otevřeně přiznal, že jeho pes je gay ... hihi, no ... důležité je ale to poselství, ne? Je třeba bojovat za práva těch co nemohou mluvit a bránit se proti bezohledné pokusárně jednotlivých kosmetických ústavů. Tak si myslím ... který kocour zaplatil životem za to, že si každý den můžu promašťovat pleť Niveou? Mazat si obličej krémem budu ale stále ... "a hlavně nemyslet!" ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (17)

  • Reese Witherspoon (Elle Woods) požádala produkci, jestli by si po natáčení mohla nechat veškeré značkové oblečení, které ve filmu nosila. (HappySmile)

Reklama

Reklama