Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policajný detektív Dutch Van Den Broeck (Harrison Ford) sa stretne s emancipovanou senátorkou Kay Chandlerovou (Kristin Scott Thomasová) pri leteckom nešťastí, kde tragicky zahynuli ich životní partneri. Obaja sa vybrali na tajný výlet, pričom namiesto na Floride skončili v ľadových vodách oceánu neďaleko Washingtonu. Dutch a Kay sú zúfalí nielen od žiaľu, ale aj zo zistenia, že obaja boli rafinovane podvádzaní. Detektív sa ako posadnutý snaží vypátrať všetky detaily o tajnom živote svojej manželky a zdrvená senátorka, ktorá vždy pôsobila ako silná žena,  sa všemožne snaží nedať svetu najavo svoju bolesť. Spoločné nešťastie je spoľahlivým základom ich vzájomnej sympatie a vrúcnej náklonnosti. Obstojí však citový vzťah, ktorý vzišiel z krutého náhodného stretnutia, v tvrdej skúške rozumu? Senátorka Chandlerová chce totiž znovu kandidovať a aféra s Dutchom jej preferencie určite nezlepší... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (95)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Jsou tu novináři a vědí o vás ... ale možná si odskočí na hamburger." Kdyby mi manželka jezdila pravidelně nasazovat parohy do Miami, tak jsem si celkem jistý, že bych si toho nevšiml. A určitě bych jí to nevrátil, protože před mým šarmem sličné dámy vždy prchaly a já jsem si pouze lstí odchytil tu nejpomaleší. To už se mi nemůže znovu podařit, neboť jsem s věkem taky trošku zpomalil. Ale abych se vrátil k Dutchovi a Key. Protrpěl jsem to s nimi statečně, ale nebavilo mě to o nic víc než je. Navíc to bylo strašně dlouhé, nijak to nejiskřilo a volby ani policejní vyšetřování mi to moc neulehčili. ()

fmash 

všetky recenzie používateľa

Klídek, pohoda. Na to, jak velký otřes hlavní hrdinové právě prožívají, je toho klídku skoro až moc. Pravda je, že Fordovi to moc nešlo a jeho postava nebyla dvakrát přesvědčivá. Těžko říct, proč (mimochodem navzdory jeansové módě celkem sexy) Kristin Thomas Fordově postavě skočila na klín. Er... kolem krku. Proč vlastně dávám ty čtyři hvězdičky? Nějak mi zkrátka sedla ta celková umírněnost filmu, jenž se obešel bez povinně volitelných honiček, šílených zvratů a děsně napínavých situací. A pro mě zafungovaly dva supermomenty — setkání na chajdě v lese a skvěle dospělá sexuální scéna v autě. Takže sice slabší, ale čtyři. ()

Reklama

RHK 

všetky recenzie používateľa

Průměrné romantické drama s mým oblíbeným H.Fordem. Slabinou tohoto filmu byla K.Scott Thomasová v roli senátorky, které jsem zamilování do Dutche nějak nedokázal uvěřit. Dívat se na to dá, zajímavý je i námět - pátrání po stopách nevěry partnerů zabitých při leteckém neštěstí, ale to je bohužel tak všechno. ()

Shitonit 

všetky recenzie používateľa

Nesmyslný plkání mezi zmrskanými citovými zkraty. Původní myšlenka snad měla smysl, celá ta nesmyslnost se nesmyslně znesmyslněla v totální slátaninu, kde se zhrzelej fízl hrabe ve sračkách minulosti tak důkladně, že posere život všem okolo. Plácáním a hledáním jakési pravdy, se Harrison Ford dostává na vrchol své Harrisnovské Fordovosti takovým způsobem, že se marně snažím najít důvod, proč by měl dál patřit mezi mé oblíbence. ()

Lukoye 

všetky recenzie používateľa

Především pak mistrně zahraný part Christin Scott Thomasové. Zahrála zraněnou, citově těkajicí, vitíženou policistku, jež najde útěchu po smrti svého manžela u muže, jehož žena byla nevěrná s jejím manželem. V ději neustále dochází k překvapení v křehkém vztahu mezi oběma aktéry, prost zažitých vztahových klišé. Příjemně posmutnělý, komorní film. Víc takových! ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (12)

  • Počas plánovania produkcie tohto filmu štúdio kontaktovalo American Airlines so žiadosťou o informácie o svojom "CARE Team" s cieľom presnejšie zobraziť prácu tohto tímu v leteckej spoločnosti. Aerolinka to odmietla, pretože nevidela žiadnu pozitívnu stránku v spájaní sa s filmom o leteckej nehode. (Arsenal83)
  • Toto je jediný film, v ktorom Harrison Ford hral postavu, ktorá nosí náušnicu, ako to robí Ford v skutočnom živote. (Arsenal83)
  • Film sa snažili natočiť celých 15 rokov, kým sa to konečne podarilo. V 80. rokoch sa herec Dustin Hoffman stretol s autorom knihy s cieľom nakrútiť film. Hoci Hoffman vyzval CBS Theatrical Films, aby získala práva s cieľom hrať vo filme, sám odmietol niekoľko návrhov scenára a nakoniec projekt úplne opustil. Začiatkom 90. rokov bol réžiou poverený James L. Brooks a hlavnú rolu mal hrať Kevin Costner, ale aj toto nakoniec padlo. Až následne sa k réžii dostal Sydney Pollack, ktorý si obsadil film podľa seba. (Arsenal83)

Reklama

Reklama