Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policajný detektív Dutch Van Den Broeck (Harrison Ford) sa stretne s emancipovanou senátorkou Kay Chandlerovou (Kristin Scott Thomasová) pri leteckom nešťastí, kde tragicky zahynuli ich životní partneri. Obaja sa vybrali na tajný výlet, pričom namiesto na Floride skončili v ľadových vodách oceánu neďaleko Washingtonu. Dutch a Kay sú zúfalí nielen od žiaľu, ale aj zo zistenia, že obaja boli rafinovane podvádzaní. Detektív sa ako posadnutý snaží vypátrať všetky detaily o tajnom živote svojej manželky a zdrvená senátorka, ktorá vždy pôsobila ako silná žena,  sa všemožne snaží nedať svetu najavo svoju bolesť. Spoločné nešťastie je spoľahlivým základom ich vzájomnej sympatie a vrúcnej náklonnosti. Obstojí však citový vzťah, ktorý vzišiel z krutého náhodného stretnutia, v tvrdej skúške rozumu? Senátorka Chandlerová chce totiž znovu kandidovať a aféra s Dutchom jej preferencie určite nezlepší... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (95)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Melodráma pre skoro seniorov pri pohľade na Forda a postmaturálne páry pri pohľade na Scott Thomasovú, ale bavilo ma to v minulosti a baví to aj dnes, hoci je to dlhšie (no nenudí vôbec) a hoci je tam zbytočná kriminálna linka. Tá by už dnes neprešla, lebo tam sú aj zlí černosi a vôbec nie je ukázané, že je to následkom bielych privilégií do čerta. Fanúšikov podobného žánru nesklame, hoci ten Harrison nepôsobil veľmi ako don juan, ale výrazom a správaním skôr ako don chujan. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„A toto je čo?“ – „Haineken.“ Auč. Zvláštny a nie príliš vydarený žánrový mix drámy, romantického trileru a zákulisnej politickej tragikomédie (!), ktorý by zrejme nefungoval ani keby režisér Pollack namiesto šarmantného Forda siahol po svojom dvornom Redfordovi, ktorý by sa do úlohy možno hodil predsa len viac. Herecké obsadenie je inak samo osebe fajn (Dutton, Coyote) a niekoľkým scénam nemožno uprieť poetickú krásu obrazu a emócie. Ale Kristin Scott Thomas fakt nie je moja obľúbená herečka a veľké škody pácha i nezvládnutý scenár, biedna réžia a strašná minutáž. ()

Reklama

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Prvních 20 nebo 30 minut je docela fajn, jakmile se Ford dozví pravdu o svoji ženě jde to do prdele. Film se vleče, dialogy jsou bídné, dramaturgie nulová a postava Forda je neskutečný kokot. Manželství je naprosto dementní a zbytečná instituce kde dva lidi předstírají štěstí, přitom má ale většina z nich poměr a žijí ve lži. Tady je aspoň zadostiučinění, že oba skončí na dně zálivu. Právem zapomenutá nuda.40%. ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Dvě šťastná manželství. Alespoň navenek. Až jedna letecká havárie všechno změní - pozůstalí (Harrison Ford a Kristin Scott Thomas) zjišťují, že jejich protějšky si nebyli neznamí, ba naopak. Aby to spolu neměli tak jednoduché, tak Dutch Van Der Brook (Harrison Ford) je polda, a Kay Chandlerová je senátorka, která si nemůže dovolit milostný románek. Je pro ně kariéra přednější? Ani trochu mi nevadilo pomalé tempo filmu (má lehce přes dvě hodiny), protože oba hlavní protagonisté podávají vcelku dobré výkony, a je radost na ně pohledět (zvlášť Fordovi ti depresivní policajti jdou).. ()

fmash 

všetky recenzie používateľa

Klídek, pohoda. Na to, jak velký otřes hlavní hrdinové právě prožívají, je toho klídku skoro až moc. Pravda je, že Fordovi to moc nešlo a jeho postava nebyla dvakrát přesvědčivá. Těžko říct, proč (mimochodem navzdory jeansové módě celkem sexy) Kristin Thomas Fordově postavě skočila na klín. Er... kolem krku. Proč vlastně dávám ty čtyři hvězdičky? Nějak mi zkrátka sedla ta celková umírněnost filmu, jenž se obešel bez povinně volitelných honiček, šílených zvratů a děsně napínavých situací. A pro mě zafungovaly dva supermomenty — setkání na chajdě v lese a skvěle dospělá sexuální scéna v autě. Takže sice slabší, ale čtyři. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla 3. října 1999 v New York City (New York, USA). (BMW12)
  • Film sa natáčal v Baltimore, Bethesda, Chevy Chase (Maryland, USA), Arlington, Alexandria (Virgínia, USA), Elmwood Park (New Jersey, USA), New York, Yonkers (New York, USA), Miami, Miami Beach Hotel (Florida, USA), Washington (District of Columbia, USA) a Lexington Park (Maryland, USA). Film sa natáčal od septembra 1998 do februára 1999. (Arsenal83)
  • Film sa snažili natočiť celých 15 rokov, kým sa to konečne podarilo. V 80. rokoch sa herec Dustin Hoffman stretol s autorom knihy s cieľom nakrútiť film. Hoci Hoffman vyzval CBS Theatrical Films, aby získala práva s cieľom hrať vo filme, sám odmietol niekoľko návrhov scenára a nakoniec projekt úplne opustil. Začiatkom 90. rokov bol réžiou poverený James L. Brooks a hlavnú rolu mal hrať Kevin Costner, ale aj toto nakoniec padlo. Až následne sa k réžii dostal Sydney Pollack, ktorý si obsadil film podľa seba. (Arsenal83)

Reklama

Reklama