Reklama

Reklama

Punk je hned!

  • Česko Punk je hned! (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Punkáč prezývaný Kvičkožije na periférii spoločnosti. Drobné krádeže a podvody sa stali zdrojom jeho obživy a najmä spôsobom, ako sa dostať k drogám.Juraj Šlauka pôvodne realizoval projekt ako dokument, až v priebehu natáčania sa rozhodol pre hraný film. Dráma Punk  je hneď! prináša naturalistickú výpoveď o skupine drogovo závislých outsiderov. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (61)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Autenticita. Áno, tá tu je. Teda pôvodnosť narkomanského dna. Droga nie je zadarmo. Treba si na ňu vedieť nakradnúť. Okrem toho je tu žena a dieťa. Aj o tie je potrebné sa postarať. Problém. Zberňa kovov, zberňa nakradnutých druhotných surovín do nej. Na dávku to stačí, na nájom už nie. Ostáva príves. Zúfalstvo plodí zúfalý čin. V poblúznení drogou je jedno, kto ho spáchal. Hrdina bol pri ňom, tak nech trpí. Bezvýchodisková situácia. Ale: tá je tu od začiatku. Až do prekvapivo happy endového konca. Teda feťácky šťastného. Ak Vám nevadí, že vo filme sa nerozpráva, ale nadáva, je to film presne pre Vás. A pank? Veď ten je tu čoskoro. Hneď ako skončí film. Inak, stručnejšie by sa dal komentár poňať dvomi slovami, ktoré nosí hlavná postava často na tričku: Malomocnosť Prázdnoty. ()

Figu 

všetky recenzie používateľa

Příběh Pala, kterej si PUNK vybarvil po svým a krapet to přepískl! Samozřejmě tohle není v žádným případě film o PUNKU, jako o klukovi, závislým na fetu a zároveň (aniž by si to uvědomoval, jak už to tak s drogou a závislostí na ní, bývá) totálním prasičem životů lidí okolo něj. Bohužel i včetně malýho synka. Špína, smrad, bezmoc a zoufalství... Jako lehce zaujatej pankáč, film neberu! Ovšem, když se na to podívám, jak skvěle realisticky je film natočenej (a věřte, že to takhle stopro někde funguje), musím to ohodnotit určitě aspoň průměrnou známkou. 60% ()

Reklama

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,PÓJDEME KÚPIŤ PLÉNKY.“ ,,TY MÁŠ PRACHY?“ ,,NA TY PLÉNKY BUDÚ PRACHY.“ ,,TAK MI KÚP AJ PIVO PROSÍM ŤA, KEĎ UŽ PÓJDEŠ KUPOVAT TÍ PLÉNKY.“ __ Vzhľadom na predchádzajúce Ostrochovského projekty som mal obavy, že Punk je hneď bude vyzerať ako Koza, prípadne Môj pes Killer, ktorých kameňom úrazu bola nerozhodnosť medzi hraným a dokumentárnym spracovaním, čo sa odrazilo na ich technickej stránke.  Punk je hneď je však formálne v poriadku, pretože disponuje kamerou doplnenou o škrabance a neostré zábery (trefná podpora rozprávania), zrozumiteľným zvukom, výbornou hudbou a najmä sofistikovaným strihom, ktorý sa naplno ukazuje v posledných 15 minútach. V svojej podstate pokrýva nejasnú realitu drogovo závislého a nedalo mi nespomenúť si na strihovú skladbu Otca, kde sa pokúša navodiť videnie sveta očami pacienta s alzheimerovou chorobou. Postavy z dna spoločnosti boli samozrejme predstavené skvelo. Ktovie, čo s tých ,,hercov“ je teraz? Sarkastický happy end je vlastne úplne v poriadku, pretože punk´s not dead.  (760. hodnotenie, 56. komentár k filmu) ()

Hamaradža 

všetky recenzie používateľa

Príjemnou autenticitou nadýchaná, odľahčená sociálna dráma so zdravým nadhľadom. Síce bez ďalšieho formálneho či obsahového presahu, ako i škrípajúca v zopár (ne)hereckých výkonoch (najmä ženské postavy), no Kovačovský svojou charizmou film (a ďalších nehercov) tiahne od prvej minúty do poslednej a zabezpečuje že snímok dýcha vlastným životom. Nie je to ešte úplne gól, no i tak, palec hore a podporu takejto tvorbe na Slovensku. Chýba tu ako soľ. ()

Hennesy 

všetky recenzie používateľa

Zbytočný film o zbytočných ľuďoch. Utrpenie na to pozerať a zbytočne čakať, že sa niečo udeje. Dementné dialógy, ktoré boli tak zle ozvučené, že nebyť toho, že sa film premietal s titulkami, tak by som ani nevedel o čom tí loosri točia. Nie že, by to bolo podstatné pre vývoj deja. A je mi jedno, či to takto tvorcovia zamýšľali pre väčšiu autenticitu. Nikdy som nemal pochopenie pre tieto lenivé feťácke socky a myslím, že naša kinematografia potrebuje investovať do úplne iných filmov. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (2)

  • Hlavná postava jazdí na motocykli Jawa Pionier, ktorý neskôr vymení za britský Austin Allegro. (shushen)
  • Jeden z hlavních představitelů, Juraj Gerža, zemřel den před premiérou na následky autonehody. (ČSFD)

Reklama

Reklama