Reklama

Reklama

Mustang

  • Česko Divoký mustang (viac)
Trailer 2

Roman Coleman (Matthias Schoenaerts) je vo väzení už dvanásť rokov a pyká za brutálne bitie svojej partnerky, ktorej spôsobil trvalé poškodenie mozgu. Vie, že nedokáže ovládnuť svoju výbušnú povahu a sklony k násiliu, a preto rezignoval na budúcnosť a odmieta akékoľvek pokusy o vlastnú prevýchovu, integráciu a návrat do spoločnosti. Počas väzenských prác na vidieku Romana zaradia do rehabilitačného programu, ktorý spočíva vo výcviku divokých mustangov. Rančer Myles (Bruce Dern) každému väzňovi pridelí jedného koňa, aby ho v určenom čase vycvičil. Roman musí dokončiť výcvik do dvanástich týždňov, pretože potom jeho koňa predajú v aukcii. Roman má s výcvikom mustanga spočiatku problémy, ale keď mu pomôže Henry (Jason Mitchell), väzeň považovaný za najlepšieho trénera koní, začína robiť pokroky. Roman sa spriatelí sa s Henrym a zblíži s koňom, ktorého pomenuje Markíz. Po tom, čo Henryho zavraždí spoluväzeň Dan (Josh Stewart), Roman sa Danovi pomstí a takmer ho uškrtí. Stihnú ich od seba odtrhnúť väzenskí dozorcovia. Prichádza deň dražby, na ktorú Roman pozval svoju tehotnú dcéru Marthu (Gideon Adlonová) v nádeji, že sa zlepšia ich vzťahy. Roman predvádza Markíza dražiteľom, ale je celý nesvoj, pretože Marthu nevidí medzi divákmi. Z roztržitosti nevenuje dostatočnú pozornosť Markízovi, čo sposobí nešťastie, keď nízko letiaci vrtuľník koňa splaší. Mustang zrazí Romana na zem, kopne ho do tváre a takmer udupe. Ostatným väzňom sa nakoniec podarí Markíza upokojiť. Krátko nato sa Roman od Mylesa dozvie, že Markíza považujú za nevycvičiteľného a musia ho utratiť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (36)

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Film inšpirovaný skutočnosťou, o ktorej som nemala ani potuchy. Príbeh je síce trochu predvídateľný, ale Laure dokázala svojim spracovaním navodiť skvelú atmosféru. Hudba je počúvateľná a kamera pekná. Hlavná rola akoby písaná na telo priamo Matthiasovi ... toto on vie a veľmi prirodzene. Nikdy nesklame! ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Na úvod poďakovanie Real Tom Hardy za tip na film. Som rád, že som ho mohol vidieť a rozhodne ma dokázal zaujať. Teraz si poďme povedať niečo viac. "The Mustang" je celkom príjemným filmovým prekvapením. Film rozhodne má dobrú atmosféru, dobrého hlavného hrdinu a príbeh, ktorý dokáže človeka pohltiť. Nie je to prvýkrát čo som videl, že práca väzňov s divokými koňmi im môže veľmi pomôcť objaviť v sebe niečo lepšie. Filmu však podľa mňa pár veci chýba, a pár by som odtiaľ zase radšej vyhodil. Čo by som dal z filmu von je celková story Romanovho spoluväzňa. Dokopy ma to po celý čas len nudilo a chcel som sa odtiaľ posunúť inam. Najmä nemám pocit, že by to filmu reálne moc pridalo. Skôr to skutočne zabíjalo čas, aby sme mohli viac viac Romana s Marquisom alebo jeho dcérou. A najmä si myslím, že jeho vzťah s dcérou tu mohol byť vykreslený o niečo lepšie. Myslím si, že záverečným listom to síce nejaké veci ukáže, no na druhú stranu sme tu mali dokopy predtým len 3 scénky, ktoré nám majú dať celkový obraz. Ja by som v tomto smere chcel vidieť viac. Alebo viac ju do celkového príbehu zapojiť. Nemuseli by sme sa na ňu sústrediť vonku, no myslím si, že by bolo super, keby sa nakoniec skutočne objavila na záverečnej aukcii. A takisto poviem, že scénky, kde vidíme Romana s Marquisom sú super. A ako mu Henry vysvetľuje ako sa má ku koňom správať. A tie scénky majú dobré srdce. Rovnako poviem, že je pre mňa silná aj časť v úvode, keď Roman začne Marquisa biť. Rozumiem mu. A hovorím to napriek tomu, že jeho čin bol jednoznačne nesprávny. Niektorí ľudia proste majú problém ovládať svoj vlastný hnev. A je potrebné sa to pri zvieratách naučiť. Možno z nás môžu urobiť lepších ľudí. Možno nás môžu naučiť ako sa k ľuďom správať. A ako sa kontrolovať. Aj to je dôvod, pre ktorý som chcel, aby sa tu viac ukázal vzťah Romana s jeho dcérou. Mohlo sa ukázať, že niečo to mohlo zmeniť. Každopádne, film určite stál za moju pozornosť. A možno by som sa k nemu aj nebránil vrátiť. Neviem ako ho prijmú ostatní, ale myslím si, že stojí za jedno zhliadnutie. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Vůbec nemám rád Matthiase, ale tady mě to ani v nejmenším nevadilo a fakt, že jdu nakonec do plných je spíš pocit, než objektivní kvalita. Prostě to tam na konci zůstalo a nejde s tím nic dělat. Solidní příběh, takovej normální, výborná hudba a závěrečný titulky, to už byla jen taková třešínka na tomhle jinak dost hořkým filmu. ()

Yoshimitsu 

všetky recenzie používateľa

Když se řekne mustang hned mi naskočí americké auto, na kterém je znak koně, takže to docela vystihuje tohohle nezkrotného krasavce. Pravda je, že Matthiasovu hereckou kariéru nemám vůbec zvládnutou, ale tady to zahrál hodně přesvědčivě a ukázal velké srdce. Tahle cesta nebyla vůbec lehká a Markýz je pašák. Dávám 80% ()

Renfield 

všetky recenzie používateľa

Když se potkají dva nezvladatelní, aby si vzájemně ovlivnili své životy. Zajímavý námět, jemuž by slušelo ubrat na vězeňském a naopak přidat na tom rodinném a kovbojském. Právě scény výcviku a postupného sbližování, patří k tomu nejlepšímu a scéna dražby je jejich očekávaným, za to velmi silným vrcholem. Při ní jsem Marthu v publiku hledal stejně usilovně, jako Roman. Těch několik návštěv a oživování minulosti sice mohlo jít ještě více do hloubky, přesto však dostatečně zaujaly. 75% ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (5)

  • Film se natáčel převážně v opuštěném vězení. Opuštěné bylo blízko aktivnímu, existuje i několik záběrů, které pocházejí z aktivního. V opuštěném byly vytvořeny všechny kotce a farma. A ve snímku si v roli strážců zahrálo i několik odsouzených, kteří prošli programem resocializace s koňmi. (sator)
  • Velká písmena D.O.C., která mají odsouzení na vězeňské uniformě, je zkratka Department of Corrections. Jde o vládní agenturu zodpovědnou za dohled nad vězni odsouzenými za trestné činy v rámci konkrétní jurisdikce (konkrétního státu). (sator)

Reklama

Reklama