Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ľudovítovi zavraždili neonacisti jediného syna. Kvôli nefunkčnému súdnemu systému sú však tí istí páchatelia prepustení na slobodu a Ľudo sa všetkými silami snaží dosiahnuť ich opätovné zadržanie. Bojuje s apatickou políciou, oportunistickou sudkyňou, ale aj s faktom, že svojho syna dostatočne nepoznal a nebol mu oporou. Čím viac sa sám viní za jeho smrť, tým viac sa rozpadá jeho vzťah s manželkou Zuzanou a dcérou Jankou. A tým úpornejšie sa snaží sám zasahovať do vyšetrovania. Keď sa však dozvie, že za synovou smrťou nestál náhodný útok extrémistov, ale organizovaná zločinecká skupina, uvedomuje si, že stojí proti nepriateľovi nad svoje sily. Pokúsi sa zachrániť aspoň to, čo mu ešte ostalo - vlastnú rodinu. (Continental film)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (122)

Defaultovna 

všetky recenzie používateľa

Osobne nemám rada slovné spojenie "na pomery súčasného slovenského filmu", ale niekedy sa tomu jednoducho nedá vyhniť. Takže na pomery súčasného slovenského filmu je Ostrým nožom dosť solídny kúsok, ktorého najväčšou devízou je osviežujúca absencia dialógov, ktoré neznesiteľne šuštia papiermi. Celé to pôsobí celkom prirodzene, herci hrajú čo im sily stačia, a robia to dobre. Čo tomu však chýbalo, bola väčšia príbehová konzistentnosť a učesanejšia dramaturgia. U mňa silné 3*. ()

Swannie 

všetky recenzie používateľa

Celkom som sa tešila, keďže to konečne vyzeralo na lepšie hodnotený slovenský film, realita však padla hlboko pod moje očakávania a ja som v kine zdesene pozerala nie len na plátno, ale aj okolo seba, či sa to ostatným ľuďom naozaj páči a len ja som divná. Fajn, uznávam, vizuál bol relatívne podarený. Roman Luknár hral ako jediný skvelo, akurát to nebolo veľa platné, keď každú scénu usekli skôr, než stihla dostatočne vyznieť a ja som tým pádom absolútne nemala možnosť stotožniť sa s náročnou situáciou jeho postavy. Nehovoriac o tom ako pateticky a prvoplánovo mnohé scény vyznievali, miestami som mala pocit, že nám omylom pustili nejaký zo slovenských seriálov. Bolo mi vyslovene nepríjemné a trápne to sledovať a musela som sa premáhať, aby som vydržala do konca. Na scény súdu nechcem ani len spomínať, tie boli asi najväčším fiaskom vizuálne aj obsahovo. Množstvo slovenských filmov v poslednej dobe pozostáva len z informácií nahadzovaných jedna za druhou, pričom divák nedostáva čas ich spracovať. Chýba autenticita a reálne emócie. A mnohým ľuďom to už asi stačí, čo je dosť smutné. No je to každého osobný názor, ktorý im nechcem brať, len… začínam mať pocit, že sa nezvyšuje kvalita filmov ale znižujú nároky divákov. V každom prípade, Ostrým nožom za mňa veľké sklamanie. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet EUR500,000 ($0,6milióna)Tržby Celosvetovo ▐ Videl som ukážku, navnadila a po Trhline som myslel, že príde ďalší slušne natočený Slovenský film. Nuž nakoniec to ostalo len v priemerných vodách. Skôr to vyznie ako na rýchlo upečený kalkul k určitým "krutým" udalostiam čo sa u nás odohrali o ktorých sa stále diskutuje v médiach. Veru škoda, mohlo to byť celistvejšie. Príbeh nám ponúkne len také drobky, je to skratkovité. Luknár sa aj snaží, aj ostatný herci v celku ujdu ale trpí to na nezručnosti tvorcov predať to lepšie, pútavejšie. /videl v kine: 60%/ ()

m.a.t.o. 

všetky recenzie používateľa

Smutné. Veľmi smutné. Mohla z toho byť dráma s hustou atmosférou, namiesto toho sme sa dočkali len akejsi demoverzie, v ktorej režisér absolútne nedokáže budovať napätie a pracovať s gradáciou jednotlivých scén. Napriek tomu, že Roman Luknár nepatrí medzi mojich obľúbených hercov, skôr naopak, musím uznať, že on jediný dokázal film ako-tak udržať nad vodou. 40 % ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Už můj druhý letošní slovenský film v kině a musím říct, že jsem spokojen. Emoce tu jsou velký, protože jsem rozuměl tátovi, který v jedné fázi filmu naráží na neskutečnou státní aroganci a linknavost. Film rovněž vnímám jeko kritiku právního prostředí na Slovensku. Jenom škoda, těch soudních scén, ty se mě zdály trošku zbrklé, ale jinak nemám výtek. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (12)

  • Tvorcovia spolupracovali s rodičmi zavraždeného Daniela Tupého. (cingi.t)
  • Vo filme možno počuť autentické nahrávky z programov z roku 2005, akými sú napríklad Rádiožurnál, vtedajšie správy Slovenskej televízie, ale aj prvá séria Slovensko hľadá SuperStar (vrátane známej skladby "Kým vieš snívať"). (GTS_PUNK)
  • Herec Dávid Hartl (Daniel Tupý), podobne ako vo filme Únos (2017), kde si zahral Róberta Remiáša, opäť zomrel násilnou smrťou. Obe jeho roly vo filmoch boli inšpirované skutočnými udalosťami. (Maarty von B)

Súvisiace novinky

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (viac)

Reklama

Reklama