Reklama

Reklama

Pračlovek

  • Česko Pračlověk (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Animovaný film Pračlovek rozpráva príbeh z obdobia, kedy sa po našej krajine prechádzali prehistorické zvieratá. Hlavným hrdinom je neohrozený jaskynný muž Dug, ktorý sa so svojím najlepším štvornohým priateľom Čuňákom snaží uchrániť svoj domov a kmeň pred veľkou hrozbou. Na ich územie totiž prichádzajú pokrokoví ľudia z doby bronzovej, v čele s lordom Bafoňom a Dugovi, a jeho priateľom zostáva posledná šanca – bojovať o svoje územie vo futbale s tímom Real Bronzio. Dokáže Dug presvedčiť a vytrénovať desať nemotorných praľudí, vyhrať zápas a získať späť svoje územie? (Cinemart SK)

(viac)

Videá (15)

Trailer 2

Recenzie (101)

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Typický anglický humor zůstal, takže jsem se mnohokrát zasmál něčemu nečekaně absurdnímu. Jenže příběh, na kterém byly tyhle ozdůbky nevěšeny, mi prostě připadal slabý. Ani animace mě nijak nezaujala. Tak nevím, třeba jen stárnu (anebo stárne Nick Park?). Prostě jsem čekal víc než průměrný animák (50%). ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že keby si "Early Man" zvolí trošku iný koncept, tak by to mohlo byť lepšie. Lebo reálne mám pocit, že príbehovo je to staré a známe, no súčasne sú tam aj veci, ktoré ma bavia. Minimálne vizuálny humor filmu je skvelý a veľakrát som sa pristihol ako sa na niektorých scénkach smejem. Áno, pripomínalo to miestami Flinstonovcov, ale nerušilo ma to. Futbalový zápas na záver je super a má pár dobrých momentiek, no povedzme si pravdu, vieme presne ako to nakoniec dopadne. Videli sme to veľakrát a moc nového to neprináša. Príbeh je dobre odhadnuteľný. Ale postavy sú podľa mňa na tom o dosť lepšie. Sú zapamätateľné, sú vtipné, sú celkom dobre napísané a hoci sú tu niektoré klasické typy, tak ma to vôbec neotravovalo. Najmä z titulu, že ma vedeli dobre pobaviť a srdce filmu je na správnom mieste. Animácie sú podľa mňa super. Aardmani sú v tomto smere veľmi talentovaní a vždy sa rád pozerám na filmy z ich dielne. A tento je opäť skvelo vyzerajúci. Možno nie najlepšie vyzerajúci, no stále dosť dobré animácie. Pre fanúšikov Aardmana je to povinnosť a myslím si, že aj fanúšikovia animovaných filmov si tu môžu prísť na svoje. Záleží len na tom, čo od filmu reálne očakávate. Nemám pocit, že by ma to nejako výrazne sklamalo. Ako celok to vypálilo podľa mňa dosť dobre. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

(mOnkey) 

všetky recenzie používateľa

Režisér za sebou může mít klidně desítky kvalitních filmů, ale jeho talent, jeho skutečná velikost se pozná podle toho, že dokáže natočit zábavný film o fotbalu. A Nick Park to s Pračlověkem dokázal, i když s výhradami. Jak všichni dobře víme mimo jiné díky knize Fotbal, zábavná stará hra od Kevina Keegana, neexistuje na světě nudnější sport než právě kopaná. Pračlověk se naštěstí nebojí si z ní mile utahovat, takže tu dojde na vtípky spojené jak s hráči, mnohdy pořádnými primadonami (svým vzhledem/chováním mají zřejmě do určité míry čerpat z reálných fotbalistů, ale nepoznal jsem pochopitelně nikoho), tak i s fotbalovými nešvary, jako je například simulování. Kromě toho se divák samozřejmě dočká i tradiční dávky britského humoru, který se však v českém dabingu (jinak mimořádně vydařeném) občas nepříjemně vytrácí. Naštěstí ale naše verze poskytuje dostatečnou náhradu v podobě kreativních vtípků na místech, kde se původně zřejmě vůbec nevyskytovaly nebo se dost lišily. Ale to si ověřím až při další projekci v původním znění, protože ačkoli Pračlověk nemá tolik památných momentů ani takový tah na branku jako Nickovy starší filmy, i díky řadě drobných fórků v druhém plánu obrazu a nápadité obrazové kompozici stojí za to vidět ho víckrát. 75% ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Fantastická expozícia a potom rutinná záležitosť. Ale v zásade zábavná. Nick Park si týmto asi splnil trošku sen. Aspoň ten futbalový. Zamrzí, že na to v akom prostredí sa to odohráva je to všetko veľmi priamočiare. Hoci invenčné nápady tu sú. Stále mám štúdio radšej keď je tam ovečka Shaun alebo Wallace a Gromit, ale za mňa sa o žiadnu tragédiu kupodivu nejedná. Čakal som niečo podstatne horšie. Skvelá oddychovka s fajn animáciou a pár dobre mierenými vtipmi. Ak to bude bežať v telke, neprepnem. ()

Chlo0opek 

všetky recenzie používateľa

Určitě zde bylo dost skrytých detailů a hlášek, které by vás mohly nalákat k tomu, abyste se na film podívali. Na druhou stranu to byl ten nejlacinější a nejhloupější námět ve spojení s pračlověkem. A s tím pak byly spojené právě i ty laciné hlášky a narážky, které zde teda zrovna nefungovaly. Se strašnějším námětem jsem asi fakt ještě nesetkal, ty (slabší) 3* jsou vážně hlavně za ty vtipné úseky děje... ()

Galéria (96)

Zaujímavosti (7)

  • Režisér Nick Park také sám propůjčil svůj hlas jedné z postav - Hognobovi. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. ledna v BFI IMAX v Londýně. (BMW12)

Reklama

Reklama