Reklama

Reklama

Americká filmová dráma, ktorú nakrútil Denzel Washington podľa hry Augusta Wilsona, ocenenej Pullitzerovou cenou. Niekto stavia ploty, aby ľudia nemohli dnu a niekto preto, aby nemohli von. Troy Maxson (Denzel Washington) odišiel z domu od svojho surového otca, keď mal štrnásť rokov. Živil sa krádežami, odsedel si trest vo väzení a keď stretol Bona, ten odhalil jeho talent basketbalového hráča. Troy hral za čiernu ligu, no nikdy sa nedostal do najvyššej súťaže. V 50-tych rokoch žije v Pittsburghu so svojou ženou Rose a synom Corym. Aby zaopatril rodinu, zarába si ako smetiar. Má ešte jedného syna z bývalého vzťahu, ktorý za ním chodí len preto, aby si požičal peniaze. To Troya rozčuľuje, pretože verí, že každý muž má povinnosť nájsť si vlastnú cestu a postarať sa o rodinu. Keď má Cory šancu dostať sa do vyššieho futbalového tímu, Troy odmietne podpísať žiadosť, pretože nechce, aby skončil ako on... (TV JOJ)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (158)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"SOME PEOPLE BUILD FENCES TO KEEP PEOPLE OUT, AND OTHER PEOPLE BUILD FENCES TO KEEP PEOPLE IN." ------------ Túto konverzačnú odyseu, kde sa jemne a hladko strieda rodinný pokoj s dialógovými vojnami značnej intenzity, dni nezištnosti s dňami postupného rodinného rozpadu, by lepšie nezahral a mnohostrannú kvalitu nepodržal na takej úrovni nikto iný, než Denzel Washington a Viola Davis. Neverím, že áno. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Ty vole tohle mělo takový slimáčí tempo, že jsem si až místy říkal, že se dívám na nějakej zpomalenej film nebo jsou ti herci zaseknutí. No nic další nestravitelná oscarovka. Jestli ovšem stačí halda oduševnělých negerských keců a rádoby hereckých výkonů k tomu aby si nějakej akademik u toho vyhonil, pak je všechno ok.10% ()

Reklama

HOCKEYKA 

všetky recenzie používateľa

Nádherná konverzačná záležitosť,hoci prvá polovica filmu takmer výlučne patrí Denzelovi a jeho monológom.Viem si predstaviť,aké ťažké musí byť pre človeka,ktorý na takýto ťažko stráviteľný oriešok nie je pripravený,zotrvať pri sledovaní tohto filmu až do konca a nijako mu to nejdem vyčítať,hoci hodnototenie ,,odpad"mi príde dosť prehnané a neverím,že takto hodnotiaci člen plytval šancami a videl viac ako prvú tretinu..Pre mňa je Denzel najlepším žijúcim hercom planéty a jeho neuveriteľne pôsobivý výkon v tomto filme ma v mojej bezhraničnej láske k nemu len utvrdil.Veľmi krásny a veľmi silný film,v ktorom herci predvádzajú čosi neskutočné.Len si to vyžaduje trocha viac pozornosti,trpezlivosti,sústredenosti a najmä to musíte milovať,proste milovať.... ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

|95%| Jedná se o ten typ žánru ukecané drama, které samozřejmě jen tak někomu nesedne. Mě to sedlo jako ulité. Podobně ukecané drama s Denzelem FLIGHT mi taktéž bravurně oslnilo. No, nyní k popisu tohoto vydařeného snímku FENCES. Hned od začátku mě to začalo bavit, Denzel Washington je pro mě naprosto skvělý herec a snad do každé role se dokáže vžít. Tohle byla jeho z nejlepších rolí, nepřehrával, uvěřitelné to bylo, prostě nemám slov. Prvních cca 30minut mě trochu z jeho žvanění bolela hlava, ale pak jsem si na to zvykl. Zaujalo mě to natolik, že mi v hlavě utkvělo dost útržků z jeho konverzací, jeho názorů, až jsem se nad tím i já osobně zamýšlel. Jeho nekompromisní konverzace s jeho mladším synem, nedokázal mu říct, že ho má rád, ale že je jeho povinnost se o něj postarat. Dále, odůvodnění jeho nevěry vysvětloval uvolnění od starostí a povinností, soužití rodiny. No, tohle je jeden z aspektů co na filmu oceňuji. Vedle Denzela tu máme snad každého, kdo zahrál na výbornou. Oba jeho synové, manželka, jeho nejlepší kamarád a i mentálně zaostalý bratr. Delší stopáž mi nevadila, i kdyby byl film o půl hodiny delší. Těším se, až si tento skvělý dramatický počin někdy zas pustím. Denzel opět exceloval a už nyní se těším na Equalizer 2! ()

Maq 

všetky recenzie používateľa

Tohle je asi vůbec první pravý nefalšovaný afroamerický film, který jsem kdy viděl. --- Zkuste si představit, že by vznikl ne český film o cikánech, ale že by se našli cikáni, kteří by s ohromnou profesionální jistotou napsali, zrežirovali a zahráli drama z jejich vlastního prostředí. Autenticky, bez extrémů, takoví, jací jsou (resp. byli před x lety). To by byla pecka, panečku! ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (5)

  • August Wilson, autor stejnojmenné divadelní hry z roku 1983, trval na tom, že filmovou verzi musí natočit afroameričan. Režie i hlavní role se zhostil Denzel Washington, který si tímto zopakoval svou roli z obnovené hry roku 2010, za kterou získal cenu Tony, stejně tak i Viola Davis, která si rovněž zopakovala svou roli. (Spidey3)
  • Keď sa Troy Maxson (Denzel Washington) bije so svojím synom na dvore za domom, používa baseballovú palicu. Môžete si ale všimnúť, že pri každom zábere ju drží inak. (Johnny.ARN)
  • Paramount Studios zvažovalo natočenie tohto filmu už v roku 1983, s Eddie Murphym. Nakoniec z toho nápadu upustili, pretože v roku 1987, keď by začalo natáčanie, bol už Murphy príliš starý. (Astonko)

Súvisiace novinky

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (viac)

Reklama

Reklama