Reklama

Reklama

Celý život bola Anna (Bel Powley) zatvorená uprostred chatrče a jej otec (Brad Dourif) ju učil, že je posledným dieťaťom v okolí, ktoré sa nestalo obeťou netvora, loviaceho deti. Keď sa po rokoch dostane do normálnej spoločnosti, začína zisťovať, že svet je v skutočnosti úplne odlišný od toho, ako si ho predstavovala. Kvôli nulovým informáciam o rodine sa dostane do opatery Ellen (Liv Tyler), ale ešte nevie, že má v sebe ukryté temné tajomstvo, ktoré sa čoskoro dostane na povrch. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (47)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Zmiešané pocity. Na jednej strane vizuálne dokonale prevedené, pričom ani samotný nápad rozhodne nie je na zahodenie, na strane druhej, z hororového hľadiska toho samotný “Wildling” príliš neponúka. Každopádne, nijak mimoriadne som sa nenudil, i keď tých “živších” scén, teda mohlo byť rapídne viac. Vďaka záverečnej “dvacke”, aspoň priemer .. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Priamočiary a béčkový námet môže jednoducho zakryť poznanie, že Wildling v sebe ukrýva viacero významov. Môže ísť o metafory strachu z akejkoľvek inakosti, problémov premeny tela dieťaťa na mladú ženu alebo polemiku nad odtrhnutím človeka od prírody. Keď príde k prvému zločinu, nie je dôležité, čo mu predchádzalo, ale že Američania môžu opäť chytiť do rúk zbrane a tým aj vlastnú predstavu spravodlivosti. Ide skôr o psychologickú drámu, než horor či fantasy, čo môže byť pre mnohých ďalším problémom akceptácie prístupu k látke. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Wildling je najlepšie nič nevedieť. Ja som nevedel ani len to, že v ňom hrá (a produkuje ho) Liv Tyler, takže som celý čas rozmýšľal, odkiaľ tú herečku poznám (fakt), takže prvú hodinu som sa nechal unášať dejom, ktorý nie je geniálny, ale ak neviete, koľká bije, tak ste príjemne napnutí a netušíte, o čo ide. Plus si k tomu treba pripočítať fajn kasting (Brad Dourif alebo veľmi zvláštna – myslené pozitívne – Bel Powley) a prostredie zaspatého mestečka, kde každý pozná každého, uprostred hlbokých amerických lesov, ktoré je stovky kilometrov vzdialené od najbližšieho rušného veľkomesta, kde nikto nepozná nikoho. Po 60. minútach sa začne hrať s otvorenými kartami a hoci som si myslel, že to následne bude nuda, práve čas pred finále (a samotné finále) ma presvedčili o tom, aby som, síce s prižmúrenými očami, ale predsa, prihodil štvrtú hviezdu. Hrozne sa mi totiž páčila atmosféra smútku a dezilúzie, ale aj to, že možno ešte i dnes sú na tejto planéte miesta, na ktorých sú lesy a hory také rozľahlé, že je stále možné, aby v nich do dnešných dní prežívalo... niečo. SPOILER Akurát som nerozumel Dourifovým myšlienkovým pochodom: najskôr ju miluje a vychováva ju od bábätka po puberťáčku, potom ju chce zabiť, ale nedokáže to a tak radšej zabije sám seba (ehm), ale prežije to (...) a následne ju zase ide zabiť, ale predtým jej chce z brucha vyrezať dieťa (!) a pre zmenu sa starať o to. SPOILER ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Celý svoj život bola Anna (Bel Powley) zatvorená uprostred chatrče a jej otec (Brad Dourif) ju učil, že je posledným dieťaťom v okolí, ktoré sa nestalo obeťou netvora, ktorý loví deti. Keď sa po rokoch dostane do normálnej spoločnosti, začína zisťovať, že svet je v skutočnosti úplne odlišný od toho, ako si ho predstavovala. Kvôli nulovým informáciam o rodine sa dostane do opatery Ellen (Liv Tyler), ale ešte nevie, že má v sebe ukryté temné tajomstvo, ktoré sa čoskoro dostane na povrch. - Vynikajúci horor z môjho oblúbeného subžánru, ktorý má len málo chýb. Tá najvýraznejšia musí udrieť do očí aj slepému, a síce to, že je to v podstate v rámci emócií a vývoja postáv úplne totožné s Let the Right One In, akurát zaradené do iného subžánru. Aj napriek tomu sa mi to páčilo, pretože sledovať ako sa ústredný charakter vyrovnáva s tým, že je monštrum, ma vždy baví. Technicky je to výborne zvládnuté a velmi dobre sa pozerá na exteriéry lesov a krásneho malomesta. Masky sú väčšinou podarené, len občas sa tvorcovia trochu sekli s CGI. Mám z toho dobrý pocit, a aj keď to bolo skôr na tri, kvôli tomu, že takýchto hororov vela nevzniká, tomu rád trochu pridám. + herečka z The Strangers + herec z Halloween, Halloween II a Cult of Chucky + herec z The Bay ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Gríma a Arwen se znovu setkávají ve filmu o ne až tak obyčejné dívce s nepěkným rodinným dědictvím. Wildling zaujme na první pohled díky nádherným exteriérům a pěkným záběrům kamery, avšak příběhově jde o plochý a místy hodně zmatený žánrový mišmaš, který velkou část stopáže vlastně neví, čím by chtěl být. Annina postupná metamorfóza není až zase tolik špatně provedená, ale například na rozdíl od tematicky podobného filmu jako Moje sestra vlkodlak tomu chybělo napětí či děs. Dramatická linie filmu byla rovněž plytká, takže jak už bylo řečeno - Wildling osloví diváka zejména vizuálem a účastí lotrovských herců, tečka. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (3)

  • Postava Anne (Bel Powley) má vo filme 16 rokov. Herečka však počas natáčania v skutočnosti mala 23 rokov. (Marceloo)
  • Natáčelo se v americkém státě New York. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2018 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama