Reklama

Reklama

Komorná

  • Česko Komorná (viac)
Trailer 1

Film je kórejskou interpretáciou románu Zlodejka od spisovateľky Sarah Walters. Je príbehom mladej ženy, ktorá sa stáva slúžkou tajomnej bohatej japonskej dedičky. Jej úloha však nespočíva v tom, aby jej slúžila. Je len súčasťou plánu ako sa dostať k jej majetku. (ASFK)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (268)

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Něžný příběh dvou dívek, které se začnou mít rády trochu víc, než je pro jejich pohlaví a společenské postavení obvyklé, doplňuje velmi solidní drama s několika překvapivými zvraty v ději. Atmosféra sexuální frustrace (při čtení erotické literatury) i sexuálního napětí (když se dívky sblíží) by se dala krájet. Vyhroceně emocionálně jsou ale natočené i scény s krutým strýcem, kdy se zdá, že dívka ze své zlaté klece nemůže uniknout a navždy už bude buď strýcovou poslušnou loutkou nebo obětí. Některé scény působily spíše jako sen. Zajímavý námět o vzpouře poslušných a pokorných, odvážné ztvárnění a precizní herecké výkony – tenhle film si mě získal svou jinakostí. ()

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Jako holka říkám: muhehehe (kdo viděl, pochopí), jako divák říkám: můj styl to úplně není, ale aspoň mi do seznamu zhlédnutých filmů přibyla korejsko-japonská erotická "kriminálka".;-) Jedna věc by mě ale zajímala, a to jak se liší reakce diváků v Evropě a na domácí půdě během (pro nás?) absurdnějších scén jako erotické čtení nebo pokus o sebevraždu alá teta, což je - alespoň tedy pro mě - pravděpodobně "nejgeniálnější" scéna filmu.XD ()

Reklama

kiddo 

všetky recenzie používateľa

S konceptem lesbického iniciačního softporna v režii stárnoucího chlapa se neodmyslitelně pojí očekávání jisté voyeuristické uslintanosti. Očekávání byla splněna víc než dostatečně, a pečlivě naaranžované polocelky s důrazem na čisťounkou estetičnost tak jakoukoli úvahu o rozdílu mezi fikčními prasečinkami určenými pro mužskou čumendu a lesbickou realitou zabíjejí hned v kolíbce. Rozmáchlou melodramatičností, které se kdovíjak daří být emocionálně děsně sterilní, mi to nejvíc připomnělo Troškovu blahé paměti Andělskou tvář, jen jak tu naštěstí nebyl za rozervaného milovníka Pomeje, tak se to dalo jakž takž ukoukat. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Ktovie, či veľkosť románovej predlohy neboli Parkovi prekvapivo na tiaž, určite sa mu podarilo perfektne zhustiť kostýmovú atmosféru a vybalansovať ňou digitálnu hĺbku. Skôr obmedzujú a mierne rušia prehnané peripetie, ktoré nemá plne pod kontrolou a nevie nimi súrodo kombinovať. Expresivita postáv potom vo vzájomnej diskrepancii chátra, v niektorých momentoch naopak prekvapí, ale chýba tomu dôvtip. A možno prefíkaná umelecká provokatívnosť. Určite tým ale nemyslím pritvrdenie lesbických scén, tie už dávno nie sú tabuizované, čochvíľa bude v kinematografii rafinovaných výklonkov erotiky tabuizovaných snáď viac v heterosexuálnej polohe. Ale to už je od témy. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Chan-wook Park dokáže namixovať úsmev, erotičnosť, drámu aj sadizmus do veľmi peknej a ucelenej skladačky. Scenáristicky a herecky prekonávajúce očakávania. Rôzne uhly pohľadov na rovnakú situáciu, hľadanie skutočnej pravdy z pozície diváka a aj príjemné vyvrcholenie príbehu robí z Komornej po Trilógií o pomste ďalší nadštandartný film. Kamera sníma nádherné prostredie, Park sa nebojí pritlačiť na pílu, zároveň si je režijne istý. Veľké množstvo režijných nápadov dovoľuje predĺženej verzií( tú som aj pozeral) trvať skoro tri hodiny bez akejkoľvek nudnej pasáže. Plný počet nie je z jednoduchého dôvodu. Nie je tam tá dravosť a ten existenčný determinizmus ako v trilógií o pomste. Tá bude u mňa zatiaľ stále neprekonateľný režisérov počin. Chobotnica nádherne dvojzmyselná a hudba etericky pod kožu sa derúca. Taký iný film o láske a podvodníkoch. ()

Galéria (219)

Zaujímavosti (7)

  • Timeline: Natáčení začalo 15. června 2015 v Kuwaně v Japonsku. Poslední klapka klapla v poslední říjnový den. Natáčelo se v Japonsku a Jižní Koreji. Film si odbyl premiéru 14. května 2016 na filmovém festivalu v Cannes. Do kin se pak podíval prvního června. (Hal_Moore)
  • Film byl v Jižní Koreji natolik populární, že tisíce fanoušků zaplnily veřejný prostor odznáčky, samolepkami, nášivkami a všemožnými podomácku vyrobenými předměty. [Zdroj: Refresher.cz] (Duoscop)
  • Vo filme sa objavia okrem plynového zapaľovača aj náramkové hodinky Seiko Solar, čo je však v roku 1930 nemožné. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama