Reklama

Reklama

Westworld - Dveře

(séria)
  • USA The Door (viac)
Trailer 2
Sci-Fi / Thriller / Western / Dráma / Mysteriózny
USA, 2018, 10 h 35 min (Minutáž: 58–91 min)

Tvorcovia:

Lisa Joy, Jonathan Nolan

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrajú:

Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, James Marsden, Talulah Riley, Katja Herbers, Ed Harris, Jonathan Tucker, Jeffrey Wright, Neil Jackson, Brian Ames (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Videá (16)

Trailer 2

Recenzie (111)

kenkaku 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Propad. Začíná to slibně. Náhled do "kolonie" a k Samurajům je úžasný. Řekl bych dokonce, že i nejlepší částí řady. Jakmile se ale série přehoupla do druhé poloviny, byla to tragedie. Bohužel ta snaha vycucat z tématu ještě něco navíc je znát a ten chaos a překombinovanost je opravdu otravná. Díl "s indiánem" naprosto o ničem. Navíc chybí "závěr". Závěr v tom smyslu v jakém končila první řada. Rozkrytí precizního a jasného přepínání mezi časovou liní "současnost", "před 30ti lety" a "před 35ti lety"... tady je to už jen bordel. Navíc se znatelně ubralo na syrovosti = nastává posun k mainstreamu (jako ve trůnech) ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nedá sa nič robiť, woooooow efekt raz a navždy zmizol s posledným záberom prvej série. Som ale rád, že sa tvorivý manželský tím vydal neprebádanými cestičkami a nesnažil sa silou mocou uchovať atmosféru prvej série. Má to za následok stratu mnohých fanúšikov, mne ale osobne snaha a riziko ísť ďalej vyhovuje vic ako opakovanie overeného receptu. Občas zybtočne akčné, občas zbytočne dejovo prekombinované, ale čo sa týka filozoficko ontologických a psychologických a neviem akých ešte otázok sa išlo viac do hĺbky, len to trochu zaniklo v hluku až príliš veľkého množstva vypálených guliek. Chce to maratón prvej a druhej série, aby si človek všetko dokázal v hlave poriadne utriediť. Inak WW2 sa má k WW1 asi ako Matrix Reloaded k Matrixu a myslím, že aj preto pre viacerých sklamanie, pre iných naopak obšírnejší ponor do nastavenej problematiky. Pravdu ukáže tretia séria... VIDENÉ ZNOVA 5/20: Rozhodne je druhá séria stvorená pre opakované pozretie, tu sa nedá nič robiť a možno aj preto má kontroverznejšie hodnotenia. No a najlepšie si obe série dať krátkopo sebe a vyzbrojiť sa tak na tú tretiu. Momentálne mám celý tento fikčný svet viac utriedený a aj som si ho viac užil. Dokonca som docenil aj paralely vzťahov rodič-dieťa (ale aj partner), ktorý je tu rozoberaný u viacerých dvojíc a je akýmsi emocionálnym tmelom celej série. ()

Reklama

Motinski 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

2. séria začala s výrazne odvážnejším tempom. V tej prvej sme boli svedkami ako krásne sa dá spojiť pomalé rozprávanie, epickosť a dôraz na postavy. Druhá odkrýva tajomstvá ktoré sme zatiaľ ako diváci netušili, no na druhej strane dostávame viac ďalších otázok ako odpovedí. Príbeh je občas mätúci ale stále ma to baví. Všetko začína byť akčnejšie, pri postavách viac povrchné, no svojské čaro aké Westworld má zatiaľ nezmizlo.  7/10 ()

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Už slabšie ako prvá westernova sci-fi séria. Seriál ma už tak trochu prestaval baviť a pozeral som ho pomerne dlho. Nejako mi nesadlo japonské prostredie a postavy. Som sám zvedavy ako sa zakončí westworld v tretej serií. Ktorú si ale pozriem až keď si aktivujem Hbo Go a to bude poriadne ďaleká budúcnosť. 3* ()

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Slyšel jsem na druhou sezónu všemožné nadávky, jak byla strašná, atd. A ano, ze začátku jsem si taky myslel, že půjde jen čistě o pomstu a zabíjení lidí. Kdepak! Celá série se sice nese v Bernardových vzpomínkách a sem tam se v nich zaměří i na jinou dějovou linku (příběh o indiánovi naprosto fenomenální), ale pořád se dloube ve filozofii a pořád dokáže neskutečně překvapit, i šokovat. Samozřejmě, možná jsem měl taky z první série lepší požitek, ale ani tady si nemám moc na co stěžovat. Maximálně na nejistější rozjezd. ()

Galéria (316)

Zaujímavosti (14)

  • Dolores (Evan Rachel Wood) má na sobě větší množství střelných ran, ale poté, co ve Výhni společně s Bernardem (Jeffrey Wright) vstoupí do sekce simulátoru pro Delose, má opět jen průstřel ramene a boku. (Mufuck)
  • V úvodu epizody zazní skladba „Seven Nation Army“ od kapely White Stripes. (Epistemolog)
  • V této epizodě několikrát zazní skladba „Rotten Apple“ od kapely Alice In Chains. (Epistemolog)

Reklama

Reklama