Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý nemecký počítačový mág Benjamin (Tom Schilling) je tak trochu outsider. Vo virtuálnom svete sa zoznámi s charizmatickým Maxom (Elyas M'Barek) a jeho priateľmi Stephanom (Wotan Wilke Möhring) a paranoidným Paulom Makesom (Antoine Monot Jr.). Tí Benjamina pozvú, aby sa pripojil k  hackerskej skupine, ktorá sa chce zviditeľniť na svetovej scéne. Pôvodne malo ísť o neškodnú zábavu, ktorá im všetkým vylepší profily. Chvíľu to vyzerá, že všetko je v poriadku, dokonca sa Benjaminovi darí zoznamovať sa s atraktívnou Marie (Hannah Herzsprung). Potom sa však čosi pokazí, skupina sa dostane do hľadáčiku polície, na čele s detektívkou Hanne Lindberg (Trine Dyrholm). Z Benjamina sa z noci na deň stane jeden z najhľadanejších hackerov na svete... (Martyska)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (133)

kachie 

všetky recenzie používateľa

Výborný soundtrack! (Royal Blood, Boys Noize, Fukkk Offf...). Tom Schilling vyzerá ako kombinácia Jamesa McAvoya a Edwarda Nortona (čo určite nebola náhoda :D ). Strhávam bod za niektoré klišé, zjednodušenia a snahu napodobniť americkú produkciu. Ale inak super, celý film ubehol anineviemako, veľa kreatívnych nápadov, dobrá téma, fajn zvraty atď... P.S.: Robia sa ešte nejaké nemecké filmy, kde nehrá Elyas M'Barek, alebo len ja mám naňho také štatie? :D ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Rok 2014, ruskí hackeri sú údajne tým najhorším čo svet pozná (migrácia a reroristické útoky už ľudí unavujú), Rusi ovplyvňujú voľby v tak technologicky vyspelej mocnosti akou sú Štáty nacistické (áno, priatelia v tej istej dobe ako celý svet masívne atakuje dezilúzia a technologickej vyspelosti tejto krajiny ruskí hackeri ovplyvňujú to na čom si spomínaná krajina zakladá najviac - údajnú demokraciu a ľudským ovciam nie je smiešne že technologická veľmoc nedokáže uchrániť údaju svojich zákazníkov ((konkrétne Majkrosoft a ich XBOX)) a takto ich zruší partička násťročných hackerov závislých na liekoch, drogách a alkohole). Tým sa dostávame k ďalšiemu zlomovému momentu vo filmu určenom na brainwashington tínedžerských bezmozgov aké je to cool fetovať, zneužívať lieky a sedieť na zadku a nič vo svojom trápnom živote nedokázať, okrem pravidelných úvahách o tom ako ich generácia, ktorá nevie naštartovať ani kosačku na trávu naštartuje revolúciu... Až o 4 roky sa udial ozajstný ruskí hackerskí útok, keď 12.decembra vyhrala CSKA Moskva na štadióne Realu Madrid 0-3. Opäť tradičná irónia v komentári k filmu, ktorý opäť vystihol dokonale jeden z mojich obľúbených užívateľov - svižný film s obrovským množstvom nelogických krokov, takže naviac ako na 3* to u mňa rovnako nevytiahol. ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Slušne natočený film z Nemecka. Príbeh však neobsahuje dostatočný počet prekvapivých alebo nečakaných momentov. Hlavne som bol prekvapený, že ako jednoducho vyriešili chytenie pána „MrX“. PS.: E. M´Barek opäť hrá svoju obľúbenú postavu, alias Zeki Müllera z „F.J.G.“. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Hackerství a další počítačové triky, to všechno jde mimo mě a upřímně řečeno nerozumím touze nabourat se někomu kamkoliv a dělat tam maglajz. Pokud to tedy není ideologicky podbarvené. A to přesně dělá skupinka hackerů, kteří se chtějí vyrovnat králi všech počítačových zločinců, který má přezdívku MRX. Vedle toho se tu ještě odvíjí příběh outsidera, který díky svým schopnostem vystoupá ńa pomyslný hackerský vrchol. Bavilo mě to hodně, protože tu bylo všechno, co ke krimi-thrilleru patří a IT analfabetům, jako jsem já, tu byla počítačová kriminalita podána srozumitelně a poutavě. Třeba ztvárnění komunikace hackerské komunity bylo vyloženě perfektní. V závěru mě dostalo několik zvratů, kdy jsem si vlastně až do samotného závěru nebyl jist, jak to tedy vlastně je. Sedli mi i herci, takže k absolutní dokonalosti chyběl jen malý kousek. Vůbec nechápu, proč jsou podobné perly našimi distributory ignorovány. 90% ()

Doomcourier 

všetky recenzie používateľa

Drama to bylo slušné, příběh byl opravdu zajímavý a nepustil. Připadalo mi to jako německé La Casa de Papel z kybernetického prostředí. Herecké obsazení mě (jakožto velkého fanouška seriálu Dark) potěšilo. Nejvíc mně vadili dějové nedokonalosti, kterých bylo opravdu hodně, takže nemůžu hodnotit více hvězdami. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (4)

  • Filmovanie snímky prebiehalo vo viacerých miestach v Nemecku, predovšetkým v mestách Berlín a Rostock. (MikaelSVK)
  • Název filmu Who am I odkazuje také na UN*Xový program (whoami), který je ve filmu několikrát použit. Tento program slouží pro zjištění identifikace právě probíhající session (zjednodušeně: vypíše jméno uživatele). (maxXxic)
  • Písnička, která hraje v 11. minutě, je „Love Me Hate Kiss Me Kill Me“ od Fukkk Offf. Ve 40. minutě hraje „Rave Is King“ od Fukkk Offf. V 51. minutě pak hraje „XTC“ od Boys Noize. (Duoscop)

Reklama

Reklama