Reklama

Reklama

VOD (1)

Dve najlepšie kamarátky z Winnipegu, ktorých jedinou zábavou je hranie sa s mobilom a cvičenie jogy, pracujú v malom obchode. Táto práca ich nebaví, ale keďže obchod patrí rodičom jednej z nich, robia si čo chcú. Keď dostanú pozvánku na párty so staršími žiakmi z ich školy, začnú sa predčasne radovať, lenže neskôr sa dozvedia, že musia v ten večer pracovať. To však neznamená, že to bude len ďalší nezáživný večer strávený v obchode s minimom zákazníkov. V ich meste sa totiž prebudí tajomné zlo, ktoré bolo v Kanade ukryté viac ako 70 rokov. Otázkou je však to, či sa dvom neschopným tínedžerkam a pochybnému detektívovi podarí toto zlo zastaviť a zachrániť tak Kanadu pred hroziacim nebezpečenstvom. (Marceloo)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (66)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Wunderbar!“ Kokoooos, to čo bolo??? Ale nie, teraz vážne. Kevin Smith sa síce preslávil ako režisér konverzačných komédií, v ktorých sa postavám nezavrie pusa, ale mne sa viac páčia jeho hororové pokusy. Po vynikajúcom Krvavom štáte, ktorý bol smrteľne vážny a temný, sa Kevin vrhol na Mrožieho muža. Ktorý už až taký extra temný nebol. Ponúkol viacero nezabudnuteľných, hnusných výjavov a niektorí diváci, vrátane mňa, ho prirovnávali k beštiálnej Ľudskej stonožke od Toma Sixa. Pár vecí mi vadilo (najmä humorné vsuvky). Reakcie boli správne búrlivé, škandalózne a kontroverzné, čo bolo zrejme presne to, čo chcel a tak sa vrhol na rip-off. Film s „jednotkou“ spája nielen postava absurdného súkromného detektíva (Johnny Depp v jednom z najhorších výkonov svojej kariéry), ale i postavy dvoch kamošiek, mladých trubiek, ktoré sa v Mrožom mužovi mihli ako predavačky vo večierke. „Dvojka“ je komplet o nich, okrajovo sa spomenú udalosti ohľadom Justina Longa a hor sa na nový prípad, do ktorého znova strká svoj nechutný nos obskúrny Depp. Tento film sa na horor ani len nehrá, je to čisto WTF komediálna záležitosť s pár krvavými nápadmi. Chápem, čo sa divákom na tejto snímke nepáči, ale mne sa práveže TO na „Jógových blbkách“ páčilo. Bizarný scenár je plný neuveriteľne hovadských nápadov. Veľa tomu dáva i ústredné babské duo (dospievajúce dcéry Johnnyho Deppa a Kevina Smitha!), ktoré sú presne také bláznivé a pojašené, aké mali byť a kým iných to možno iritovalo, ja som sa v ich spoločnosti cítil dobre. Veľakrát mi to pripadalo až tak, že sa v niektorej scéne mali tváriť vážne, no proste im to nedalo a uprostred scény vybuchli do smiechu (a režisér to tam nechal). Yoga Hosers je typická smithovská konverzačka (do ktorej sa ešte ako bonus pridala Deppova bývalka a matka jeho dcéry) s tomu odpovedajúcimi silnými hláškami a dialógmi („Vy ešte máte menštruáciu?!“ alebo „Vypadni odtiaľto. Rozmazávaš mi tu svoju perverznú energiu.“). Každopádne ma mrzí, že sa Smith rozhodol nenakrúcať čisté horory a radšej nakrúca hororové čudá s humorom. Ak by sa totiž úplne zbavil humoru, možno by ho z toho bolelo srdce, ale myslím si, že by potom bol schopný nakrútiť budúcu hororovú klasiku. ()

J*A*S*M odpad!

všetky recenzie používateľa

OK, takže Kevin Smith se rozhodl, že v rámci boje proti studiovému mainstreamu bude točit už jen sračky. K tomu mu gratuluju, jako tvůrce mě tímto přestává zajímat. Odpadové hodnocení si bez ohledu na řemeslnou kvalitu nechávám pro snímky, jejichž samotná existence mě uráží. To je přesně tento případ. ()

Reklama

hansel97 odpad!

všetky recenzie používateľa

Snažil jsem se brát Yoga Hosers s nadhledem a i jsem se na ně těšil, ale strašně mě film zklamal. Bylo mi jasné, že to bude příběhově naprostý úlet, ale tohle není úlet, tohle je kravina prodávaná jako nějaký hlubokomyslný kousek. Výkony jsou všechny parodické a praktický nic nefunguje, ať už vizuální efekty, tak jakýkoliv vtípek. ()

juta 

všetky recenzie používateľa

Divím se, že Kevin Smith se vydal na takovou prapodivnou fantasy dráhu, když by mu stačily "povídací" filmy. No už Mroží muž byl dost mimo jeho běžné dráhy a Yoga je takové pokračování, které slavit úspěchy nemohlo, ale zase na druhou stranu se u toho zase člověk nenudí a prckové Wundebárové tomu docela dávají. :D ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Dvě pubertální, jógu cvičící blbky závislé na chytrých telefonech vs. čerstvě rozmražený führer imitující hlas hollywoodských hvězd a jeho naklonování klobásoví mininácci naplnění zelím a odhodláním vstupovat do řitních otvorů. To vše v Kanadě.. Ano, už podle vyčerpávajícího popisu zápletky je jasné, že je to z 90 % blbost a zbylá polovina je sračka, ale rozhodně po panu Smithovi nežádám, aby si před nás klekl a řekl: „Sorry aboot that.“ Ocenil jsem kvantum popkulturních odkazů, uctil svatost svobody tvůrčí nezávislosti a pobavil se jak protikanadským vyzněním (celek), tak protiamerickými detaily (triko s nápisem Red, White, but Never Blue). Gay LaPointe s putujícími bradavicemi se navíc chvilku viděl s dcerou, zazněla rocková coververze kanadské hymny, Nazi Osment přesvědčil, že by se už nevlezl ani do kalhot maršála Göringa a režisér si drobátko postěžoval na ty zlé hajtující kritiky. Očekávám, že završení trilogie True North (Moose Jaws, něco jako Čelisti se soby) už naláká jen režisérovy hardcorové fandy, otrlé zvědavce či zoofily a recenze budou hodně kruté. I když, kdyby dali zase dohromady Goalie Golema, nebude jich tolik.. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 24. ledna 2016 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčení skončilo 12. 1. 2015, poslední natáčecí den se dělaly převážně efekty. (kellne)

Reklama

Reklama