Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval malé město Texarkana, tzv. "Vraždy za měsíčního svitu" začaly znovu. Jde o imitátora anebo je za tím něco zlověstnějšího? Osamělá středoškolačka se svými temnými tajemstvími by mohla být klíčem k dopadení vraha. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (143)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Na jar v roku 1945 sa v malom meste Texarkana na hranici Texasu s Arkansasom udiala séria strašlivých vrážd spáchaná maskovaným vrahom, známym ako Fantom. Tri hrôzyplné mesiace sa Fantom zakrádal tmavými uličkami Texarkany a sledoval mladé páry, ktoré na odľahlých miestach hľadali súkromie. Tam ich chladnokrvne vraždil. Tieto vraždy razom skončili tak náhle ako začali. Došlo i ku niekoľkým zatknutiam, ale vrah nebol nikdy dolapený. Mnohí si mysleli, že Fantom s vraždením prestal a v kľude dožil svoj život na slobode. Lenže po viac ako polstoročí sa Fantom v Texarkane objavil znova. Kto je tajomný vrah s maskou na tvári, čo surovo zabíja svoje obete? ** ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Už som myslel že to už nikdy nepoviem,konečne vrah z ktorého išiel strach,odhodlanosť zabíjať a cieľavedomosť preraziť z niečím novým.Tá jeho maska bola jednoduchá a práve tam vidím silu,lebo bola realistická.Bolo tu pár nezmyslov,ktoré ma otravovali,ale žiadny slasher sa im nevyhne. Vraždy boli vynaliezavé a vrah si ich užíval.Len tých náhôd tu bolo veľa aj po scenáristickej stránke mal pár nedostatkov. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

V lete roku 1946 v malom mestečku zvanom Texarkana, došlo k množstve brutálnych vrážd mladých, zamilovaných párov, ktoré mal na svedomí neznámi muž v maske. Vraha sa nikdy nepodarilo dolapiť. Od roku 1976 si miestny každoročne na Halloween pripomínajú vyčíňanie zabijaka, sledovaním kultového hororu, ktorý im navždy pripomína tieto hrôzostrašné činy. Podaktorí veria, že vrah neustále, beztrestne kráča po uliciach Texarkany, pričom čaká na svoju príležitosť, aby opäť "udrel", a opätovne nahnal strach obyvateľstvu. Na Halooween 2013 sa história zopakuje. Vrah na smrť dobodá mladého muža, no dievčinu púšťa. Chce od nej jedinú vec. Zanechať odkaz, že je späť! Zaujímavé, ako každí divák vidí všetko po svojom. No mne veru tento slasher nijak mimoriadny neprišiel. Vraždy až na tú "trumpetu" (čo som teda vôbec nepochopil, aký to malo zmysel) absolútne bez nápadu. "Kudla" v ruke "cáák, cáák, cáák", pištoľ v ruke, "bum, bum, bum", jak na divokom západe. Pár gore scén síce pekných, ale že by som padol na riť od zaliatia krvou, to teda ťažko. Priznávam, že ma úvod veľmi zaujal, dostatočne navnadil a záver rozuzlením prekvapil, no "Town That Dreaded Sundown", nie je v spoločnosti sebe podobným, žiadny preborník. Pointu nebudem radšej komentovať, lebo to by som musel o hviezdu dolu, a to už by mi tunajší "fajnšmekri" hádam aj neodpustili (opäť) - 55%. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Originál jsem neviděl, ale tohle pokračování/remake není vůbec špatné. Úspěšně vás přesvědčuje, že je podle skutečných událostí (i díky zajímavému zapracování původního filmu do příběhu), napíná ohledně identity vraha (přičemž podezřelých je hromada), naservíruje obstojné množství nepříjemných vražd, disponuje fešnou a docela sympatickou hrdinkou a i vizuálně to vypadá k světu. Spokojenost. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Málokedy sa stáva, že remake kvalitného hororu sa vydarí ešte lepšie než originál, ale tu sa to minimálne o kúsok podarilo. Tam kde bol pôvodný "The Town That Dreaded Sundown" skôr nenápadný, realistický, s mrazivým nádychom a surovou atmosférou, je jeho upgradovaný remake zase zábavnejší, svižnejší, modernejší a doplnený o nejaké to nové dianie a fakty. Ináč sa to podobne ako pred 38 rokmi pohybuje v rámcoch malomestského krimi slasheru a pre mňa je pozitívom tiež to, že vďaka tejto novinke sa možno dostane viac pozornosti aj neprávom prehliadanému originálu. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (5)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 18. září 2014 na 10. ročníku Fantastic Fest v Austinu v Texasu. (Terva)
  • Kvůli natáčení byla hlavní ulice v Texarkaně 12. června vyzdobena na tři dny do vánočního hávu. (Terva)

Reklama

Reklama