Reklama

Reklama

Ich ríša. Jeho kráľovstvo. Veľkolepé prerozprávanie Nového zákona sleduje putovanie Božieho syna Ježiša Krista a jeho učeníkov, od panenského počatia panny Márie, Ježišových prvých zázrakov a získavania tisícky nasledovníkov, až po Spasiteľovo ukrižovanie, zmŕtvychvstanie a založenie kresťanskej cirkvi Pavlom z Tarsu... Celovečerný film Son of God (2014) vznikol s použitím materiálu nakrúteného pre vysoko oceňovaný desaťdielny televízny seriál The Bible (2013), desaťhodinový hraný dokument o stvorení sveta podľa biblických príbehov zo Starého a Nového zákona, ktorý pre History Channel režírovali Christopher Spencer, Crispin Reece a Tony Mitchell. Biblické a historické postavy v oboch dielach stvárnili rovnakí herci, pričom v postave Krista vyniká sugestívny a charizmatický portugalský herec Diogo Morgado. (TV JOJ)

(viac)

Videá (16)

Trailer 1

Recenzie (42)

stuntmanMIKE odpad!

všetky recenzie používateľa

pred týmto filmom som zažíval vnútorný rozkol a rozmýšľal ako ho idem poňať. Či budem brať ohľad na to, že je to proste kokotina alebo budem v tej kokotine hľadať pozitíva typu - spracovanie. Potom som si uvedomil, že najlepšie to bude asi pozrieť a potom sa rozhodnúť. No... tak musím povedať, že tvorcovia to zobrali pekne od podlahy a vypustili do sveta komplexný biblický prehľad AJ S EFEKTAMI !!!! Horšie bolo, že sa nevyhli už typickej chybe pri biblických filmoch. Ako hercov totiž najali kostolných dobrovoľníkov z gitarami, v sandáloch, s náramkami priateľstva a debilným úsmevom, ktorý nikdy nemizne, pretože ONI majú v srdci Boha. A tak vznikol film, ktorý je síce vizuálne celkom na úrovni, avšak všetkým ostatným sa podobá svojím predchodcom... Tie trpiteľské ksichty hlavných postáv, to nechutné, nereálne a "správne" správanie hlavných postáv bolo proste k zblití. Tam bolo jasné, kto financuje túto zmesku sračiek. Po veľmi dlhej dobe (vrátane neuveriteľných 17tich prestávok na cigaretu, počas ktorých Boh skúšal moju vôľu dopozerať to) som to dopozeral a rozhodol sa, ako naložím s hodnotením. Je to jednoduché... fantasy to nie je, pretože veľké množstvo Adamových potomkov verí, že toto tu skutočne na tejto konkrétnej Zemi bolo... Chudák Bilbo Baggins... no čo už...nemal takú reklamu. No a keď niekto natočí trojhodinový film o veľkom, polotvrdom, smradľavom, popraskanom hovne, kde tomu hovnu dodá kulisy, komparz, efekty a výpravu... furt to bude len film o hovne.... ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Ale co kurva blbnete? Vždyť je to boží!!! Nebo tak dobře není, ale to je fuck. Místy mě ta demagogie i docela bavila. Nicméně musím konstatovat, že na to aby tvůrci natočili přesvědčivější otrocky pojatý biblický příběh, tak by k tomu potřebovali lepší a přesvědčivější fanatický služebníky boží (rozuměj herce) než tu bandu žebráckých ochotníků kterou pravděpodobně schrastili před nejbližším pracákem...Prej, že Gibson se může z umučením krista zahrabat...Tak to mě teda upřímně pobavilo. Fakt že jo.20% ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nový zákon z rýchlika, len pozliepané čriepky, ktoré predtým patrili súrodému celku. Udalosti sú len náhodne vybraté a dokonca nejdú ani v časovej postupnosti. A čo je najhoršie, každý veriaci, ktorý aspoň počul okrajovo o týchto činoch, si hneď uvedomí: ale nestalo sa to inak? Nepovedal to náhodou inak, lebo napríklad len výrok „Dám svoj kameň prvému mužovi, ktorý mi povie, že nikdy nezhrešil“ doteraz nikto nikdy nepočul. A aj vzkriesenie Lazara a povestný výrok "Lazar, vyjdi von!", je vymazané, Lazar von nevyšiel, Ježiš vstúpil do hrobu sám. Tvorcovia si proste dovolili len tak meniť Kristove výroky i celé situácie a čo je najhoršie - sami sa považujú za veriacich. Len pri tom natáčaní zabudli akosi prečítať aj pasáže z Biblie a venovali sa svojej abstrakcii. ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Moderně zpracovaný příběh o Ježíškovi, který se nikdy nestal, nebo se přinejmenším stal trošku jinak. A tím trošku myslím hodně. Dokonce tak hodně jinak, že by nám nakonec zřejmě vznikl jiný příběh. A kdoví, jestli by tam byl vůbec Ježíšek, ba dokonce by v něm figuroval Bůh. Seriál o Bibli jsem neviděl, protože je na můj vkus příliš dlouhý. Nejčtenější knihu světa Bibli mám již pár let rozečtenou, ale jsem stále ve Starém zákonu, někde ve třetině knihy, takže to než Bůh bezkontaktně obtěžká Pannu Marii (dodnes nevím, jak to udělal) mám teprve před sebou. Celkově očekávám, že mě v četbě ta záživnější část teprve čeká. Na tomto snímku je rozhodně nejlepší hudba. Věřím, že ta by označení božská klidně snesla. Dělá z nezáživných scén scény působivé a celkově razantně zvyšuje kvalitu snímku. Respektive skrývá jeho nedostatky. Nejvíce mi na snímku vadilo obsazení, protože sympaťáků tam tedy nebylo mnoho. Jinak je samozřejmě hrozně fajn vědět, proč se slaví ten a ten křesťanský svátek, takže bez ohledu na pravdivost tehdejších událostí je film rozhodně přínosný. Na můj vkus tedy místy tlačí na pilu až moc a svoji víru divákům vnucuje, ale asi je to tak správné. Celkově film nehodnotím vysoko, ale odpad by byl asi příliš kruté hodnocení a já neplánuji skončit v pekle. ()

KrestanFilms 

všetky recenzie používateľa

Další z verzí, kde se autor Biblí spíše inspiroval. Ale film je zcela chronologicky překopaný, jakoby nesourodý a téměř všechny události se ve skutečnosti staly jinak - to ale autorům vůbec nevadí. Navíc Ježíš v podání tohoto herce... je opravdu jen člověk. Toto dílo rozhodně dále nedoporučuji. Jednu hvězdu dávám pouze za byť silně překroucené, tak přece jen poselství. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (12)

  • Film mal úspech v pokladniach a zarobil 70 miliónov dolárov pri rozpočte 22 miliónov dolárov, čím sa stal v dobe vydania siedmym najzarábajúcejším kresťanským filmom všetkých čias. (Arsenal83)
  • Roma Downey o pohnútkach natočiť tento film: "Myslím si, že tento film je veľmi dôležitý, najmä pre našu novú generáciu, aby spoznali a pochopili Ježiša, aby mali možnosť vidieť, aký úžasný človek to bol a ako veľmi Boh nás miloval, že nám poslal Ježiša." (Arsenal83)
  • Keď je Ježiš (Diogo Morgado) v piatok večer v synagóge, kantor spieva súčasnú piatkovú večernú modlitbu „Lecha Dodi“. Túto modlitbu zložil v 16. storočí rabín Šlomo Halevi Alkabetz, asi 1500 rokov po Ježišovej dobe. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Televizní Ježíš vstane z mrtvých na plátnech kin

Televizní Ježíš vstane z mrtvých na plátnech kin

27.11.2013

Můžete za tím vidět snahu tvůrců vytěžit ještě pár dolarů z už tak úspěšného projektu. Ale možná jde jen o to, aby bylo slovo Boží zprostředkováno dalším divákům. Ehm. Tak nebo tak, stanice History… (viac)

Reklama

Reklama