Reklama

Reklama

Noční směna

  • USA Last Shift (viac)
Trailer

VOD (1)

Jessica Loren (Juliana Harkavy) je bežná, radová policajtka, ktorá dostáva počas prvej nočnej služby pomerne jednoduchú úlohu. Do nasledujúceho rána má postrážiť jedno z prázdnych policajných oddelení v mestečku Sanford, ktoré je úplne odpojené od núdzovej linky "911". Keď už sa zdá, že splnenie daného rozkazu od nadriadeného bude obyčajnou rutinou, nečakane zazvoní telefón, v ktorom mladá žena v ohrození žiada o pomoc. Rozkaz pre Loren znel ale jasne a stručne: policajné oddelenie nesmie za žiadnu cenu opustiť. Ani keby ožili "steny", ktoré boli svedkami mnohých, niekedy až krutých zverstiev. Odbitím polnoci sa mladá policajtka ocitne vo väčšom nebezpečí, než by bola ochotná sama sebe pripustiť. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (137)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Last Shift by sa toho dalo vyčítať mnoho. Doslovne nulová originalita v čomkoľvek, využívanie snáď všetkých obohraných duchárskych klišé (tajomné telefonáty, scéna v tme s baterkou, hlasy na chodbách atď. atď. atď.), ale prečo to vlastne robiť? Faktom totiž je, že to o čo sa Last Shift snaží – postrašiť, robí veľmi obstojne a o viac sa tu nikto nepokúšal. Po dlhej dobe duchársky horor, ktorý dokáže nahnať pár znepokojivých pocitov a priniesť pár funkčných zimomriavkových scén. Na malom priestore jednej policajnej stanici, takmer iba s jednou herečkou, evidentne za pár dolárov. DiBlasi tu dokáže aj z minima vyťažiť maximum a v úplne tuctovom námete navodiť solídnu atmosféru. Byť v závere o niečo odvážnejší, vrátane aspoň čiastočného rozpracovania toho stokrát videného twistu neváham a idem s hodnotením aj vyššie. Po pár hodinách si na Last Shift asi nikto nespomenie, ale počas tých deväťdesiatich minút ako horor funguje bez najmenšieho problému a to niekedy stačí. Od takéhoto malého, lacného, nenápadného, takmer neznámeho hororu celkom príjemné prekvapenie. Rozhodne nie taký Last Shit aký som čakal. Keď si do budúcna DiBlasi zoženie aj scénar dlhší ako polovica A4-ky a financie, tak by mohol priniesť skutočne zaujímavé hororové kúsky. Remeslo mu evidentne nie je cudzie. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Havaj8 

všetky recenzie používateľa

Tak tahle poslední směna hned od začátku fungovala neskutečně. Absolutně jsem nechápal která bije, protože to byl takovej mix ode všeho, ale byl jsem napjatej jak kšanda co z toho vznikne. Bohužel ale to tempo asi nešlo zvládnout po celou dýlku hororu. Dlouho jsem přemejšlel o co tam vlastně jde, že tam tu slečnu hned nasaděj na první směnu do úplně prázdný stanice. Až mi jí vlastně bylo líto, že to musí celý sama trpět. Ale režisér tam využil tolik prvků, že to nejspíš tomu filmu uškodilo. Ve výsledku nás vlastně ničím ani neohrozil, protože všechno mrknutím oka pominulo, což po stránce napětí okamžitě padlo. Přesto atmosféra byla vymaxovaná, jako už si dlouho nepamatuju. Každopádně i když se situace vysvětlila, byl jsem z toho jakýsi zmatený, o co tam vlastně šlo... ()

Reklama

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Jedna kočička a horda prízrakov počas nepríjemnej šichty, ktorú je problém vydržať do konca. Keby to tak bolo možné, strávil by som ju s ňou, aspoň by som ju trošku povzbudil. No, mne neprekáža, že to nie je nič objavné, lebo stále lepšie neobjavný horor, ktorý dokáže vystrašiť, ako objavná kravina, u ktorej mám chuť rozmlátiť monitor. Na niektoré horory sa teším rok a napokon ostanem sklamaný, a niektoré proste padnú z neba, neviem o nich absolútne nič a napokon takáto pecka sa z toho vykľula. Atmosféra, hudba, ľakačky, masky démonov a hlavná hrdinka za 5*, takže celkovo nie je čo riešiť, v tomto zatiaľ nie príliš vydarenom roku jedno z najväčších prekvapení. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Jessica (Juliana Harkavy) dostane ako prvú úlohu u polície, do ktorej vstúpila, doslúžiť poslednú službu na starej policajnej stanici. Po chvíli strávenej na stanici osamote sa okolo nej začnú diať podivné veci, ale ona si myslí, že ide o žarty, ktorými ju chcú kolegovia vystrašiť. Čoskoro sa ale presvedčí, že sa o žiadne vtipy nejedná, ale že sa pre ňu začína najhoršia noc jej života, počas ktorej bude musieť čeliť hrozbám, ktoré si nedokázala predstaviť ani v najhoršej nočnej more. - Bezpochyby jedna z najlepších nekomerčných ducharín posledných rokov. V popredí vyčnieva očarujúca nádherná herečka, ktorá v podstate utiahla celý horor sama. Ďalej je tu úplne brutálny soundtrack, ktorý je pre mňa velmi zapamätatelný. Masky duchov sú pre mňa fascinujúce. V rámci priestorov si celý horor vystačil len s niekolkými miestnosťami, čo je doslova neuveritelné. Atmosféra bola miestami fakt brutálne hustá a nevedel som odkial čo vyskočí. Koniec ma tiež dostal, aj keď viem, že tento štýl záveru sa mnohým luďom v hororoch nepáči, mňa vždy zaujme. Opäť som sa presvedčil že pozeranie hororov bez akýchkolvek predošlých informácií je proste to najlepšie čo môžem robiť, hlavne kvôli takýmto prekvapeniam. Pri prezeraní filmografie hlavnej herečky som si uvedomil, že už by som mal konečne vidieť seriál The Walking Dead. Minimálne kvôli nej. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

První třetina mě navnadila - líbila se mi nejenom hlavní představitelka s vizáží finalistky Miss Police, ale i komorní děj s pomalou a plíživou kamerou, která navozovala příjemně zlověstnou atmosféru. Postupně se ovšem příběh zvrhne v tuctovou, nenápaditou a hlavně nezáživnou záležitost se stokrát omletými motivy. Celkem příjemně snad překvapí jen samotný závěr, ale na třetí hvězdu mi to pořád nestačí. Mimochodem - nad "zjevením" s pytlem na hlavě v hnědé bundě jsou vidět provázky kterými ho ze zákulisí nadzdvihují, a fotky zakrvácených "mrtvol" jsou evidentně udělané tak, že maníci z režie vyfotili jakoby mrtvé statisty a pak je teprve v compu "pocákali" červenou barvou, tohle pozná i fotograf amatér. Šlendrián. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (1)

  • Příjmení rodiny Paymonů je odvozeno od jména démona Paimona. Podle středověkého grimoáru Göetia se jedná o jednoho z pekelných králů, který je poslušný Luciferovi, a pod svým velením má dvě stovky démonských legií. (NiWi)

Reklama

Reklama