Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man 2

  • Česko Amazing Spider-Man 2 (viac)
Trailer 2
USA, 2014, 142 min (Special Edition: 165 min)

Byť Spider-Manom je skvelé. Peter Parker (Andrew Garfield) nepozná úžasnejší pocit než sa preháňať medzi mrakodrapmi, byť skutočným hrdinom a tráviť čas s milovanou Gwen (Emma Stone). Byť Spider-Manom ​​ale má aj svoju cenu: jedine Spider-Man je schopný ochrániť Newyorčanov pred tými, ktorí mesto ohrozujú. Keď sa na scéne objavuje Electro (Jamie Foxx), je Peter nútený čeliť nepriateľovi, ktorý je oveľa silnejší ako on sám. A keď sa vracia aj jeho starý priateľ Harry Osborn (Dane DeHaan), uvedomuje si Peter, že všetkých jeho nepriateľov niečo spája – spoločnosť Oscorp... (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (1 128)

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Zhlédnuto v (3D) kině. Když to vezmu kolem a kolem, je tohle úplně ten samý film, co jednička. Jediné dva rozdíly jsou v akci a hlavním záporákovi. Akce je tu více a je opravdu nabušená a Jamie Foxx je opravdu dobrá volba pro Electra, který je Spider-Manovi více než důstojným protivníkem (když pomineme to do očí bijící klišé, že záporák nikdy nemůže být normální člověk, ale musí začít jako ABSOLUTNÍ nula). The Amazing Spider-Man 2 je perfektním příkladem filmu, který když sledujete (a speciálně v 3D, díky kterému vám někdy přijde, že opravdu lítáte společně se Spidym) tak se neskutečně bavíte, ale když si za pár dní zkoušíte vybavit nějakou opravdu parádní scénu, tak si vybavíte maximálně dvě, tři. A to je na film, který má dvě a půl hoďky, opravdu málo. Jen proto, že jsem prvnímu dílu dal tři hvězdy, tady musím jednu přidat, protože jak říkám, film jsem si opravdu užil více, ale nevím, opravdu nevím, jestli půjdu na případné pokračování do kina... 70 %. ()

Bluntman 

všetky recenzie používateľa

AMAZING SPIDER-MAN 2 si povýšenecké odsouzení, založené na srovnání s předchozími i očekávanými superhrdinskými dobrodružstvími, nezaslouží. Přece jenom je určen pro o něco mladší publikum a svým odklonem od poetiky temných komiksových adaptací dostatečně vyčnívá z daného produkčního cyklu. Neznamená to ale, že právě proto by měl být brán na lehkou váhu, protože je překvapivě vypravěčsky i významově nápaditý, aniž by pozbýval soudržnosti. Více v recenzi. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $200miliónovTržby USA $202,853,933Tržby Celosvetovo $708,982,323Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,611,264Tržby za predaj DVD v USA $21,178,248║ V prvom rade treba dať poklonu tvorcom ohľadne využitia 3D efektu, opäť potvrdili že v tomto smere môže film vyniknúť k lepšiemu dojmu a práve táto nová séria Spider-man dokázala ako jedna z mála filmových 3D verzii skutočne dodať ten pravý dojem poriadného priestorového efektu, takže v tomto ohľadne veľké plus pre film. Príbeh je klasický schématický, bez nejakých prekvapivých zvratov, dosť sa tu vsádza na romantickú notu a mladým hercom to aj ide a sekne ale čo je moc to je moc a časom to začne zbytočne brzdiť dej a práve hlavný zloduši tým pádom majú menší priestor, priestor ktorý mohli lepšie vystužiť rozsiahlejšou komunikáciou s Petrom Parkerom/ Spider-manom, lebo tie spoločné úseky z mladým Harrym Osbornom a Maxom/Elektrom boli veľmi intenzívne, vtiahli do deja, zaujali, bolo cítiť napätie, dokonca aj tie humorné frky tam sedeli, veru škoda že sa tvorcovia viac nearanžovali v tomto smere. Bonbónik boli opäť Spider-manové efektné premety, skoky, záchranné akcie, súperenie, komické vsuvky zo zachránenými, fakt delikatesa, dokonca aj pubertálny podtón a správanie postavy Spidermana sa dá zniesť, je to proste iná séria než od Raimiho ktorú mám len o niečo málo radšej než túto, ktorá má samozrejme čosi do seba, na záver Hans Zimmer je aktuálne najlepší skladateľ, opäť zložil úžasný heroický motív, je to hudobný klenot. /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Díky přesahu romance s Gwen Stacy, která je velmi ikonickou v původních comicsech, získává tento příběh nový rozměr. Kamarádský nepřítel je taky vcelku příjemným elementem. Opravdu stačí málo, aby byl i x-tý Spider-Man zajímavý, stačí znovu nepřevypravovat jeho origin a je to mnohem více konzumovatelné. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Ako ohodnotiť film, ktorý je vizuálne krásny, technicky premakaný a Zimmerom slušne vyboostený, ale obsahovo tak n-e-s-k-u-t-o-č-n-e nudný? Veď aj detské animáky majú nápaditejšie a sviežejšie scenáre, podávajú ruku rodičovskému doprovodu. Vzhľadom k tomu, koľkým komiksovým blockbusterom v poradí Amazing Spider-Man 2 je, ho už pre obsahovú fádnosť nejde akceptovať. Polovicu filmu vypĺňa romantická linka, pri ktorej jednotvárnosti a klišoidnosti ostáva rozum stáť, polovicu handrkovanie so záporákmi, ktoré by vyznelo otrepane a nezáživne už v dvojke Raimiho trilógie. Žiadny posun nikam, žiadne požmurkávanie na diváka, nič. Bez šťavy, náznaku kreativity. 20 krát prevarená voda. Na ďalší diel už ma nikto nedostane, so Spideym som skončil. ()

Galéria (318)

Zaujímavosti (51)

  • V severoamerických kinech film nasbíral 202,9 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 709 milionů. (NIRO)
  • Scéna, v níž Peter Parker (Andrew Garfield) a Harry Osborn (Dane DeHaan) házejí po vodě žabky, se podobá známé scéně s házením žabek z filmu Kronika (2012), kde Dane DeHaan ztvárnil hlavní roli. (romajz15)

Súvisiace novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (viac)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (viac)

V Sony chystají další pavoučí spin-off

V Sony chystají další pavoučí spin-off

23.03.2017

Minulý týden jste se dozvěděli, že dostane vlastní film Spider-Manův protivník Venom, a teď tu máme další projekt, který má rozšířit nový pavoučí vesmír. Scenárista Chris Yost (Thor: Ragnarok) dostal… (viac)

Venom se znovu chystá do kina

Venom se znovu chystá do kina

17.03.2017

Vesmírný symbiont, který „posedne" Spider-Mana a posléze se stane jeho velkou nemesis, už byl na velkém plátně dvakrát. V závěru pavoučí trilogie od Raimiho jste ho určitě viděli, na konci Amazing… (viac)

Reklama

Reklama