Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stellu, Ag a Prue spojuje jejich mládí, za normálních okolností by se však jejich cesty zřejmě nikdy nesešly. Jenomže nejsou normální okolnosti. Píše se rok 1941, zuří válka a každý jen trochu schopný mladý muž odchází do boje. Na jejich místo do stodol, chlévů a na pole musí nastoupit dívky, které až dosud neměly o venkově téměř žádnou představu. Většina z nich - jak se přiznává Prue - do této chvíle viděla krávu jenom z autobusu. Ale země potřebuje jídlo a někdo je musí vyrobit. A tak se ty tři půvabné městské slečny jednoho dne sejdou na venkovském nádraží v Dorsetu, aby se společně pokusily na farmě pana Lawrence nahradit chybějící mužské ruce. Co je čeká v tom drsném kraji, který je nevítá právě nejvlídněji? Jenom dřina? Nebo i přátelství a láska? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (11)

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Ženská pozemná armáda (WLA) bola britská civilná organizácia vytvorená v 1. aj v 2. svetovej vojne. Slúžila k vyplneniu voľných miest na farmách po chlapoch povolaných do armády. V 2. svetovej vojne bola zmobilizovaná táto ženská armáda v roku 1939 a trvala až do jej oficiálneho rozpustenia 21. októbra 1949. V roku 1944 pracovalo na farmách po celej krajine takmer 80 tisíc žien. Robili všetky poľnohospodárske práce, od jazdy na traktore, dojenie kráv, kosenie a mlátenie obilia. Taktiež pracovali v lesoch pri výrube stromov ale aj v rybárstve pri výlove rýb. Po skončení vojny za svoju službu vlasti neboli ocenené, dočkali sa ho až v roku 2008. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

V obsadení poteší hlavne C. McCormacková známa zo Statočného srdca a to viac ako R. Weisz. O ženskej pozemnej armáde som doteraz netušil, na druhej strane je jej existencia logická. Armáda jedlo i šatstvo potrebovala, ženských dobrovoľníkov bolo veľa, preto pomáhali ako vedeli. Je škoda, že sa o nej dozvieme veľmi málo, pretože celý dej sa odohráva na farme, kde trojica žien obdivuje statkárovho syna Joea. Popravde neviem, čo na ňom videli a zvlášť ma prekvapila love story medzi ním a McCormackovou. To všetko po tom, čo Joe "vyprášil" obidve jej kamarátky...Celý film sa venuje skôr rečiam okolo lásky a sexuálnym radovánkam okolo Joea a s vojnovým filmom to nemá mnoho spoločného. Okrem jedného spitfirea, ktorý priletí z ľavej strany, ó pardon z pravej, uvidíme havarovať jeden nemecký messerschmitt ...Toť všetko vojnového na tomto filme a nemôžem sa zbaviť pocitu, že by to šlo i bez toho. Len s minimálnymi úpravami by sa dalo vyrozprávať to isté z inej doby a to i bez toho, aby niekto bezúčelne poukazoval na ženskú pozemnú armádu. 60%. ()

Reklama

Faidra 

všetky recenzie používateľa

Dlouho předtím, než se Anna Friel ráchala v rudé lázni, dlouho potom, co se Catherine McCormack muchlala s Melem Gibsonem na skotské mezi, a dlouho předtím, než se Rachel Weisz nechala zmasakrovat v Keni, stál před sympatickou trojkou onačejší úkol v podobě války v zázemí, v níž se místo maskáčů a M3 fasovaly holínky a vidle a válčilo se s dobytkem pro změnu čtyřnohým. Jenže i tahle válka měla svoje nekončící bitvy, ne až tak nechtěné porážky, Pyrrhova vítězství a trpké kapitulace. Žádných výročí, vzpomínkových pochodů a věnců se ty holky nedočkaly, ale není důvod, proč by se nemohly dočkat aspoň našeho tichého respektu a o něco méně tichého potlesku. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Catherine, Rachel a Anna sú tak pekné a sympatické ženy (u mňa aj presne v tomto poradí), že film, kde vystupujú spoločne, ani nemôže sklamať. Ak je scenár a réžia aspoň "v pohode", čo určite v tomto prípade je. Armáda v sukniach sa zameriava na život troch žien počas prvej svetovej vojny mimo bojísk a popravde tú vojnu v atmosfére snímky nijako zvlášť necítiť. Do života v dedine síce zasahuje, ale film je nakrútený na "feel good" štýl v internacionálnom štýle, aby sa aspoň minimálne páčil každému a nikoho špeciálne nesklamal. Vo svojom jadre tak ide o romantiku (melodrámu) pre ženy, ktorú si ale užijú, najmä vďaka spomínaným herečkám, aj muži. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Tak dievčatá sa viac venovali posteľným hrám ako výpomoci na statku, či v prenesenom význame pomoci v armáde. Určené skôr pre ženské pohlavie. Ale je to svojim spôsobom zaujímavé, aspoň zasadením a občas sa vydarí aj vtip. Trochu by si to ale pýtalo skrátiť stopáž, hlavne v závere je to romanticky uťahané. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (2)

  • Reverend Alan Bennett, ktorého ste mohli vidieť na konci filmu, je skutočným rektorom kostola, kde bola scéna natočená. Vo filme vystupuje tiež pod svojim menom. (livia551)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 1998 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama