Reklama

Reklama

Lockout: Útek z MS-1

  • Slovensko Útek z MS-1 (viac)
Trailer 3

Najstráženejšie väzenie na svete, vesmírnu väznicu MS-1, sa nečakane rozhodla navštíviť Emilie Warnocková (Maggie Graceová), dcéra prezidenta Spojených štátov, aby naplnila program svojej humanitárnej misie.  Ocitne sa však v zlom čase na zlom mieste. Na vesmírnej stanici vypukne krvavá vzbura a väzni zajmú Emilie ako mimoriadne vzácnu a cennú rukojemníčku. Zachrániť Emily z rúk najhorších zločincov sveta môže len jediný človek, bývalý špičkový vládny agent Snow (Guy Pearce). Tvrdohlavý a nekompromisný muž je však v súčasnosti v nemilosti a čelí obvineniu zo sprisahania proti USA. V tejto výnimočnej situácii však dostane od prezidenta jedinečnú ponuku - nový život a slobodu výmenou za záchranu prvej dcéry Spojených štátov. Lenže, ako sa ukáže, v stávke je omnoho viac, než len jej život... (TV JOJ)

(viac)

Videá (8)

Trailer 3

Recenzie (861)

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Strašně mizerně odvedená práce na úvodní digitální honičce mi téměř znechutila další sledování. Už jsem se zděsila, že začínám být v poslední době závislá na výběru béčkových ujetostí! Musím ale uznat, že dál to byl jinak velice příjemný sci-fi film, jedoucí po celou dobu ve svižném, akčním tempu, i když je od začátku hned každému jasné, komu se podaří z vesmírné věznice zdrhnout, žejo. Hlavní záporák se jim ale poved. To byl vrah jak víno. Chlípné, impulsivní, nevyzpytatelné a na první pohled totální mačo s výrazem úplného dementa a s netrpělivým, potetovaným ukazováčkem na spoušti. Co mě však docela pobavilo, byl závěr počínající sestupem ve skafandrech skrz atmosféru ... i vzhledem ke svému žánru - ha ha ha. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne ma to bavilo viac ako nedávny remake filmu Total Recall. G. Pearce vedel hlášky predať, má to správny nadhľad i správne pošahaných záporákov. Trochu sklame nedokonalá počítačová naháňačka v úvode, kde to Pearce páral na motorke, ale potom sa to už iba zlepšovalo. Pearce skutočne trúsi jednu hlášku za druhou a dokonca si uťahoval i sám zo seba a svojich rolí - "Nie som Hudini." M. Grace Pearcovi ako tak stíha a hlavný pošuk dobre predpokladal, že má pekný úsmev. Škoda, že ho jeho škuľavé oči nevideli. V závere jej úsmev zažiari a nečakal by som, že tie krátke tmavé vlasy jej seknú viac ako dlhý blond. Celkom fajn akčné sci-fi. 70%. ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

ako vysvetliť plné hodnotenie tohto filmu? niekedy dosť subjektívne nadhodnotím filmy, ktoré inak "objektívne" stoja za maximálne tri silné hviezdičky, keď ma film osloví, pobaví, nenudí, očarí a keď vidím, ako zjavne je podhodnocovaný, nepochopený či prehliadaný - áno, je to prípad aj lockoutu, ktorým si besson u mňa trochu vylepšil skóre po pár predošlých prešľapoch europy corp. - je veľmi potešujúce, že aj dnes niekto dokáže natočiť poctivé, oldschoolové akčné sci-fi béčko ako vystrihnuté zo zlatých čias tohto subžánru: podobnosť z útekom z new yorku, prepadnutím z pacifiku, dokonca možno skalou alebo con airom tu je, scenár v takomto type filmu si nenárokuje prvenstvo v originalite či dokonca nejakej základnej logike pri dodržiavaní fyzikálnych a iných zákonov - i napriek tomu je scenár oveľa vydarenejší, než mnoho iných filmov europy, ktoré sa neodohrávajú na vesmírnej stanici plnej najnebezpečnejších väzňov; film samozrejme ťahá guy pearce, jeho hlášky a "ksichty", a skvelo fungujúca skupinka väzňov, ktorá je výborne nacastovaná, namaskovaná a vystavaná. chémia medzi týmito dvoma zložkami, peripetie ako vystrihnté z príručky "ako napísať dobré akčné sci-fi béčko" (revidované vydanie z roku 1984) veľmi šikovne zamaskovaný nižší rozpočet, pár vydarených akčných scén, to v mojom prípade (človeka, ktorý išiel do kina a ani nevedel na čo) zafungovalo a som ochotný si priznať, že nadhodnocujem, no rovnako som ochotný si to hodnotenie ustáť; kiež by sa v tomto prípade amíci od bessona poučili - nemuseli by sme sa dožívať takých trapasov ako bol g.i. joe, van helsing... ()

Nevka 

všetky recenzie používateľa

Takže podle zdejšího hodnocení, jsem byl trochu na obavách, ale jak už tomu někdy (většinou) bývá, hodnocení na CSFD nemusí nutně vypovídat o kvalitě filmu. Viděl jsem útěk z New Yorku a byl to dobrý film. MS-1 mělo podobnou zápletku, ale řekl bych, že jsem se u něj bavil více. Maggie Grace a Guy Pearce byli sympatickou dvojicí a Guy měl navíc dobré hlášky (i když to je hlavně zásluha scénáristů). Grafické vytvoření MS-1 bylo skvělé a musím říct, že ti zločinci fakt vypadali jako zločinci, ne jako v jiných filmech (nebudu jmenovat). U MS-1 jsem se bavil a nelituji v žádném případě času, který jsem u toho ztratil. U mě to budou čtyři hvězdy a skvělý zážitek. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Poslední vesmírný skaut aneb "Bé" jako Besson.. To je přesně ten případ, kdy pohár tuposti přeteče a vy si těch pár kapek, co ho opustilo, vychutnáte na jazyku. Odešlete tedy mozek v záchranném modulu a připravte se na žánrovou laskominu o legračních tricích, absentující logice a vzpomínkách na dobu, kdy člověk "nemohl jen tak chodit a mlátit lidi, aniž by nejdřív řekl něco prďáckého.." Objektivně je to na tři hvězdy, ale postava G.Pearce si to nadhodnocení zaslouží. Věren nápisu na triku (Warning Offensive) je tou správnou esencí trojice Marlowe, McClane, Hallenbeck a kdybych snad někdy potřeboval odněkud utéct (zdravím, pane Carpenter), vyžádám si jeho a Snakea Plisskena. Dali by jsme si na třetinky vakuově balené jablko a pokecali o starých časech.. ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (23)

  • Keď bola stanica zničená prostredníctvom (predpokladá sa) jadrovej hlavice, existuje veľmi malá šanca, že by Snow (Guy Pearce) a Emilie (Maggie Grace) prežili pri náhlej spŕške detritu. Atmosférické hustoty v takýchto výškach sú veľmi nízke, čo znamená, že je ľahké dosiahnuť vysoké rýchlosti v dôsledku nedostatku výrazného odporu. Emilie zasiahol veľký kus kovu do chrbta, a pre porovnanie ISS vykonáva manévre na vyhnutie sa detritu veľkého už 10 cm kvôli kinetickej energii, ktorú nesie. Hoci by ich obleky mohli ochrániť pred vypaľovaním v atmosfére, ich vzdialenosť od stanice v čase výbuchu robí prežitie extrémne nepravdepodobným. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (viac)

Reklama

Reklama