Reklama

Reklama

Roztomilé mrchy

(seriál)
  • Česko Prolhané krásky (viac)
Dráma / Mysteriózny / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvorcovia:

I. Marlene King

Predloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrajú:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (viac)
(ďalšie profesie)

Série(7) / Epizódy(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Zaujímavosti (46)

  • Ashley Benson si počas natáčania vyslúžila prezývky "The Prankster", teda "vtipkárka", kvôli svojmu humoru a vylomeninám, ktoré robievala, keď napríklad Keeganovi Allenovi (Toby) nenápadne dala do vlasov žuvačku a ten si to všimol až pri sprchovaní. (Arsenal83)
  • Ashley Benson (Hanna Marin) a Lucy Hale (Aria Montgomery) sa poznajú a sú priateľkami už od detstva, keď sa v 15 rokoch zoznámili na MySpace. (Arsenal83)
  • Po svojom vydaní bol seriál najviac tweetovaným po dobu dvoch rokov, kým ho neprekonal seriál Walking Dead (od r. 2010). (Arsenal83)
  • Ako úvodná znelka bola vybraná pieseň „Secret“ amerického dua The Pierces z roku 2007. Tento návrh predložila jedna z hlavných herečiek Ashley Benson (Hanna Marin). Tá istá pieseň sa objavila aj v úvodnej časti seriálu Gossip Girl (od r. 2007). (Arsenal83)
  • Ian Harding (Ezra Fitz) hraje o několik let staršího učitele hlavních postav, ve skutečnosti je ale představitelka Spencer (Troian Bellisario) o rok starší než on. (Kaaaaa)
  • Představitelka Alison Dilaurentis Sasha Pieterse byla v pilotním díle mladší než postava, kterou ztvárnila. Bylo jí 13 let, zatímco její postavě 15 let. Věkově se pak se svou postavou sešla v 5. sérii, kdy obě dosáhly 18 let. (Hollka)
  • Spencer (Troian Bellisario) dostala od A 35 individuálních vzkazů a dalších 25 vzkazů, které byly určeny všem čtyřem dívkám. (Weasley)
  • Záběr, který filmaři používají pro vyobrazení domu u jezera, je totožný se záběrem, který se objevil ve filmu Scary Movie 5 (2013). (ČSFD)
  • Autorka seriálu Marlene King po odvysílaní jednotlivých dílu pravidelně usedala k internetu a sledovala, jak na ně diváci reagují. (Olík)

Súvisiace novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (viac)

Reklama

Reklama