Reklama

Reklama

[REC] 3: Genesis

(festivalový názov)
  • Česko REC 3: Počátek (viac)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (476)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Len ťažko horko možno túto časť porovnávať s dvomi predchádzajúcimi. Prvé dve nastavili latku príliš vysoko. Táto sa uberá úplne iným smerom. Nemožno však povedať, že by bola sklamaním aj keď do deju svojich dvoch predchodcov "zapadá" ako pohár Coca Coly k ruskej čajovej súprave Samovar. ALE .. (na záver) Veľa ľudí kritizuje humor, ktorý sa tu sem tam objaví. Ten však mne až tak nevadil, čo sa nedá povedať o tých omšových "kecoch" cez mikrofón, ktoré dávali všetkých zombiekov do stavu "tichého" režimu vášho kradnutého laptopu. Nebyť tejto pre mňa vyrážky na zadku, mohlo byť o jednu hviezdu viac. O "prekliatí" názvu tohoto hororu skvele vysvetlil "ricci.s" Ešte by som sa rád vyjadril k náväznosti na predchádzajúce dve časti. Ste si všetci úplne istý, že ozaj ničím nenadväzuje? Ten kto má túto "momentálne" trilógiu skutočne dobre napozeranú mi dá "možno" za pravdu. Spomeňme si teda ako začala jednotka. Za všetko mohol pes. Nebola náhodou jedna z osôb, ktoré boli na svadbe ako hosť v kontakte s týmto psom? Tá osoba to v úvode filmu povie a určite si spomeniete, že má pohryznutú ruku. V Rec 2 sa dej odobral úplne iným smerom. Nemohla zato len nákaza psa nezmámim vírusom, ale aj samotný diabol. V trojke je jasne dané najavo, že ani tak nejde o "zombiekov" ale o armádu satana vyobrazenú v "ich" podobe. Preto bolo úplne zbytočné ručičku mladej neveste sekať. Jednak jej to na kráse nepridalo, a čo bolo o dosť horšie, neprenášal sa len vírus v krvi, ale aj "časť" duše samotného satana. Ako voľné pokračovanie tejto série, vytvorenej v subžánry zombie pre "zábavu", si Rec: Genesis, nadpriemerné hodnotenie, najmä vďaka množstvu výborných gore scén a pekne spracovaných masiek zaslúži - 70%. ()

sullafelix 

všetky recenzie používateľa

Rec 3 ...kauzalny nexus logickych suvislosti deja sa utapa v naivite scenara a bludnych dialogoch ale pre horror XXI. storocia to podla mna nie je vobec nic nezvycajne, takze ziadne velke ocakavanie som od tohto projektu ani nemal . Je vsak zrejme , ze reziser Paco Plaza bez pomoci Jaume Balaguera nedokaze narabat s mysteriou predoslych casti a pripadne ju aj umocnit /autokraticky vedena umelecka syntax do konecnej podoby nepriniesla v jeho pripade vytuzene ovocie co sa odrazilo okrem ineho aj na imdb ratingu/ Masky , komparz , spravanie sa postav , vsetko podpriemerne odflaknute a voci kamere by som snad ani nejake extra velke vyhrady nemal. Zaverecnych 5 minut filmu je z mojho pohladu vskutku porovnatelnych s predoslymi castami ...neoplyvnilo ma to vsak ani do tej miery aby som mal z tohto filmoveho pocinu priemerne alebo vyrovnane uspokojive pocity ... davam poctive ** ()

Reklama

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Kdyby se to jmenovalo třeba "Wedding of the Dead" a nemělo to nic společnýho s REC, tak by to tady mělo minimálně 60%. Ale nedivím se, že hodnocení je takový jaký je, protože se to prostě s předchozími díly srovnává a srovnávat bude. Tohle pokračování je prostě úplně jiný kafe, neříkám že to je nějak o moc horší (než dvojka), ale je to prostě o dost jiný. A to se lidem nelíbí. Když to ovšem srovnám s ostatními (zombie) horory a nebudu brát tolik v potaz předchozí díly, tak já osobně jsem s tímto filmem vcelku spokojený. Vítám částečný odklon od kameramana jako účastníka děje, protože kdyby to pokračovalo stejně jako úvodních 20 minut, tak bych to asi ani nedokoukal. (To se každýmu kameramanovi, i když je to amatér, tak klepe ruka?) Když opomenu některý fakt až komediální prvky (zbrojnoši) a některý trapácký situace, tak to byl slušnej horůrek s několika velmi povedenýma pasážema a se značným množstvím rozsekaných těl. 60% ()

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Už druhý diel zbytočne všetko vysvetľoval a tak odbúraval desivú atmosféru originálu. Tretie pokračovanie si ide vlastnou cestou, udalosti sa odohrávajú v tom istom čase ako originál, len na inom mieste. Zabehnutý štýl roztrasenej ručnej kamery sa opustí po úvodných 20 minútach a ukazuje filmovejšiu verziu nákazy. Opúšťa sa tým však aj atmosféra (strach z neznámeho tak príjemný v prvom diely) a miesto strachu sa pridáva na dynamike. Celý film ubehne rýchlo, ale človek sa nezbaví pocitu, že je to už len zanedbateľný prídavok do veľkého množstva zombie hororov, ktorý okrem krvavej svadby neukazuje nič zaujímavé. Chcelo to rozhodne viac humoru alebo viac hororu. Ostalo to niekde v strede a nič nie je poriadne. Tak trochu zbytočný film. ()

Isherwood 

všetky recenzie používateľa

Občas se objevují srovnání, která dávají sérii [REC] do paralely s Vetřelci. Chyba lávky přátelé, protože na těch prezentoval svou vizi pokaždé jiný tvůrce. Tohle není osobitý příspěvek k tématu, ale vydávení infikované krve do chřtánu dalšího dílu, kde Plaza ctí sérii jedině v tom, že nešetří červenou. Zbytek je sbírka ‚dafuq?‘ otázek nad dějem, chováním postav a i samotným tvůrčím přístupem, kdy naprosto selhávají pokusy o splatterovou komiku ve stylu Jacksonovy rané tvorby. Doufám, že Balagueró dá čtyřkou Plazovi alespoň ze tři výchovné pohlavky. ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (9)

  • Původ vypuknutí démonické epidemie je vysvětlen v grafickém románu „REC: Historias Ineditas“, který v Evropě vyšel současně s tímto filmem. (LUKICKK)
  • První a druhý díl zrežírovali Paco Plaza a Jaume Balagueró společně. Další pokračování si ale rozdělili tak, že Plaza natočil třetí díl a Balagueró čtvrtý. (karlik4801)

Reklama

Reklama