Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (148)

Dellamorte

všetky recenzie používateľa

Skoro až TV príspevok do filmografie M.Jovovich , ktorú obdivujem skôr ako človeka , nie ako herečku. Neuveriteľne zbytoćný snímok , akých zhliadneš na monitore milióny. Milla , v úlohe učiteľky ( aj producentky filmu ) sa stane svedkom podrezávačky pri sexy hrátkach a vďaka " prosopagnosii " vlastne celý ten filmový prefabrikát vznikol. Ona totiž nerozpozná tvár vraha , takže celú minutáž sa to rieši. Keďže Mi bolo jedno , ako to dopadne , spadnem na 2ku. Tie investigatívne vyšetrovania , zisťovania a tápania idú totiž mimo Mňa. Napnutá som bola akurát - ako to dlho ešte potrvá ?Mohutne nepresvedčivý snímok. Milla potrebuje do ruky mačetu a ohodiť sa dotieravou zombie bandou - toto je však " wrong way " ()

demented 

všetky recenzie používateľa

Film je postavený na veľmi originálnom nápade, ktorý je však miestami sabotovaný prácou pána scenáristu. Popri škrípajúcej logike však snímok našťastie disponuje aj decentnou atmosférou, ktorá mi občas evokovala 16 rokov starý Copycat. Rozhodne nadpriemerná zábava. ()

Reklama

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Nemohu si pomoc, ale mě Faces in the Crowd náramně bavil. Samozřejmě díky skvělé Mille Jovovich, protože ona je jako herečka fantastická. S takovým tématem jsem se ještě nesetkal a rozhodně zajímavý nápad. I tak se tento snímek nedá brát jako horor, ale spíše krimi/thriller, tak aby někdo po zhlédnutí nebyl zklamán. Já jsem od toho čekal dost a dostal jsem ještě víc díky převapení, které mě čekalo. Málo které krimi zaujme tak jako toto. Hudba, atmosféra a herecké výkony všech postav skvělé. K úplné dokonalosti něco málo chybí, ale i přesto kvalita.. 8/10 = 85% ()

Ilhan 

všetky recenzie používateľa

Promarněná šance, alespoň vzhledem k námětu, který by šel rozhodně zpracovat lépe. Herci jsou také ucházející a myslím, že zrovna zde, více než jinde, Milla dokazuje, že hrát opravdu umí. Bohužel režie je těžce rutinérská a největší problém je scénář, který občas hledá zbytečné úhyby a naprosto nelogické chování, neškodilo by ani trochu lepší odhalení vraha. Takhle člověk celý film přemýšlí, kdo by to mohl být a jeho odhalení nemá žádné grády, prostě k tomu najednou dojde, žádné cavyky, nic. Navíc tady je snad nejočekávanější vrah v historii, já ho prokoukl už asi po půlhodině, nebo řekněmě, že jsem ho měl od začátku za hlavního podezřelého. Doufal jsem, že mě film nakonec přechytračí, ale ani náhodou. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Ďalší film s mojou obľúbenou Millou Jovovich, ktorý som si nemohol nechať ujsť a stal sa jedným veľkým prekvapením, nebola tam ani chvíľka keby som sa nudil. Milla bola skvelá, príbeh bol obstojný a ako hovorím, bolo stále na čo pozerať a tak to odsýpalo raz dva. Skvelý thriller s Millou Jovovich, tá je svedkom vraždy sériového vraha a po konflikte s nim upadá do kómy. Keď sa zobudí, nerozoznáva tváre. Skvelý nápad, jednotlivé postavy v jej okolí hrá niekoľko hercov naraz a aj o napätie tú nieje núdza. Námet je veľmi dobrý, po filmoch kde svedok buď stratí pamäť úplne alebo má iný handicap, je zápletka s nemožnosťou rozpoznať tváre skvelým oživením. Dej ako taký má potom silnejšie a slabšie stránky, ako už býva zvykom. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčelo se v kanadském Winnipegu a v americkém státě Illinois od 8.5 do 13.6.2010. (Terva)
  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)

Reklama

Reklama