Reklama

Reklama

Nicholas Von Orton (Michael Douglas) má na konte 600 miliónov dolárov, patrí mu administratívna budova v centre San Francisca a prekrásny zámok za mestom. Má peniaze, kam sa pozrie, a kam sa pozrie, tam vidí peniaze. Aj tak však pri sledovaní ekonomického spravodajstva večeria sám. Manželka s dieťaťom ho opustila už pred rokmi, nemá ani dobrých priateľov. Osobná kríza sa prehĺbi v deň jeho 48. narodenín – v rovnakom veku totiž jeho otec spáchal samovraždu. Ako jediné východisko zo slepej uličky sa javí prekvapenie od brata. Conrad (Sean Penn) daruje Nicholasovi k narodeninám výnimočný darček, ktorým je vstupný kupón do tajuplnej Hry. Tá nemá žiadne pravidlá, prihláška však sľubuje zážitok, ktorý mu zmení život. Nicholas napokon prihlášku vyplní, ale o hre sa aj tak nič nedozvie. Po podpise zmluvy sa však začne krútiť spočiatku nenápadný kolotoč, ktorý však hrozí zničením jeho kariéry, bohatstva, postavenia, slobody a nakoniec i života... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 415)

Cival 

všetky recenzie používateľa

Fincher je nejlepší režisér své generace. A dokazuje to i ve Hře - takhle má vypadat správný temný thriller. Když ani divák ani hlavní hrdina neví, kde je pravda, to se ta deprese hnedka vyrábí trochu jednodušeji. Skvělá práce i při okázalém budování paranoie, i při minimalistických hlodancích do zdravého rozumu. ()

TheDarKnig 

všetky recenzie používateľa

film s asi nejprekvapivejsim zaverem, ne s jednou ale s nekolika tvystridajicimi se pointami, a kazda totalne znici to, co sis do tehdy myslel. dokonale. rozhodne pro ty, kdo maji radi paranoidni skvele natocene a scenaristicky propracovane thrillery, doporucuji.. fincher je na poli filmoveho prumyslu neco uzasneho, mozna i proto, ze si vybira takto neklasicke pribehy (nebo z casti klasicke, ale pritom jen ty nejlepsi) ()

Reklama

salahadin 

všetky recenzie používateľa

SPOILERY! Kolem postaršího mrzouta se srotila banda "andělíčků". Kdyby Fincher odstranil finální vývojový zvrat, film by skončil sice bez úplné pointy, ale zato tak depresivně, jak se celý film vyvíjel. A ta narůstající paranoia, pocit, že tohle všechno je jen zlý, po čertech zlý sen, tohle zkrátka Fincher uměl na jedničku. Ta paranoia! Po chvilce už máte dojem, že ONI jsou všude, sledují každý váš krok a je s nimi spolčen kdekdo od Dalajlámy přes prodavače zmrzlin po bezdomovce nabízejícího noviny. Je to na slabší búro, hlavně za ten konec, který vám vysvětlí do puntíku vše, já bych dal přednost o 180° otočené alternativě. Ale i tak - je to Fincher, který nezklamal. PS: Za takovej dárek bych kombinačkama formoval dutinu ústní.......... ()

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Ano, přesně takového Finchera mám rád! Dva roky po filmu Se7en a dva roky před snímkem Fight Club dokázal zrežírovat film, který vás až do samotného závěru nechá na pochybách co je skutečné a co není. Všudypřítomná paranoia, v tomhle je Fincher králem. O to víc mě mrzí, že jeho poslední filmy, byť byly nadprůměrné, už zkrátka a dobře nejsou to pravé ořechové. Nezlobte se na mě, ale prakticky kterýkoliv (lepší) hollywoodský režisér mohl natočit Buttona či film o Facebooku a rozdíl by byl jen minimální. A ke všemu se Fincher rozhodl ztratit pár let svého života s remakováním filmů, které remaky nepotřebují (Millenium Trilogy). Ze současného Finchera je mi celkem smutno, možná i proto jsem opravdu ocenil tento skvělý film, ve kterém Michal Douglas exceluje, stejně jako Deborah či Sean. Zkrátka a dobře, o tomhle filmu jsem hodně slyšel a bál jsem se, že mě zklame. Nestalo se. Druhé zhlédnutí bude lahůdkové, tomu věřím. 100 %. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Pri každom Fincherovom filme ľutujem, že mu štúdio posralo tretieho Aliena (aj keď sa mi dosť páči už v tej osekanej verzii). Po tomto filme mám jasno. David Fincher je absolutný kráľ napätia a thrillerov. Film sa začína až nečakane obyčajne, bez prolbémovo, bez žiadnych hajzlov, ktorý by chceli podkúriť vynikajúcemu Michaelovi Douglasovi. A predsa s prvým brnknutím Howarda Shorea prídu problémy, ktoré sa s ďalším brnkutím na strunu ešte stupňujú. Fincher zrýchľuje čoraz viac a pridáva na tempe, Douglas čoraz viac nechápe, divák je čoraz viac pripútaný k sedačke, Fincher ďalšou scénou ako keby mi pripol pás, ktorý si nemôžem odopnúť, napätie sa stupňuje, finále graduje a potom to prišlo. Absolútne nečakané, bombové a grandiózne finále, až sa mi dymilo z gebule. David Fincher nepotrebuje ani dynamit, stačí mu jeho filmová zručnosť, s ktorou vás viac odpáli. 90% - 5* ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (47)

  • Toto bol prvý film Davida Finchera, ktorý používal na mieru nakonfigurovanú líniu snímok Panavision Super 35, v ktorej je extrakcia 2,39:1. Neskôr to využil aj pre svoje ďalšie dva filmy, Klub bitkárov (1999) a Úkryt (2002). (Arsenal83)
  • Deborah Kara Unger (Christine) si během práce na filmu zlomila nohu a skákala do skutečného kontejneru zamořeného potkany. (Adrai)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené